16.8 C
Chania
Thursday, April 24, 2025

Συμμετοχή Σεβης Βολουδάκη στην 2η Υπουργική Σύνοδο της «Διαδικασίας Χαρτούμ»

Ημερομηνία:

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Μάκης Βορίδης και η υφυπουργός Σέβη Βολουδάκη  συμμετείχαν στην 2η Υπουργική Σύνοδο της «Διαδικασίας Χαρτούμ», η οποία πραγματοποιήθηκε στο Κάιρο, στην Αίγυπτο. Στη Σύνοδο συμμετείχαν Υπουργοί και εκπρόσωποι από κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από χώρες της Αφρικής και από πολλούς διεθνείς οργανισμούς, με στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας και της ανταλλαγής καλών πρακτικών στον τομέα της διαχείρισης της μετανάστευσης.

Κατά τη διάρκεια της Συνόδου, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, αναφέρθηκε πως η Ελλάδα αναγνωρίζει τη σημασία της «Διαδικασίας Χαρτούμ» στην ενίσχυση του διαλόγου και της συνεργασίας, καθώς και στην ανάπτυξη στρατηγικών που στοχεύουν στην καταπολέμηση της παράτυπης μετανάστευσης, της διακίνησης ανθρώπων και της εμπορίας προσώπων. Η Ελλάδα, ως κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εξωτερικό σύνορο της, έχει καθορίσει ως κύριες προτεραιότητες την ενίσχυση της ασφάλειας στα σύνορα, τη συνεργασία για τις επιστροφές και την οργάνωση της νόμιμης μετανάστευσης με βάση τις ανάγκες της αγοράς εργασίας.

Επιπλέον, επισημάνθηκε για άλλη μια φορά η δέσμευση της Ελλάδας στην εφαρμογή του Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο της ΕΕ, το οποίο προβλέπει την ενίσχυση της αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών μελών και την καλύτερη κατανομή των βαρών, καθώς και την προώθηση της συνεργασίας με χώρες προέλευσης και διέλευσης, όπως η Αίγυπτος.

Η κυρία Βολουδάκη αναφέρθηκε στη Διακήρυξη του Καΐρου που υιοθετήθηκε από την υπουργική Σύνοδο καθώς και στο Σχέδιο Δράσης του Καΐρου για τις ρυθμίσεις  στον τομέα των επιστροφών, της πρόληψης της παράτυπης μετανάστευσης, καθώς και της καταπολέμησης των εγκληματικών δικτύων διακίνησης και εμπορίας ανθρώπων και δήλωσε ότι η  Ελλάδα, ως υπεύθυνος εταίρος, παραμένει δεσμευμένη στην ενίσχυση της συνεργασίας και στην επίλυση των αιτίων της μετανάστευσης μέσω βιώσιμων λύσεων. Ειδική αναφορά έκανε στην προστασία και φροντίδα των ασυνόδευτων ανηλίκων και των λοιπών ευάλωτων ομάδων ως βασικό στοιχείο ανθρωπισμού και αλληλεγγύης καθώς και στις ειδικές διαδικασίες για το άσυλο.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το όραμα για 600 χλμ σιδηροδροχιών στην Κρήτη ξεκίνησε στις 23 Απριλίου 1908

«Εν Αλμυρώ, 23 Απριλίου 1908. Μελέτη περί της κατασκευής...

Σεξουαλική εκμετάλλευση παιδιών – Ποιος πλουτίζει από την επικίνδυνη μάστιγα πολλών δισεκατομμυρίων που εξαπλώνεται

Η ανατριχιαστική πραγματικότητα αυτής της κερδοσκοπικής, εξαιρετικά επικερδούς βιομηχανίας...

Τουρκία: Τρομακτική προειδοποίηση διάσημου καθηγητή Γεωλογίας – «Φύγετε από την Κωνσταντινούπολη»

Η Κωνσταντινούπολη συγκλονίστηκε από τον σεισμό μεγέθους 6,2 βαθμών Ρίχτερ στις...

Νέα κωλοτούμπα Τραμπ: Mεγάλη μείωση στους δασμούς στην Κίνα εξετάζει ο Λευκός Οίκος

Η αμερικανική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο μείωσης του ύψους...