16.8 C
Chania
Wednesday, November 29, 2023

Συμμετέχει το ΣΕΚ στην παγκρήτια κινητοποίησης στις βάσεις της Σούδας

Ημερομηνία:

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ!

Έξω ο ισραηλινός στρατός κατοχής – Καμία συνεργασία με το κράτος τρομοκράτη του Ισραήλ

Οι επιθέσεις που εξαπέλυσαν η Χαμάς και άλλες αντιστασιακές οργανώσεις στις 7 Οκτώβρη ήταν μια προειδοποίηση ότι δεν μπορεί να υπάρχει ειρήνη στη Μέση Ανατολή μέχρι να λυθεί το Παλαιστινιακό ζήτημα. Η απάντηση, όμως, από το Κράτος του Ισραήλ και τους Δυτικούς συμμάχους του με επικεφαλής τις ΗΠΑ ήταν να ξεκινήσουν έναν νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Ήδη η επίθεση του ισραηλινού στρατού στη Γάζα έχει προκαλέσει χιλιάδες νεκρούς αμάχους και απέραντη καταστροφή και διάλυση για τις ζωές των απλών ανθρώπων. Μια ατέλειωτη ροή από ιστορίες σφαγών στα ΜΜΕ συσκοτίζει το τι πραγματικά έγινε στις 7 Οκτώβρη. Όταν συγκρούονται οι καταπιεσμένοι με τους καταπιεστές, δεν υπάρχει ουδετερότητα ή ισορροπία. Υποστηρίζουμε το δικαίωμα στη αυτοδιάθεση του Παλαιστινιακού λαού και το δικαίωμά του να διεξάγει ένοπλο αγώνα ενάντια στο αποικιακό εποικιστικό κράτος του Ισραήλ.

Οι κυβερνήσεις της Μέσης Ανατολής πρέπει να δηλώσουν προς τη Δύση και το Ισραήλ ότι μια δεύτερη Νάκμπα σημαίνει γενικευμένο πόλεμο στην περιοχή. Οι ΗΠΑ, η ΕΕ και άλλα ηγετικά ευρωπαϊκά κράτη έτρεξαν να στηρίξουν το Ισραήλ όχι μόνο με λόγια αλλά και με στρατιωτική ενίσχυση: από τη μεριά των ΗΠΑ με δυο αεροπλανοφόρα, 2.000 πεζοναύτες και αντιαεροπορικά συστήματα και ταυτόχρονα κλείνουν τα μάτια για τις σφαγές που κάνει το Ισραήλ.

Από δίπλα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη που έχει σαν προτεραιότητα τον «άξονα» Ελλάδας-Ισραήλ και λειτουργεί σαν «μετόπισθεν» για τις ισραηλινές επιθέσεις και σαν «εμπροσθοφυλακή» για τις φιλοδοξίες του ελληνικού καπιταλισμού στην Ανατολική Μεσόγειο και τις ΑΟΖ.

Κύμα αλληλεγγύης

Η πολιορκία της Γάζας έχει προκαλέσει ένα τεράστιο κίνημα αλληλεγγύης με την Παλαιστίνη σε παγκόσμια κλίμακα, ακόμα και σε χώρες όπου η καταστολή είναι έντονη. Σε ορισμένες χώρες η καταστολή αυτή συνδυάζεται με άνοδο του ρατσισμού σε βάρος των Μουσουλμάνων. Είμαστε αντίθετοι με τις απαγορεύσεις διαδηλώσεων και τις ρατσιστικές επιθέσεις εναντίον Παλαιστινιακών και Μουσουλμανικών πληθυσμών σε πολλές χώρες όπου τους αρνούνται το δικαίωμα να διαδηλώνουν και τους στιγματίζουν ως αντισημίτες. Στις διαδηλώσεις συμμετέχουν όλο και περισσότεροι Εβραίοι σε όλο τον κόσμο οι οποίοι αρνούνται στο Ισραήλ να μιλάει στο όνομά τους.

Το σημερινό κίνημα αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη αντιπροσωπεύει μια εντυπωσιακή έξαρση διεθνισμού με μεγάλη απήχηση που δίνει έκφραση στην βαθιά οργή ενάντια στις άρχουσες τάξεις οι οποίες τάσσονται τόσο χυδαία στο πλευρό του Σιωνισμού. Είναι καίριας σημασίας να ενταθεί η πίεση πάνω στις κυβερνήσεις. Οι μαζικές διαδηλώσεις πρέπει να ενισχύονται με άμεση δράση στις γειτονιές και με τη δύναμη της οργανωμένης εργατικής τάξης. Ιδιαίτερα σημαντική είναι η αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη μέσα στα συνδικάτα. Τον καιρό της Ιντιφάντα το 2021, οι λιμενεργάτες σε πολλές χώρες από την Ιταλία μέχρι τη Νότια Αφρική και τις ΗΠΑ μπλοκάρισαν τις αποστολές όπλων στο Ισραήλ.

Παλαιστινιακή αντίσταση

Δεν μπορεί να υπάρξει λύση στο Παλαιστινιακό ζήτημα όσο υπάρχει το Κράτος του Ισραήλ. Το Σιωνιστικό εποικιστικό αποικιακό κράτος βασίζεται δομικά στην εκδίωξη και καταπίεση των Παλαιστίνιων. Δεν μπορεί να συνυπάρξει ειρηνικά μαζί τους, αντίθετα είτε οδηγείται σε διαιώνιση του πολέμου εναντίον τους, είτε επιδιώκει, όπως απαιτεί η ακροδεξιά του, την εξαφάνιση ή εκδίωξή τους. Η 7 του Οκτώβρη έδειξε ότι αυτό το κράτος δεν μπορεί να εγγυηθεί ούτε την  ασφάλεια των Εβραίων πολιτών του, αυτό που ήταν ο ιστορικός στόχος του Σιωνισμού. Στηρίζουμε το αρχικό όραμα του Παλαιστινιακού εθνικού κινήματος για ένα κοσμικό δημοκρατικό κράτος στο έδαφος του Ισραήλ και των Κατεχόμενων Περιοχών, όπου Άραβες και Εβραίοι, Μουσουλμάνοι, Χριστιανοί και άνθρωποι χωρίς θρησκεία μπορούν να συνυπάρχουν ειρηνικά με ίσα δικαιώματα. Θεωρούμε πολύ σημαντική την ανάδυση μιας νέας γενιάς ριζοσπαστικοποιημένων ακτιβιστών στην Παλαιστίνη οι οποίοι απορρίπτουν την αποτυχημένη «λύση» των δυο κρατών και τη διαφθορά της Παλαιστινιακής Αρχής και επιδιώκουν να ξαναχτίσουν το μαζικό κίνημα των δυο Ιντιφάντα.

Η Παλαιστινιακή αντίσταση είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να φτάσουμε στο ελεύθερο δημοκρατικό και κοσμικό κράτος. Είναι χρέος του εργατικού κινήματος και της Αριστεράς παντού, να σταθεί στο πλευρό των Παλαιστίνιων ενάντια στο ισραηλινό απαρτχάιντ και τους ιμπεριαλιστές συμμάχους του. Χωρίς ταλαντεύσεις και ίσες αποστάσεις. Υπερασπίζουμε το δικαίωμα των Παλαιστίνιων να αντιστέκονται με κάθε μέσο. Να σταματήσει η ολόπλευρη στήριξη που παρέχουν οι ΗΠΑ στους σιωνιστές εδώ και 75 χρόνια, μαζί με τις κυβερνήσεις της ΕΕ που φτάνουν σήμερα να διακόπτουν την ανθρωπιστική βοήθεια προς την Γάζα.

Απαιτούμε να διακοπεί άμεσα κάθε στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ, να κλείσουν οι αμερικάνικες βάσεις που συνεργάζονται με τις ισραηλινές επιθέσεις. Ενώνουμε τη φωνή μας με τα εκατομμύρια που διαδηλώνουν στο πλευρό των Παλαιστίνιων σε όλον τον κόσμο. Καλούμε όλες και όλους τους αγωνιστές/ριες του εργατικού κινήματος, της νεολαίας και της Αριστεράς να σταθούμε στο πλευρό της Παλαιστινιακής Αντίστασης μέχρι τη νίκη.

Όλοι και όλες στο παγκρήτιο συλλαλητήριο στη βάση του ΝΑΤΟ στη Σούδα την Κυριακή 12/11 στις 12.30μμ. Προσυγκέντρωση στην πλατεία Αγοράς στις 11.30πμ.

Και στη διαδήλωση την Τρίτη 7/11 και ώρα 7μμ στην πλατεία Αγοράς.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ