12.8 C
Chania
Sunday, February 25, 2024

Συγκέντρωση σήμερα στα Χανιά για τον Κ. Μανιουδάκη

Ημερομηνία:

Συγκέντρωση και πορεία θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο στις 12 το μεσημέρι στα Χανιά σχετικά με τις ευθύνες της αστυνομίας για τον θάνατο του Κ. Μανιουδάκη.

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι.

Σε σχετικό κείμενο αναφέρονται τα εξής:

Από τις 9 Ιανουαρίου 2024 έχει κατατεθεί το πόρισμα του δημόσιου ιατροδικαστή Σταμάτη Μπελι­βάνη, σχετικά με τις συνθήκες θανάτου του Κώστα Μανιουδάκη την 1η Σεπτεμβρίου 2023, και το οποίο καταδεικνύει τους μπάτσους των ΤΑΕ Σούδας ως υπεύθυνους για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του Κώστα. Σε κοινή τους δήλωση οι συνήγοροι της οικογένειας Θανάσης Καμπαγιάννης, Μαρία Παπαδάκη, Μανώλης Παπαδομανωλάκης αναφέρουν πως “η μεθοδική καταγραφή πλήθους τραυ­μάτων, εκδορών και εκχυμώσεων στο κεφάλι του Κώστα Μανιουδάκη από τον δημόσιο ιατροδικα­στή, οδηγεί στο συμπέρασμα χρήσης “θλώντος οργάνου”, καθώς το πλήθος και οι θέσεις των τραυ­μάτων δεν δύνανται να δικαιολογηθούν από πτώση εξ ιδίου ύψους. Η στρεσογόνα κατάσταση, ως συ­νέπεια ξυλοδαρμού, μπορεί να εξηγήσει το ισχαιμικό επεισόδιο, από το οποίο επήλθε ο θάνατος, όπως γνωρίζουμε και από άλλες πολύκροτες υποθέσεις.”

Η ΕΛ. ΑΣ. βρίσκεται ξανά εκτεθειμένη. Από την πρώτη στιγμή προσπάθησε να επιβάλει τη δική της αφήγηση στον δημόσιο διάλογο, διαρρέοντας στα συστημικά μέσα πώς «58χρονος έπαθε ανα­κοπή, κατά τη διάρκεια τυχαίου ελέγχου στον ΒΟΑΚ». Τέθηκε σε λειτουργία για ακόμα μια φορά ο γνώριμος από τόσες άλλες υποθέσεις, κρατικός μηχανισμός, με σκόπιμες γενικολογίες ή ψεύδη γύρω από τις πραγματικές συνθήκες του συμβάντος αλλά και αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στις νομικές διαδικασίες. Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων, μάλιστα, σε δημόσια ανακοίνω­σή της, έφτασε στο σημείο να κουνάει απειλητικά το δάχτυλο σε όσες και όσους καταγγέλλουν την αστυνομική ασυδοσία και την κρατική βία για τη δολοφονία (και) του Κώστα Μανιουδάκη.

Η ΕΛ. ΑΣ. βρίσκεται ξανά στο απυρόβλητο. Παρόλο που η οικογένεια έχει προβεί σε όλες τις νόμι­μες διαδικασίες, ακόμα δεν της έχει δοθεί πρόσβαση στη δικογραφία, ούτε γνωρίζει τα ονόματα των μπάτσων που διενήργησαν τον έλεγχο, το οποίο -μεταξύ άλλων- στερεί και από τα ανήλικα τέκνα του Κώστα τη διεκδίκηση αποζημίωσης που δικαιούνται. Πέντε μήνες μετά τη δολοφονία του Κώστα -ακόμα και μετά τη δημοσιοποίηση του ιατροδικαστικού πορίσματος- οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση μπάτσοι συνεχίζουν να κυκλοφορούν ελεύθεροι, εκτελώντας το καθήκον τους.

Δεν τρέφουμε καμία αυταπάτη για την αστική δικαιοσύνη.

Αντιστεκόμαστε σε αυτό το σάπιο σύστημα και ό,τι το γεννά, καταδικάζοντας κάθε μορφή συ­γκάλυψης, ενάντια στην αστυνομική βαρβαρότητα.

Δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη, δεν θα ξεχαστεί τι κάναν στον Κωστή

ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΝΗΘΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ

ΚΑΜΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ

ΠΟΡΕΙΑ : Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024 στις 12:00 | πλατεία Δ. Αγοράς

ανοιχτή συνέλευση για την κρατική δολοφονία του Κώστα Μανιουδάκη

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ