20.8 C
Chania
Tuesday, June 17, 2025

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη στα Χανιά για τη “γενοκτονία” στη Γάζα

Ημερομηνία:

H Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στην Αντιστεκόμενη Παλαιστίνη καλεί σε πορεία την Τρίτη 27 Μαΐου στην Πλατεία Αγοράς – Κατηγορίες για συνενοχή του ελληνικού κράτους και σιωπή της κοινωνίας

Ανοιχτό κάλεσμα για μαζική συμμετοχή σε συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας απευθύνει η η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στην Αντιστεκόμενη Παλαιστίνη για την Τρίτη 27 Μαΐου, στις 19:00, στην Πλατεία Αγοράς Χανίων, με επίκεντρο τις εξελίξεις στη Γάζα. Η Πρωτοβουλία καταγγέλλει τη στάση του Ισραήλ ως «γενοκτονική» και καλεί την Χανιώτικη κοινωνία να μην παραμείνει σιωπηλή.

Με σύνθημα «Το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στην Παλαιστίνη – Το ελληνικό κράτος συναινεί, η κοινωνία σιωπά», οι διοργανωτές προβάλλουν εικόνες στρατιωτικής βίας και καταστολής, κάνοντας λόγο για «μηχανισμό κατοχής και εξόντωσης» εις βάρος του παλαιστινιακού λαού.

Η Πρωτοβουλία καταγγέλλει ότι το ελληνικό κράτος διατηρεί πολιτικές, διπλωματικές και στρατιωτικές σχέσεις με το Ισραήλ, παρά τις εξελίξεις, και καλεί σε ενεργή ρήξη με αυτήν την πολιτική ανοχής. Επιπλέον, καλεί τους πολίτες να αντιδράσουν απέναντι στη «σιωπή» που, όπως αναφέρουν, νομιμοποιεί την καταστολή και την εθνοκάθαρση.

Η κινητοποίηση εντάσσεται σε ένα κλίμα διεθνούς κατακραυγής για την ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα, με διεθνείς οργανώσεις να κάνουν λόγο για μαζικές απώλειες αμάχων, χρησιμοποίησης της πείνας ως όπλο και καταστροφή βασικών υποδομών. Την ίδια ώρα, στο εσωτερικό της Ελλάδας αυξάνονται οι φωνές που ζητούν αναθεώρηση της ελληνοϊσραηλινής συνεργασίας, κυρίως από κοινωνικές οργανώσεις και ακτιβιστές.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το Ιράν ζητά την παρέμβαση Τραμπ: «Αρκεί ένα τηλεφώνημα στον Νετανιάχου»

Ένα τηλεφώνημα από τις ΗΠΑ θα μπορούσε να οδηγήσει...

Νετανιάχου: Η εξόντωση Χαμενεϊ θα τερματίσει τη σύγκρουση

Συνέντευξη στο ABC News παραχώρησε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ,...

Τραμπ από G7: Το Ιράν θέλει αποκλιμάκωση αλλά θα έπρεπε να το είχαν κάνει νωρίτερα. Δεν κερδίζουν τον πόλεμο

“Το Ιράν θέλει αποκλιμάκωση” δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια...