31.8 C
Chania
Wednesday, July 17, 2024

Συνάντηση τοπικών φορέων για την απανθρακοποίηση της τουριστικής βιομηχανίας

Ημερομηνία:

Διαδικτυακά πραγματοποιήθηκε, σήμερα Παρασκευή, η 3η Συνάντηση τοπικών φορέων για το ευρωπαϊκό έργο DETOCS “DEcarbonising the TOurism Industry Post Covid-19 Support, DETOCS” στα πλαίσια του Προγράμματος ΙNTERREG EUROPE, που συμμετέχει το ΜΑΙΧ και η Περιφέρεια Κρήτης. Το έργο αυτό συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και εθνικούς πόρους και αφορά στην βελτίωση πολιτικών για την απανθρακοποίηση της τουριστικής βιομηχανίας με έμφαση στις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις.

Στη Συνάντηση αυτή παρευρέθηκαν διάφοροι φορείς των ακαδημαϊκών και ερευνητικών ιδρυμάτων, δημόσιοι αλλά και ιδιωτικοί φορείς. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Αγγελάκης Γεώργιος από το ΜΑΙΧ έκανε μια παρουσίαση του έργου, τα αναμενόμενα αποτελέσματα και την έως τώρα πρόοδο, στη συνέχεια ο εξωτερικός συνεργάτης στο έργο κ. Βουρδουμπάς Ιωάννης αναφέρθηκε στα αποτελέσματα της έρευνας που διεξήχθη στην Κρήτη με βάση ένα ερωτηματολόγιο που διανεμήθηκε στους εμπλεκόμενους φορείς της Κρήτης και αφορούσε τα δυνατά, αδύνατα σημεία, ευκαιρίες και απειλές, καθώς και σε κοινωνικά, οικονομικά, περιβαλλοντικά, πολιτικά, τεχνολογικά και νομικά θέματα πάνω στον ενεργειακό και τουριστικό κλάδο. Επίσης, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση ενός μη κερδοσκοπικού ιστότοπου που διευκολύνει τη δημιουργία κλιματικά ουδέτερων τουριστικών καταλυμάτων καθώς και ορισμένες καλές πρακτικές που έχουν υλοποιηθεί στην Ευρώπη. Παρευρέθηκαν επίσης, από την Περιφέρεια Κρήτης ο κ. Παπαστεφανάκης Νικόλαος, από τον Δήμο Ηρακλείου ο κ. Φωτάκης Εμμανουήλ, από τον Δήμο Πλατανιά η κ. Λίτου Κατερίνα, από την Ένωση Ξενοδόχων Ηρακλείου ο κ. Λεονταράκης Χάρης, από την Ένωση Ξενοδόχων Χανίων ο κ. Σταματάκης Εμμανουήλ, από τον ΔΕΔΔΗΕ ο κ. Πλοκαμάκης Γεώργιος, από το Πολυτεχνείο Κρήτης ο Καθ. Ζοπουνίδης Κωνσταντίνος και ο κ. Γεραμπίνης Ευστάθιος, από το Πανεπιστήμιο Κρήτης ο κ. Σπυριάδης Αθανάσιος, από την Ορθόδοξος Ακαδημίας Κρήτης ο κ. Καλογεράκης Αντώνιος, από τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης ο κ. Μηλιδάκης Ευστράτιος, από το Τεχνικό Επιμελητήριο Δυτικής Κρήτης ο κ. Σοφιανός Σπύρος και από το Κέντρο Θέρμανσης και Κλιματισμού ο κ. Λαβούτας Εμμανουήλ.

Το έργο αυτό έχει αρχίσει από 01/03/2023 και είναι διάρκειας 4 ετών. Στο έργο αυτό συμμετέχει εκτός από το ΜΑΙΧ και την Περιφέρεια Κρήτης και άλλοι εταίροι από την Ευρώπη. Πιο συγκεκριμένα, συντονιστής του έργου είναι το Ενεργειακό Γραφείο του Ποντρέιβ της Σλοβενίας, ενώ συμμετέχουν επίσης το Πανεπιστήμιο της Μάλτας και το Υπουργείο Τουρισμού της Μάλτας,  ο Οργανισμός Θερμόπολις της Φινλανδίας και το Περιφερειακό Συμβούλιο της Νότιας Οστροβόθνιας της Φινλανδίας, ο Δήμος Καμπομπάσο της Περιφέρειας Μολίσε της Ιταλίας, το Ενεργειακό Περιφερεαικό Γραφείο του Πάζαρτζικ και ο Δήμος Μπουργκάς από την Βουλγαρία, ο μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Ανάπτυξης Κεντρικού Δούναβη της Ουγγαρίας, ο Δήμος Μίντελμπουρχ της Ολλανδίας και το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας της Γερμανίας.

Να σημειωθεί ότι το διάτημα 23-24 Οκτωβρίου 2024 θα πραγματοποιηθεί η 4η Συνάντηση Εταίρων και φορέων του έργου στο ΜΑΙΧ, όπου θα υπάρχει η δυνατότητα στους τοπικούς φορείς να έρθουν σε επαφή με τους αντίστοιχους φορείς των άλλων χωρών που συμμετέχουν στο έργο, να ανταλλάξουν, απόψεις, εμπειρίες και καλές πρακτίκές με στόχο την βελτίωση πολιτικών για την απανθρακοποίηση των ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ