19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ: Οι κτηνοτρόφοι είναι υπό διωγμό

Ημερομηνία:

“Υπό διωγμό” βρίσκονται σήμερα οι κτηνοτρόφοι της χώρας, αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος  Επαγγελματιών Κτηνοτρόφων ν. Χανίων, ο οποίος και καταθέτει τα αιτήματά του για την ενίσχυση των Χανιωτών – και όχι μόνο – κτηνοτρόφων

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Ο κλάδος της κτηνοτροφίας έχει ιδιαίτερη σημασία για την αγροτική οικονομία και τη συνολικότερη οικονομία της χώρας, επειδή παράγει υψηλής διατροφικής αξίας τρόφιμα, που συμβάλουν στη διατροφική ανεξαρτησία του λαού μας.

Χρησιμοποιεί ένα σημαντικό μέρος της φυτικής παραγωγής και των υποπροϊόντων της, ως πρώτη ύλη (ζωοτροφές). Αξιοποιεί άγωνες χορτολειβαδικές εκτάσεις. Όμως παρά την πολύπλευρη οικονομική, κοινωνική και πολιτική της σημασία, η κτηνοτροφία ακολουθεί μια φθίνουσα πορεία που είναι αποτέλεσμα συνειδητής αντιλαικής κτηνοτροφικής πολιτικής, που εφαρμόστηκε στη χώρα μας.

Οι κτηνοτρόφοι της χώρας σήμερα είναι υπό διωγμό και μιλάμε για τους φτωχούς κτηνοτρόφους. Στο νομοσχέδιο για τα δάση υπάρχουν κτηνοτροφικές μονάδες με άδεια οικοδομής, με παλαιότερα σχέδια βελτίωσης, σε ιδιόκτητη γη που τώρα με το νέο νόμο που είναι σε εφαρμογή βγαίνουν μη επιλέξιμοι βοσκότοποι.

Ο υπερδιπλασιασμός των εισφορών σε ΕΛΓΑ και ΟΓΑ, η αύξηση του ΦΠΑ, οι παράνομες ελληνοποίησεις προϊόντων και οι αυξήσεις στα φάρμακα και τις ζωοτροφές, ανεβάζουν το κόστος παραγωγής στα ύψη, την ίδια ώρα που αγοράζουν τζάμπα τα προϊόντα μας.

Οι μικρομεσαίοι κτηνοτρόφοι, που είναι στο σύνολό τους στο νομό Χανίων, στηριζόμαστε αποκλειστικά από τις επιδοτήσεις που μετά από το 2012 έχουμε σοβαρά προβλήματα στην καταβολή τους λόγω του νόμου για τα δασικά.

Γι αυτούς τους λόγους ζητάμε:

• Αλλαγή του νόμου επιλεξιμότητας βοσκότοπων και επαναφορά επιλεξιμότητας που ίσχυε μέχρι το 2012.

• Αυστηρός έλεγχος εισαγωγών ζωντανών ζώων στο νησί μας για αποφυγή ζωικών μεταδιδόμενων νόσων (καταρροϊκός πυρετός).

• Ζητάμε αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ στην πραγματική αξία των ζώων και κάλυψη από τα 500μ υψόμετρο και πάνω, που τώρα δεν ισχύει, όπως και να είναι αποκλειστικά κρατικός φορέας.

• Επιδότηση ζωοτροφών και μέτρα ενίσχυσης για αύξηση της κτηνοτροφικής παραγωγής. Σύνδεση των επιδοτήσεων με την παραγωγή και καμία παρακράτηση στις επιδοτήσεις και για την ενεργοποίηση του ΟΣΔΕ, δωρεάν ηλεκτρονική σήμανση.

• Στελέχωση και εξοπλισμό των κτηνιατρικών υπηρεσιών για την προστασία του ζωικού κεφαλαίου των κτηνοτρόφων αλλά και της δημόσιας υγείας.

Ο πρόεδρος: Σταυριανουδάκςη Μανούσος
Ο γραμματέας: Αλεξανδράκης Κωστής

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ