Συνάντηση Πρύτανη Πανεπιστημίου Κρήτης με τον Μακαριότατο Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β’

Κανένα σχόλιο

Με τον ΜακαριώτατοΠάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας  και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β’ συναντήθηκε σήμερα,Τρίτη  3 Αυγούστου 2021, στα γραφεία της Πρυτανείας,ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Καθηγητής Γεώργιος Μ. Κοντάκης.Ο Πρύτανης καλωσόρισετονΜακαριώτατο Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας  και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β’αναφέροντας ότι είναι  «Μεγάλη τιμή για το Ίδρυμα να υποδέχεται σήμερα  μία διακεκριμένη προσωπικότητα του Ελληνισμού  και πρεσβευτή της Ελλάδος, σε μία ολόκληρη Ήπειρο».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους  είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για την πολυσχιδή δραστηριότητα του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου στην Αφρικανική Ήπειρο, καθώς και για τις δυνατότητες συνεργασίας του με το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Συγκεκριμένα,  ο ΜακαριώτατοςΠάπας και Πατριάρχης  Αλεξανδρείας  και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’  εκδήλωσε το θαυμασμό του για το

"Sponsored links"

Πανεπιστήμιο Κρήτης και αναφέρθηκελεπτομερώς στις διάφορες δράσεις μεανθρωπιστικό, πολιτιστικό, κοινωνικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα,που πραγματοποιεί το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο.Ειδικότερα, εξέφρασε την επιθυμία του να υλοποιηθούν σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης και γενικότερα με τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας μας, δράσεις που θα αφορούν την εκπαίδευση των νέων της Αφρικανικής Ηπείρου, σε ποικίλους τομείς, ώστενα γίνουν οι αυριανοί πρεσβευτές του Ελληνισμού.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Καθηγητής Γεώργιος Μ. Κοντάκης  εξέφρασε τον θαυμασμό του και την αμέριστη στήριξή τουστο  σπουδαίο έργο που επιτελεί ο Μακαριώτατοςτο οποίο είναι γνωστόμέσω των ποικίλων δραστηριοτήτωντου.Τέλος,ανέφερε ότι θα ήταν ιδιαίτερη τιμή και χαρά για το Πανεπιστήμιο Κρήτης να υπάρξει στο μέλλον μία στενότερη συνεργασία με τοΕλληνορθόδοξο Πατριαρχείο.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live