21.8 C
Chania
Thursday, May 23, 2024

Συναυλία του ναπολιτάνικου συγκροτήματος Nuova Comagnia Di Canto Popolare

Ημερομηνία:

Την Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015, στις 21.00, στο Θέατρο της Ανατολικής Τάφρου στο πλαίσιο του φεστιβάλ ΙΧΝΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ, προσφέρεται στο κοινό και στους επισκέπτες της πόλης των Χανίων μια ξεχωριστή βραδιά με το διεθνώς αναγνωρισμένο ναπολιτάνικο συγκρότημα Nuova Compagnia di Canto Pοpolare.

Η Νάπολη, εκεί που όλοι οι λαοί της Μεσογείου κάποια στιγμή στο διάβα του χρόνου συναντήθηκαν, είναι ένας τόπος όπου μπορεί κανείς σήμερα να συναντηθεί με τις γλώσσες, τις διαφορετικές παραδόσεις και τα ίχνη των πολιτισμών που όλοι αυτοί στο πέρασμά τους άφησαν.

Η μουσική παράσταση της Nuova Compagnia di Canto Popolare , με ένα ρεπερτόριο που ξεκινά από παλιά τραγούδια του 16ου αιώνα villanellas, fronne, tammurriate, pizziche και tarantellas και φθάνει στο σήμερα, έρχεται στα Χανιά, στα ΙΧΝΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ, με σκοπό να μας παρασύρει μέσα στην αχλύ του χρόνου, κείνη την ώρα που τα καράβια των Σαρακηνών αχνοσιμώνουν στον ορίζοντα.

Μόλις το σήμαντρο σημάνει την άφιξη των πειρατών, οι κάτοικοι των πόλεων που ήταν τόσο κοντά στην ακτή θα τραπούν σε φυγή προς στα βουνά της ενδοχώρας. Τις λίγες φορές που το σήμαντρο σιωπά, καράβια καταφθάνουν ειρηνικά χωρίς τον συνηθισμένο κίνδυνο. Τότε το πλήθος τρέχει στα λιμάνια για να θαυμάσει και να αγοράσει την πολύτιμη πραμάτεια φερμένη από κόσμους μακρινούς, άγνωστους και συναρπαστικούς…

Εικόνες από αργυρά σπαθιά, χρυσούς μανδύες, αρωματικά μπαχαρικά, τύμπανα και σείστρα, μαγικές και μυστηριώδεις λέξεις ψυθιρισμένες κάτω από το φώς του φεγγαριού και των αστεριών, από ένα κόσμο βγαλμένον από νύχτες αραβικές και φτιαγμένον από αρώματα κήπων μαγεμένων, από τη λαϊκή ναπολιτάνικη μουσική…

Περισσότερες πληροφορίες για το συγκρότημα στο www.nccp.it/

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σχολικά γεύματα: Μία μπίζνα 120 εκατ. ευρώ ετησίως χωρίς ελέγχους και ποιότητα

Σοβαρά ερωτήματα εγείρονται γύρω από την υπόθεση της μαζικής...

Με αφορμή τη δηλητηρίαση στη Λαμία, σχολικά γεύματα για όλα τα παιδιά και σχολεία

Του Φώτη Ποντικάκη * Η δηλητηρίαση μαθητών στη  Λαμία μετά από...

Για τα δίκαια της πατρίδας μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Σπύρος Καλαϊτζαντωνάκης Υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τη ΝΙΚΗ Απευθυνόμενος στις Ελληνίδες και...