Συνάντηση Π. Σημανδηράκη με Γερμανό Υφυπουργό Οικονομίας για διαχείριση απορριμμάτων, κυκλική οικονομία, τοπική αυτοδιοίκηση

Κανένα σχόλιο

Τον Γερμανό Υφυπουργό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, Εντεταλμένο Σύμβουλο για την Ελληνογερμανική Συνέλευση, Norbert Barthle, και τον Βουλευτή της Ομοσπονδιακής Βουλής SPD, Rainer Spiering, υποδέχθηκε σήμερα στο Δημαρχείο, ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης. Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, παρευρέθηκαν επίσης η Επίτιμη Πρόξενος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Αργυρώ Γαναδάκη, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, Γιώργος Φραγκιαδάκης, Αντιδήμαρχοι, ο Γενικός Διευθυντής της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. Α.Ε. (Ο.Τ.Α.), Κώστας Πατεράκης, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη του γερμανικού Υπουργείου και του Δήμου Χανίων.

Μεταξύ των θεμάτων, που κυριάρχησαν στη συνάντηση, ήταν η διαχείριση των απορριμμάτων και η κυκλική οικονομία, καθώς και η
ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Μάλιστα, στο πλαίσιο της συνάντησης ο Γενικός Δ/ντής της ΔΕΔΙΣΑ Α.Ε. (ΟΤΑ) παρουσίασε συνοπτικά τη λειτουργία της Επιχείρησης, καθώς και τον προγραμματισμό των δράσεων της για τα επόμενα χρόνια.

Σε δήλωση του ο Γερμανός Υφυπουργός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης χαρακτήρισε εξαιρετική τη συζήτηση με τον Δήμαρχο Χανίων, η οποία, όπως τόνισε, εστιάστηκε μεταξύ άλλων στη σπουδαιότητα, που έχει η ύπαρξη ισχυρής αυτοδιοίκησης. «Επίσης, μας απασχόλησε ιδιαίτερα το θέμα της κυκλικής οικονομίας, όπου τα Χανιά έχουν σημειώσει εξαιρετική πρόοδο, μ’ ένα μικρό κομμάτι, που έχει απομείνει μόνο, για να κλείσει αυτός ο μεγάλος κύκλος της διαχείρισης απορριμμάτων. Το κομμάτι αυτό αφορά στη διαχείριση του υπολείμματος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Barthle.

"Sponsored links"

Μάλιστα, όπως πρόσθεσε ο Γερμανός Υφυπουργός στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν και άλλα ζητήματα, όπως η ηλεκτροκίνηση στις συγκοινωνίες αλλά και τα αγροτικά προϊόντα, «στους τομείς αυτούς θεωρώ ότι μπορούμε να συνεργαστούμε», παρατήρησε ο κ. Barthle, προσκαλώντας παράλληλα τον Δήμαρχο Χανίων στην ετήσια συνδιάσκεψη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, καθώς και στη Γερμανία.

Από την πλευρά του ο κ. Σημανδηράκης υπογράμμισε ότι στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν ζητήματα, όπως η κυκλική οικονομία και η διαχείριση απορριμμάτων, ενώ διατυπώθηκαν καλές πρακτικές και προτάσεις, αναφορικά και με τον πρωτογενή τομέα «ώστε να διαχειριστούμε καλύτερα τα εξαιρετικά αγροτικά μας προϊόντα για να μπορέσουν να διοχετευτούν στους πελάτες στη Γερμανία και στην υπόλοιπη Ευρώπη», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

«Παράλληλα κάναμε μια συζήτηση για τον ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης, ιδιαίτερα σε σχέση με τη διαχείριση της κρίσης, την οποία διανύουμε, την αξιοποίηση όλων των επενδυτικών και χρηματοδοτικών εργαλείων, που υπάρχουν και ετοιμάζονται για την επόμενη περίοδο και τον κρίσιμο ρόλο, που θα έχουν οι Δήμοι και οι Περιφέρειες, που χρειάζεται να ενισχυθούν για να μπορέσουν να έχουν ένα καλύτερο αποτέλεσμα και σε επίπεδο απορροφήσεων αλλά και σε επίπεδο παροχής υπηρεσιών απέναντι στους πολίτες», τόνισε ο Δήμαρχος Χανίων, γνωστοποιώντας ότι θα συνεχιστούν οι επαφές και οι συνομιλίες το επόμενο διάστημα τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Γερμανία.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων μεταξύ των δύο πλευρών.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live