16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Συνεδρίασε η Επιτροπή Εφαρμογής και Παρακολούθησης του Σχεδίου Δράσης για τη νήσο Χρυσή

Ημερομηνία:

Την Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022 συνεδρίασε η Επιτροπή Εφαρμογής και Παρακολούθησης του Σχεδίου Δράσης για τη νήσο Χρυσή, πραγματοποιώντας την 7η κατά σειρά δια ζώσης συνεδρίασή της.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν όλα τα τακτικά μέλη, με την κα Σκυβάλου-Ρουμελιωτάκη Μαρία, Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Καθαριότητας Ιεράπετρας, να αποτελεί πλέον την νέα εκπρόσωπο του Δήμου Ιεράπετρας στην Επιτροπή. Στη συνεδρίαση συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου, κ. Γιάννης Ανδρουλάκης, προκειμένου να ενημερωθεί αναλυτικά για τις μέχρι τώρα δράσεις της Επιτροπής και για την πορεία των, υπό προτεραιοποίηση, μέτρων/δράσεων που προβλέπει το Σχέδιο Δράσης.

Κατά τη συνεδρίαση συμφωνήθηκε να προχωρήσουν άμεσα από την Αντιπεριφέρεια Λασιθίου προς υπογραφή οι έτοιμες προγραμματικές συμβάσεις με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης και το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την αντίστοιχη για το θαλάσσιο περιβάλλον με το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών. Παράλληλα θα ξεκινήσει και η διαδικασία σύνταξης της προγραμματικής σύμβασης για την πρόταση εκπόνησης μελέτης εγκατάστασης λιμενικής προβλήτας που υπέβαλε πρόσφατα ο Δήμος Ιεράπετρας.

Για να ξεπεράσει σε κάποιο βαθμό τα προβλήματα που δημιουργούνται, η Επιτροπή με την αρωγή του Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α. έχει δρομολογήσει: α) την παραχώρηση ταχύπλοου σκάφους στην Δασική Υπηρεσία, β) την υλοποίηση επείγουσας σημασίας δασοκομικά έργα (απομάκρυνση ξύλινων διαδρόμων και κατασκευών, οριοθέτηση κεδροδάσους, τοποθέτηση πινακίδων), και γ) την ανάθεση της διερεύνησης του ιδιοκτησιακού καθεστώτος σε δικηγορικό γραφείο.

Τέλος συζητήθηκε διεξοδικά το θέμα της προετοιμασίας ειδικά για το νησί, της εφαρμογής του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τον οικότοπο προτεραιότητας 2250* Θίνες των παραλιών με Juniperus spp. (ΦΕΚ Β ́3663/9.8.2021). Το σχέδιο αυτό προβλέπει τη χρηματοδότηση δράσεων προστασίας και αποκατάστασης του οικότοπου, ύψους 350.000€. Η Επιτροπή θα αναλάβει να εξειδικεύσει τις δράσεις σε συνεργασία με ειδικούς επιστήμονες Ερευνητικών Ιδρυμάτων, σε συνεργασία πάντα με τον Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α., ώστε να υλοποιηθεί μια συντονισμένη στρατηγική διερεύνησης και αποτελεσματικής αντιμετώπισης του φαινομένου ξήρανσης των αρκεύθων.

Στην 7η συνεδρίαση συμμετείχαν: Ο κ. Καλούστ Παραγκαμιάν (Συντονιστής της Επιτροπής), Η κα Μαρία Κοζυράκη (Τακτικό μέλος, Συντονίστρια Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης), Ο κ. Ιωάννης Γουλιδάκης (Τακτικό μέλος, Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Λασιθίου), η κα Μαρία Σκυβάλου-Ρουμελιωτάκη (Τακτικό μέλος, Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Περιβάλλοντος Δήμου Ιεράπετρας), ο κ. Εμμανουήλ Μιχελαράκης (Τακτικό μέλος, Πρόεδρος Σωματείου Καταστηματαρχών Καφέ Εστίασης Ιεράπετρας), ο κ. Παύλος Δασκαλάκης (Τακτικό μέλος, εκπρόσωπος της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Ιεράπετρας “ΚΟΚΚΙΝΕΛΛΑ”), ο κ. Μιχάλης Προμπονάς (Τακτικό μέλος, εκπρόσωπος του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης –Πανεπιστημίου Κρήτης), η κα Ευφροσύνη Αργυροπούλου, Γραμματέας της Επιτροπής, για την τήρηση των πρακτικών.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ