Συλλογή υπογραφών από την ανοικτή πρωτοβουλία πολιτών ενάντια στην εκχώρηση του Αεροδρομίου «Δασκαλογιάννης» των Χανίων: “Δεν αναγνωρίζουμε κανένα νέο «καθεστώς» ιδιοκτησίας ή λειτουργίας του Αεροδρομίου”

Κανένα σχόλιο

Η Ανοικτή Πρωτοβουλία Πολιτών ενάντια στην Εκχώρηση του Αεροδρομίου “Δασκαλογιάννης” των Χανίων με κείμενό της αναλύει τους λόγους της αντίθεσης των πολιτών που αποτελούν μέρος της στις εξελίξεις, δηλώνει ότι δεν αναγνωρίζει κανένα νέο καθεστώς ιδιοκτησίας του αεροδρομίου και ενημερώνει ότι ξεκίνησε συλλογή υπογραφών. Ήδη, σημαντικές προσωπικότητες του νομού έχουν υπογράψει το σχετικό κείμενο.

Το κείμενο έχει ως εξής:

Η επιλογή της σημερινής συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων να εκχωρήσουν το αεροδρόμιο «Δασκαλογιάννης» των Χανίων (και του Ρεθύμνου) και μαζί με αυτό, 13 ακόμη, περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας δεν είναι μία απλή πολιτική πράξη η οποία βλάπτει το δημόσιο συμφέρον αλλά πράξη η οποία εκχωρεί και παραδίδει τις πύλες εισόδου και τη ναυαρχίδα της ελληνικής οικονομίας, που είναι ο τουρισμός, στους Γερμανούς.

"Sponsored links"

Η εκχώρηση των περιφερειακών αεροδρομίων ήταν ένα από τα λεγόμενα προαπαιτούμενα που έθετε η γερμανική ηγεμονία προκειμένου να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο της ελληνικής οικονομίας. Επισημαίνεται ότι ήδη οι Γερμανοί ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος της διακίνησης των τουριστών προς την Ελλάδα διαμέσου του tour operator TUI ενώ ο «εθνικός» ιδιωτικός αερομεταφορέας αποτελεί ένα περιφερειακό βραχίονα της, επίσης, γερμανικής εταιρείας Lufthansa η οποία είναι και αυτή μέτοχος στη Fraport συνεπώς και στην κοινοπραξία Fraport-Κοπελούζος στην οποία εκχωρούνται τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια για 50 χρόνια.

Η κατάσταση θα επιβαρυνθεί ακόμα περισσότερο εξαιτίας του τραπεζικού χρέους ύψους 7,5 δις που έχει ο ξενοδοχειακός τομέας μεγάλο μέρος του οποίου θα εκχωρηθεί σε ξένα funds εφόσον τα κόκκινα δάνεια του εν λόγω κλάδου είναι 2,5 δις ενώ τα καθυστερούμενα 3 δις επιπλέον.

Ως εκ τούτου το ζήτημα της εκχώρησης του αεροδρομίου «Δασκαλογιάννης» των Χανίων και των υπολοίπων καθώς επίσης και των άλλων πυλών εισόδου που είναι τα λιμάνια συνδέεται με την εκχώρηση, επί της ουσίας, της δημόσιας περιουσίας και της ελληνικής οικονομίας.

Ταυτόχρονα όμως οι πολίτες της Δυτικής Κρήτης θα θιγούν άμεσα εξαιτίας της ανόδου των τελών αεροδρομίου κάτι το οποίο θα αυξήσει τις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων. Σύμφωνα με στοιχεία των εργαζομένων στα αεροδρόμια η αύξηση μόνο των φόρων θα φτάσει μακροπρόθεσμα από τα 12 στα 26,5 Ε ανά διαδρομή ενώ υπάρχει ο κίνδυνος ορισμένες αεροπορικές εταιρείες να εγκαταλείψουν το «Δασκαλογιάννης» και να χρησιμοποιήσουν ως βάση άλλα αεροδρόμια. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα πλήξει την τοπική οικονομία η οποία, σε μεγάλο βαθμό, στηρίζεται και στις εκατοντάδες χιλιάδες τουριστών που μεταφέρουν οι αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους ενώ οι εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων στο αεροδρόμιο θα επιδεινωθούν ραγδαία όπως φαίνεται από την σύμβαση που δόθηκε πρόσφατα στη δημοσιότητα.

Μόνη μας ελπίδα πλέον η δικιά μας κινητοποίηση για να περισώσουμε ότι μπορούμε. Το οφείλουμε στα παιδιά μας και στις επόμενες γενιές γιατί δεν μπορεί ότι δεν κατάκτησαν οι ξένοι με τα όπλα να το κατακτήσουν τώρα με εκβιασμό, απειλές και ύβρεις.

Η πρωτοβουλία μας είναι «δράση πολιτών» και αναπτύσσεται παράλληλα προς τις όποιες δράσεις φορέων της Αυτοδιοίκησης, επαγγελματικών ενώσεων, συλλόγων εργαζομένων και άλλων συλλογικοτήτων και στοχεύει στην περαιτέρω ευαισθητοποίηση-ενεργοποίηση των πολιτών της Δυτικής Κρήτης.

Επισημαίνουμε ότι το Αεροδρόμιο αυτό και το όνομα που φέρει συμβολίζει τους αγώνες και την επαναστατική παράδοση του τόπου για ελευθερία και εθνική ανεξαρτησία.

Αγωνιζόμαστε για να παραμείνει το Αεροδρόμιο «Δασκαλογιάννης» περιουσιακό στοιχείο του ελληνικού δημοσίου και του ελληνικού λαού πραγματικότητα που αίρεται από την συμφωνία της σημερινής κυβέρνησης.

Δεν αναγνωρίζουμε κανένα νέο «καθεστώς» ιδιοκτησίας ή λειτουργίας του Αεροδρομίου.

"Sponsored links"

Στηρίζουμε την προσφυγή σε ένδικα μέσα για την ακύρωση της «συμφωνίας εκποίησης» χωρίς να περιορίζουμε την δράση μας σε αυτήν.

Θεωρούμε ανεπιθύμητους στον τόπο μας, τη γερμανική Fraport-Κοπελούζος και το ΤΑΙΠΕΔ που συνιστά μηχανισμό εκποίησης της Χώρας.

Χανιά, 26 Ιαν. 2016

Υ.Γ. Η συλλογή υπογραφών θα συνεχιστεί και νέα ονόματα θα δοθούν στη δημοσιότητα τις επόμενες ημέρες.

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΙΔΙΟΤΗΤΑ

Αθητάκης Νίκος Ελεύθερος Επαγγελματίας

Αρχοντάκης Κώστας Γιατρός-Παθολόγος

Βατσάκης Μιχαήλ Γιατρός-Γενικής Ιατρικής /Γ.Ν Χανίων

Βουτετάκη Κατερίνα Ψυχολόγος/Γραμματέας Δ.Σ. Χανίων

Γιαννουλακη Αθηνά Δημοτική Υπάλληλος/Μέλος ΓΣ ΠΟΕ-ΟΤΑ

Δαμιανάκη Κατερίνα Δημοτική Υπάλληλος-Αντιπρ. Εργαζομένων ΟΤΑ Χανίων

Δροσοπούλου Βάσω Συνταξιούχος

Καλιγιάννη Λουκία Συνταξιούχος

Καλλιοντζάκης Ιωάννης Γιατρός-Νευρολόγος

Καπαρουδάκης Παντελής Αγρότης

Κάτσουνας Σωτήρης Ιδιωτικός Υπάλληλος

Κλωνιζάκης Μίλτος Πολιτικός Μηχανικός/Μέλος Κεντρικής Αντπρ. ΤΕΕ

Κουφογιαννάκη Ιωάννα Γιατρός-Γενική Ιατρική/Γ.Ν. Χανίων

Κρασουδάκης Αντώνιος Νευροχειρούργος/Αντιπρ. Ιατρικού Συλλόγου Χανίων

Κυριακάκης Γιάννης Εκπαιδευτικός/Περιφερειακός Σύμβουλος

Λατινάκη Νίκη Οικιακά

Λιοδάκης Ανδρέας Ιατρός-Πρόεδρος Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Χανίων

Λιονάκης Στράτος Χημικός

Λιόντος Βασίλης Εκπαιδευτικός/ Προέδρος ΕΛΜΕ Χανίων

Λυκιαρδόπουλος Βύρων Ψυχίατρος/Γ.Ν. Χανίων

Μακρέας Δημήτρης Γιατρός-Γενικής Ιατρικής/Π.Ι. Αρωνίου

Μακριδάκης Μανώλης Εκπαιδευτικός-Χημικός

Μαυρεδάκη Πηνελόπη Παιδίατρος/Γ.Ν. Χανιών

Μαυριγιαννάκη Ελευθερία Γιατρός-Χειρούργος/Γ.Ν. Χανίων

Μαυριδάκης Αντώνης Ψυχίατρος

Μανωλικάκης Γιάννης Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Χανίων

Μαρκαντωνάκης Γιάννης Επιχειρηματίας

Μινουδάκης Μιχαήλ Επιχειρηματίας

Μπέλμπας Χρήστος Εκπαιδευτικός

Μπιζάς Εμμανουήλ Ιατρός-Νευρολόγος/Γ.Ν. Χανίων

Ντουντουνάκης Μανόλης Διδακτικό Προσωπικό(ΕΔΙΠ), Πολυτεχνείο Κρήτης

Ορνεράκης Ανδρέας Επιχειρηματίας

Παπαδόσηφου Αγγελική Γιατρός-Γενικής Ιατρικής/Γ.Ν. Χανίων

Πέρρος Γεώργιος Αγρότης

Πλέρος Χρήστος Γιατρός-Νεφρολόγος/Γ.Ν. Χανών

Ποθουλάκης Κώστας Επιχειρηματίας

Πρωτοπαπαδάκης Ευτύχης Πληροφορικός/ Γ.Ν. Χανίων

Σαρρή Χριστίνα Δικηγόρος

Σκαμνάκης Αντώνης Επ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Τζάρας Νίκος Δικηγόρος

Τζινευράκης Νίκος Συμβασιούχος

Τσιλίκη Δέσποινα Μηχανολόγος Μηχανικός

Φραγκάκης Μανώλης Γιατρός/Ταμίας Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Χανίων

Φρονιμάκης Γιάννης Επιχειρηματίας

Χριστουλάκης Πέτρος Μηχανικός Τ.Ε./Γ.Ν. Χανίων

Χριστοφόρου Άρης Πληροφορικός/Γ.Ν. Χανίων

Χιωτάκης Σήφης Γεωπόνος

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live