Συζητήθηκε στο Περιφερειακό συμβούλιο η Επερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης για την πυροπροστασία στην Κρήτη

Κανένα σχόλιο

Η Επερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης για την πυροπροστασία στην Κρήτη συζητήθηκε στο Περιφερειακό συμβούλιο, την Πέμπτη 28 Ιούλη.

Όπως αναφαίρεται σε σχετική ανακοίνωση της περιφερειακής παράταξης ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Μανώλης Συντυχάκης, αναφέρθηκε αναλυτικά στην υπάρχουσα προβληματική κατάσταση που εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για τη ζωή των ανθρώπων, το βιος τους, το φυσικό περιβάλλον, επιπροσθέτως για το Πυροσβεστικό Σώμα και τους εθελοντές, που δίνουν κάθε φορά, τεράστια και άνιση μάχη και κάλεσε το περιφερειακό συμβούλιο να απαιτήσει από την κυβέρνηση μέτρα αντιπυρικής θωράκισης για την Κρήτη, να καλυφτούν οι μεγάλες ελλείψεις και στις 4 ΠΕ της Κρήτης.

Η περιφερειακή αρχή απάντησε ως «Πόντιος Πιλάτος» κρυπτόμενη πίσω από την ευθύνη των κυβερνήσεων. Παραδέχτηκε το μεγάλο κενό στην προστασία από πυρκαγιές, όχι όμως και την ευθύνη να απαιτήσει το περιφερειακό συμβούλιο να καλυφτούν οι τραγικές ελλείψεις.

"Sponsored links"

Ο Μανώλης Συντυχάκης ξεκαθάρισε ότι δε γίνεται Πυροπροστασία χωρίς μέτρα πρόληψης, χωρίς ενίσχυση των μέσων κατάσβεσης, με περικοπές στην χρηματοδότηση και υποστελέχωση υπηρεσιών και καυτηρίασε τη στάση της διοίκησης της περιφέρειας.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι η περιφέρεια μένει στην περιγραφή του προβλήματος και αποδέχεται την εγκληματική πολιτική των κυβερνήσεων, που οι συνέπειες της φάνηκαν με τις πρόσφατες πυρκαγιές και με τη μεγάλη καταστροφή στο Ρέθυμνο. Δε διεκδικεί, αλλά αρκείται σε μπαλώματα και σε σχέδια επί χάρτου και για την πυροπροστασία, όπως και για την αντιπλημμυρική και αντισεισμική θωράκιση, που αφορούν την προστασία της ανθρώπινης ζωής, της λαϊκής περιουσίας και του περιβάλλοντος.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» τονίζει σε ανακοίνωσή της ότι θεωρεί ότι η κατάσταση με τα προβλήματα που υπάρχουν στην πυρασφάλεια, τη δασοπροστασία και συνολικά την Πολιτική Προστασία της Κρήτης δεν επιτρέπει κανένα εφησυχασμό και χρειάζεται άμεσα και ουσιαστικά μέτρα για την αντιπυρική θωράκιση, συνολικά την Πολιτική Προστασία, όπως και ουσιαστικά μέτρα για την αποζημίωση στο 100% της ζημιάς των πυρόπληκτων στην ΠΕ Ρεθύμνου και των υπόλοιπων περιοχών στην Κρήτη, όπως στη Μεσαρά.

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live