Συνάντηση Τσίπρα – δικαστικών: Να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στο θεσμό της Δικαιοσύνης

Κανένα σχόλιο

Την ανάγκη για αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού στους θεσμούς της Δικαιοσύνης προέταξε ο πρωθυπουργός κατά τη σημερινή συνάντησή στο Μέγαρο Μαξίμου με ανώτατους δικαστικούς.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας, η κυβέρνηση στοχεύει να καταπολεμήσει τις θεσμικές δυσλειτουργίες στη Δικαιοσύνη με γνώμονα κυρίως την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών σε αυτή.

“Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να δουλέψει σκληρά για την επίλυση των συσσωρευμένων προβλημάτων της δικαιοσύνης με γνώμονα όχι μόνο την επιτάχυνση της απονομής αλλά και την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών στους θεσμούς”.

"Sponsored links"

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι θα ληφθούν μέτρα για την ενίσχυση σε προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή ενώ θα υπάρξουν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την καταπολέμηση της δυσλειτουργίας που υφίσταται η κυβέρνηση.

“Κύρια, όμως, προϋπόθεση για την τελεσφόρηση κάθε θεσμικής παρέμβασης είναι ο εξαντλητικός διάλογος ώστε να επιτευχθεί η απαραίτητη συναίνεση όλων των εμπλεκόμενων φορέων”.

Στη συνάντηση, στην οποία παρευρέθησαν οι Πρόεδροι του Αρείου Πάγου, Αθανάσιος Κουτρομάνος, του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Νικόλαος Αγγελάρας, του Συμβουλίου της Επικρατείας Σωτήριος Ρίζος καθώς η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, τέθηκαν και συζητήθηκαν τα μεγάλα ζητήματα των δυσλειτουργιών της Δημόσιας Διοίκησης, του σεβασμού των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων.

Όλες οι πλευρές δεσμεύτηκαν να συνεργαστούν σεβόμενες αμοιβαία τους διακριτούς ρόλους στο πλαίσιο του Συντάγματος.

koutipandoras.gr

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live