Πλήθος συλληπητήριων ανακοινώσεων για τον θάνατο του Διονύση Μαργαρώνη, έναν εκλεκτό επιχειρηματία και άνθρωπο με πλούσια προσφορά στην τοπική κοινωνία, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το πρωί της Τρίτης σε ηλικία 86 ετών.

Ο Δήμαρχος Χανίων

«Μετά λύπης πληροφορήθηκα για τον θάνατο του αγαπητού Χανιώτη, Διονυσίου Μαργαρώνη.

Στη διάρκεια της ζωής του, ο Διονύσης Μαργαρώνης είχε έντονη δραστηριότητα με την τοπική επιχειρηματικότητα και την κοινωνική δράση. Στη δράση του μέσα από καίριες θέσεις, κυρίως ως Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων, αλλά και σε διάφορες άλλες πτυχές της τοπικής κοινωνίας, εκπροσώπησε τους συναδέλφους και συμπολίτες του και διεκδικούσε διαρκώς.

Τον χαρακτήριζε η εντιμότητα και η αγωνιστικότητά του για το κοινωνικό καλό, ενώ οι αξίες του συνόδευσαν την προσωπική και επαγγελματική πορεία του ίδιου, αλλά και της οικογένειάς του.

Στα παιδιά του Γιάννη και Αμαλία, τη σύζυγό του Δήμητρα, αλλά και σε όλους του συγγενείς και τους οικείους του, εκφράζω εκ μέρους του Δήμου Χανίων, τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήριά μου».

Ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος Μαργαρώνη Διονύσιο. Ο χρόνος να απαλύνει τον πόνο τους».

Το Επιμελητήριο Χανίων

«To Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Χανίων, συνήλθε δια περιφοράς σήμερα Τετάρτη 29 Μαΐου 2024, μετά τη θλιβερή είδηση του θανάτου του Διονυσίου Μαργαρώνη, τέως Προέδρου του Επιμελητηρίου Χανίων.

Ο Διονύσης Μαργαρώνης διετέλεσε Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων από το έτος 1983 έως 1987. Εκλεκτό μέλος της επιχειρηματικής κοινότητας των Χανίων με κύρια δραστηριότητα την εμπορία ετοίμων ενδυμάτων με ένα από τα πλέον γνωστά καταστήματα της πόλης.

Με αγάπη προς τον Επιμελητηριακό θεσμό κατέβαλε ιδιαίτερη προσπάθεια την περίοδο της θητείας του για την δημιουργία Βιομηχανικής περιοχής στον Νομό Χανίων, καθώς επίσης και την ανάγκη εκσυγχρονισμού της υπηρεσίας με τις πρώτες προσπάθειες για την μηχανογράφηση των υπηρεσιών του Επιμελητηρίου.

Επέδειξε ιδιαίτερο ζήλο για την ανάδειξη των προβλημάτων των επιχειρηματιών του Νομού και την παροχή υπηρεσιών προς τα μέλη του Επιμελητηρίου με κάθε τρόπο».

Το Δ.Σ. ομόφωνα αποφάσισε

1) Να εκφραστούν τα θερμά συλλυπητήρια του Διοικητικού Συμβουλίου στην οικογένεια του εκλιπόντος και να επιδοθεί το παρόν ψήφισμα.

2) Αντιπροσωπεία μελών του Διοικητικού Συμβουλίου να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία.

3) Να κατατεθεί χρηματικό ποσό σε Κοινωφελή Ιδρύματα της Π.Ε. Χανίων

4) Να κατατεθεί στεφάνι στην μνήμη του εκλιπόντος

5) Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον Τύπο

6) Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του εκλιπόντος στην προσεχή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου»

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Νομού Χανίων

«Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Νομού Χανίων (ΟΕΒΕΝΧ), εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια του Διονύση Μαργαρώνη που έφυγε από τη ζωή αφήνοντας πίσω ένα δυσαναπλήρωτο κενό στους οικείους του αλλά και στον επιχειρηματικό κόσμο των Χανίων.

Ο εκλιπών, που διετέλεσε Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων τα έτη 1983-1987, πατέρας του πρώην Προέδρου του ΕΒΕΧ Γιάννη Μαργαρώνη ήταν ένας πρωτοπόρος έμπορος, άνθρωπος έντιμος, δοτικός, αξιοπρεπής, αγωνιστής.

Ο Θεός να τον αναπαύσει εν ειρήνη. Καλό ταξίδι».