25.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Συνάντηση Περιφερειάρχη με Γερμανό Πρέσβη για την ενδυνάμωση εξαγωγών Κρητικών προϊόντων και Τουρισμού

Ημερομηνία:

Η ενδυνάμωση των εξαγωγών Κρητικών προϊόντων στη Γερμανία καθώς επίσης και του τουριστικού ρεύματος στο νησί μας, κυριάρχησε στη χθεσινή συνάντηση στην Περιφέρεια Κρήτης ανάμεσα στον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και τον Γερμανό πρέσβη στην Ελλάδα Βόλφγκανγκ Ντόλντ (Wolfgang Dold).

Ο Γερμανός πρέσβης, που πραγματοποιεί εθιμοτυπική επίσκεψη στο νησί μας, ανέφερε ότι η Κρήτη εξακολουθεί να παραμένει ένας σημαντικός τουριστικός προορισμός για τους συμπατριώτες του, ενώ έχουν μάθει να αγοράζουν και να καταναλώνουν Ελληνικά προϊόντα.

Ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης ζήτησε και έγινε αποδεκτό από τον Γερμανό πρέσβη, να οργανωθούν άμεσα ειδικές συναντήσεις ανάμεσα σε  παραγωγικούς φορείς της Κρήτης και εκπροσώπους Γερμανικών εταιρειών λιανικής-σούπερ μάρκετ, με στόχο την αύξηση των Κρητικών εξαγωγών στην Γερμανική αγορά. Επίσης αποφασίστηκε να υπάρχει στενότερη συνεργασία μεταξύ Περιφέρειας Κρήτης και Πρεσβείας για δράσεις υποστήριξης της παρουσίας της Κρήτης στις διεθνείς εκθέσεις τουρισμού και προβολής προϊόντων στην Γερμανία.

 

Συνάντηση και με τον ΓΓΑΔΚ

Τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ. Γεώργιο Δεικτάκη επισκέφτηκε χθες το πρωί στο γραφείο του ο Γερμανός Πρέσβης στην Ελλάδα κ. Βόλφγκανκ Ντόλτ (Wolfgang Dold ) συνοδευόμενος από την επίτιμη Πρόξενο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της  Γερμανίας στο Ηράκλειο κα Μαριάννα Ζουριδάκη,  στα πλαίσια εθιμοτυπικής επίσκεψης.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης ετέθησαν θέματα που αφορούν τις σχέσεις των δύο χωρών καθώς και θέματα τουρισμού και εμπορίου.

Ο κ. Dold ανέφερε στον κ. Δεικτάκη ότι γνωρίζει πάρα πολύ καλά τις δυσκολίες που βιώνουν οι πολίτες  της Ελλάδος καθώς επίσης και πόσο δύσκολο είναι να ανταπεξέλθουν στην κρίση που περνάει η χώρα. Όπως επεσήμανε, θα διαβιβάσει στη χώρα του το όλο κλίμα και δήλωσε  πως οι πολίτες της Γερμανίας κατανοούν ότι η Ελλάδα χρειάζεται βοήθεια και προς την κατεύθυνση αυτή θα προχωρήσουν μαζί με του Ευρωπαίους Εταίρους.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ