Συνάντηση Σταθάκη με “Ελληνικά Υδατοδρόμια” για τα υδροπλάνα και στην Κρήτη

Κανένα σχόλιο
Ο υπουργός Οικονομίας ενημερώθηκε για το επενδυτικό σχέδιο και το χρονοδιάγραμμα της εταιρείας που αναπτύσσει υδατοδρόμια και δικτύου πτήσεων υδροπλάνων στην Ελλάδα. Εκκρεμούν 16 άδειες υδατοδρομίων. Στην Κέρκυρα θα λειτουργήσει το πρώτο.

Ενημερωτική συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού ανάμεσα στον υπουργόΓιώργο Σταθάκη και εκπροσώπους της εταιρείας «Ελληνικά Υδατοδρόμια», με στόχο να ενημερωθεί ο πρώτος για την ανάπτυξη των υδατοδρομίων και του δικτύου πτήσεων των υδροπλάνων στην Ελλάδα.

Ο υπουργός ενημερώθηκε για τους τομείς δράσης της εταιρείας, για την πορεία αδειοδότησης των Υδατοδρομίων που έχει αναλάβει η «Ελληνικά Υδατοδρόμια» καθώς και για τον σχεδιασμό της για τις πτήσεις υδροπλάνων στην Ελλάδα. Ειδικότερα ο υπουργός ενημερώθηκε για τον προγραμματισμό της εταιρείας στις Περιφέρειες Ιονίων Νήσων, Κρήτης και Νοτίου Αιγαίου, με σημείο εκκίνησης το πρώτο αδειοδοτημένο Υδατοδρόμιο της Ελλάδας στο Λιμάνι της Κέρκυρας.

Μετά την συνάντηση ο κ. Σταθάκης δήλωσε: «Ένα πολυχρηστικό μέσο όπως το υδροπλάνο εκτός του ότι θα βοηθήσει στην περαιτέρω αναβάθμιση του τουρισμού, θα συμβάλει καθοριστικά και στην συνδεσιμότητα των μικρών νησιών, γεγονός που θα βελτιώσει την καθημερινότητα των κατοίκων μέσα από την κάλυψη των μεταφορικών αναγκών τους. Επίσης η ανάπτυξη των υδροπλάνων στην Ελλάδα θα συμβάλει και στην δημιουργία θέσεων εργασίας».

"Sponsored links"

Από την πλευρά της εταιρείας ο Πρόεδρος κ. Τάσος Γκόβας δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι για το ουσιαστικό ενδιαφέρον του υπουργού κ. Γιώργου Σταθάκη για την ανάπτυξη των υδατοδρομίων και των υδροπλάνων στην χώρα μας. Μετά την αδειοδότηση του πρώτου υδατοδρομίου στην Κέρκυρα, είμαστε αισιόδοξοι ότι σύντομα θα ολοκληρωθούν και τα υπόλοιπα 16 που έχει αναλάβει η εταιρεία μας, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα επαρκές δίκτυο υδατοδρομίων που θα επιτρέψει την εύρυθμη λειτουργία των υδροπλάνων στην Ελλάδα».

Στην συνάντηση με τον κ. Σταθάκη συμμετείχαν από την εταιρεία οι κ.κ. Τάσος Γκόβας, Ανδρέας Καροτσιέρης, Φώτης Χατζηανδρώνης και Γιάννης Ξυγκάκης, καθώς επίσης και η κυρία Έλλη Παπακοσμά αρμόδια για θέματα Μεταφορών και η κυρία Παντελάκη Ευαγγελία αρμόδια για θέματα Ναυτιλίας.

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live