15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Συμμετοχή επιχειρήσεων, παραγωγών και συνεταιρισμών στον 9ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Τυποποιημένου Ελαιολάδου

Ημερομηνία:

Ο διαγωνισμός-θεσμός πλέον για το ελαιόλαδο, κύριο στόχο έχει την στήριξη και ανάδειξη του κύριου «πρεσβευτή» του Πρωτογενή Τομέα της Κρήτης, για την παραγωγή και τις εξαγωγές.

Στόχος της διοργάνωσης είναι να αναδειχθούν -με την στήριξη των αρμόδιων φορέων- τα ιδιαίτερα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του ποιοτικού και επώνυμου Κρητικού ελαιόλαδου, να ενισχυθεί η  βελτίωση της τεχνογνωσίας γύρω από το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και την ποιοτική αναβάθμισή του και στην ενδυνάμωση της εικόνας του «χρυσού προϊόντος» του νησιού.

Πάνω από όλα όμως, οι αρμόδιοι φορείς βοηθούν σε μεγάλο βαθμό στην πρόοδο των παραγωγών στην εξέλιξη των επιχειρήσεων ελαιόλαδου, στη μεταλαμπάδευση της αγάπης και του πάθους για την καλλιέργεια αυτού του ευλογημένου καρπού στη συνείδηση της νέας γενιάς.

Από φέτος ο κανονισμός του Παγκρήτιου διαγωνισμού ελαιόλαδου τροποποιείται για να δοθεί η δυνατότητα σε περισσότερες ετικέτες να διακριθούν.

Προβλέπει ότι για κάθε εταιρεία που συμμετέχει ανεξαρτήτως αριθμού δειγμάτων και κατηγορίας, θα μπορεί να απονεμηθεί μέχρι ένα βραβείο.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ