16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Συνάντηση μεταξύ φορέων για την καλύτερη διαχείριση της περιοχής του Ελαφονησίου – Ενέργειες για την παρεμπόδιση εισόδου οχημάτων

Ημερομηνία:

Την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2018, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στα γραφεία του Φορέα Διαχείρισης με θέμα τη διαχείριση της προστατευόμενης περιοχής του Ελαφονησιού. Συμμετείχαν εκπρόσωποι των Δήμων Καντάνου-Σελίνου και Κισσάμου, του Τμήματος Περιβάλλοντος & Υδροοικονομίας ΠΕ Χανίων, της Διεύθυνσης Δασών Χανίων, του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής και του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς – Δυτικής Κρήτης.

Το σύνολο των συμμετεχόντων συμφώνησε για την ανάγκη άμεσης προστασίας της περιοχής του Ελαφονησιού και αποφασίστηκε από κοινού, να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την παρεμπόδιση της εισόδου οχημάτων στον πυρήνα της προστατευόμενης περιοχής. Η πρόσβαση σε αυτήν απαγορεύεται σύμφωνα με το ν. 3937 (άρθρο 13 παράγραφος 4) όπως απορρέει από την Ευρωπαϊκή Οδηγία 92/43 (άρθρο 1).

Για το σκοπό αυτό διενεργήθηκε στις 29/11/2021 επιτόπια αυτοψία στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι του Φορέα Διαχείρισης και των Δήμων Καντάνου – Σελίνου και Κισσάμου. Επιθεωρήθηκε ο χώρος και αποφασίστηκαν οι σχετικές λεπτομέρειες. Από πλευράς των δύο Δήμων αποφασίστηκε να τεθεί, το συγκεκριμένο ζήτημα, προς έγκριση στα Δημοτικά τους Συμβούλια.

Ο Φορέας Διαχείρισης καλεί τους ενδιαφερόμενους πολίτες που διαθέτουν τεμάχια γης, χαρακτηρισμένα ή που να εμφανίζονται στον αναρτημένο δασικό χάρτη ως μη δασικά, να προχωρήσουν άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες για δημιουργία χώρων στάθμευσης[1], δεδομένου ότι κατά την τουριστική περίοδο του έτους 2022 θα προκύψει σχετική ανάγκη ως αποτέλεσμα της παρεμπόδισης εισόδου τροχοφόρων οχημάτων στον πυρήνα της προστατευόμενης περιοχής. Τόσο από πλευράς του Φορέα Διαχείρισης, όσο και από πλευράς των αρμόδιων υπηρεσιών, θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε οι σχετικές αδειοδοτήσεις να προχωρήσουν το ταχύτερο δυνατό στο πλαίσιο του νόμου.

[1] Τα σχετικά με χώρους στάθμευσης ΦΕΚ είναι τα 2471/Β/10-8-2016 (απόφαση Αριθμ. ΔΙΠΑ/οικ.37674) και 5273/Β/12-11-2021 (Κ.Υ.Α. 315162). Για τον αριθμό των οχημάτων που μπορούν να σταθμεύσουν, βάσει της σχετικής νομοθεσίας, υπολογίζουμε περίπου 13m2 ανά όχημα Ι.Χ. και 45m2 ανά λεωφορείο.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ