Συνάντηση της ΟΕΒΕΝΧ με τον Γ.Γ Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, κ. Α. Παπαδεράκη

Κανένα σχόλιο

Το ΔΣ της ΟΕΒΕΝΧ, εκπρόσωποι των συλλόγων μέλη της ΟΕΒΕΝΧ και εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων συναντήθηκαν με τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, κ. Α. Παπαδεράκη τη Δευτέρα 1/6/2015, κατόπιν προσκλήσεως της ΟΕΒΕΝΧ για να συζητηθούν τα ζητήματα που απασχολούν τις ΜΜΕ. Στη συνάντηση μετείχε και ο Πρόεδρος του ΕΒΕΧ κ. Ι. Μαργαρώνης καθώς και ο Γραμματέας κ. Ν. Πατεράκης.

Η ατζέντα συζήτησης περιλάμβανε την ανταλλαγή θέσεων και προτάσεων για τα βασικότερα και πιο κρίσιμα θέματα που αντιμετωπίζουν οι ΜΜΕ όπως είναι το εμπόριο-παραεμπόριο, η φοροδιαφυγή, η υψηλή φορολογία και το ασφαλιστικό.

Όλοι όσοι παραβρίσκονταν επεσήμαναν το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι ΜΜΕ στην Ελλάδα και ειδικότερα στα Χανιά καθώς είναι η κυριότερη μορφή έκφρασης του επιχειρηματικού πνεύματος. Οι εκπρόσωποι των Συλλόγων και της Ομοσπονδίας έθεσαν υπόψη του Γενικού Γραμματέα τα σημαντικότερα ζητήματα που απασχολούν τις Επιχειρήσεις όπως είναι το εκτεταμένο παραεμπόριο, η φοροδιαφυγή, η εξοντωτικά υψηλή φορολογία, το ασφαλιστικό, η γραφειοκρατία, ο αθέμιτος ανταγωνισμός, η κατάσταση απελπισίας στην οποία έχουν περιέλθει οι Μικρομεσαίοι Επιχειρηματίες και η έλλειψη ελέγχων από τους καταπονημένους μηχανισμούς στους παράνομου επιτηδείους.

"Sponsored links"

Ο Γ.Γ κ. Α. Παπαδεράκης τόνισε ότι βασικό μέλημα της κυβέρνησης είναι η ανασυγκρότηση των Επιχειρήσεων μέσα από την δημιουργία Επιχειρηματικών Σχημάτων και γενικότερων δικτυώσεων καλλιεργώντας έτσι το πνεύμα της συνεργατικότητας, η δημιουργία Αναπτυξιακής Τράπεζας για τις ΜΜΕ ώστε να διοχετεύονται οι χρηματοδοτικοί πόροι βάσει αξιόλογων και έμπιστων επιχειρηματικών σχεδίων, η δημιουργία ενός απλού και σταθερού φορολογικού συστήματος, η αντιμετώπιση του παραεμπορίου με την συνεργασία των Επιμελητηρίων, η ανασυγκρότηση των καταπονημένων ελεγκτικών μηχανισμών, η στήριξη του Επιμελητηριακού Θεσμού, η αντιμετώπιση της ανεξέλεγκτης κατάστασης που συναντάται στο εμπόριο και ειδικότερα στο υπαίθριο εμπόριο, και η ηλεκτρονικοποίηση των διαγωνισμών των Δημοσίων Προμηθειών.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live