17.8 C
Chania
Friday, March 1, 2024

“Συνειδητή η απαξίωση του συστήματος υγείας”: Σε κινητοποιήσεις οι υγειονομικοί στην Κρήτη για την έλλειψη προσωπικού

Ημερομηνία:

Προς κινητοποιήσεις οδεύουν οι υγειονομικοί της Κρήτης αφού τα προβλήματα στη λειτουργία του συστήματος υγείας με πρώτο και κύριο την υποστελέχωση είναι καθημερινά.

Σε σχετικό κείμενο το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, καλεί σε συγκέντρωση στη διοίκηση της 7ης ΥΠΕ στις 31 Ινουαρίου, με αίτημα την άμεση πλήρη στελέχωση της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ και των Παιδοχειρουργικών κλινικών ΠΑΓΝΗ και ΓΝ Χανίων με κατεπείγουσες προσλήψεις του απαραίτητου μόνιμου προσωπικού.

Πιο αναλυτικά στο σχετικό κάλεσμα αναφέρονται τα εξής:

Η κατάσταση στη φροντίδα και περίθαλψη παιδιού και εφήβου από το δημόσιο σύστημα υγείας στο νησί μας έχει φτάσει σε αδιέξοδο. Αυτό οφείλεται στη συνειδητή απαξίωση και υποβάθμιση του συστήματος υγείας σε κάθε βαθμίδα.

Τα σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης των μονάδων φροντίδας έχουν δημιουργήσει κινδύνους για τη χειρουργική και ψυχιατρική αντιμετώπιση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα παιδιά και οι οικογένειές τους.

Οι εξουθενωτικές συνθήκες εργασίας έχουν οδηγήσει πολλούς υγειονομικούς σε παραίτηση.

Τα μέτρα που λαμβάνονται από τις διοικήσεις, όπως τα «εντέλλεσθε» για υπερωρίες και μετακινήσεις γιατρών, καθώς και οι σοβαρές ελλείψεις στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) και το ΕΚΑΒ, είναι ανησυχητικές.

Η τρέχουσα κατάσταση δημιουργεί κινδύνους για τις επιπτώσεις από τη μεταβίβαση μεγάλου μέρους του κόστους λειτουργίας των νοσοκομείων από το κράτος στους ασθενείς. Οι εκπρόσωποι γονέων, καθηγητών, κοινωνικών λειτουργών και γυναικών έχουν επισημάνει την ελλιπή διάγνωση παιδιών που χρειάζονται ψυχολογική υποστήριξη ή ψυχιατρική εκτίμηση λόγω έλλειψης ειδικευμένου προσωπικού.

Τονίζουν επίσης την ανάγκη ενημέρωσης γονέων και εκπαιδευτικών σχετικά με τις ανεπάρκειες του δημόσιου συστήματος υγείας, τα σχέδια της κυβέρνησης για το «νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας» και την ανάγκη συμμετοχής σε κινητοποιήσεις για την απαίτηση ουσιαστικών βελτιώσεων.

Προχωράμε σε:

Ενημέρωση γονέων, εκπαιδευτικών, εργαζομένων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και όλων των πολιτών για τις τραγικές επιπτώσεις της υποχρηματοδότησης και εμπορευματοποίησης της υγείας. Ανάγκη άμεσης μαζικής κινητοποίησης για τη διεκδίκηση στήριξης του δημόσιου συστήματος υγείας.

2ωρη στάση εργασίας για όλο το προσωπικό του ΠΑΓΝΗ στις 31/01, από τη 1μμ έως τις 3μμ.

Συγκέντρωση στη διοίκηση της 7ης ΥΠΕ στις 31 Ιανουαρίου 13:30, με αίτημα την άμεση πλήρη στελέχωση της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ και των Παιδοχειρουργικών κλινικών ΠΑΓΝΗ και ΓΝ Χανίων με κατεπείγουσες προσλήψεις του απαραίτητου μόνιμου προσωπικού.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δημοσκόπηση CNews: Tο 76% των Γάλλων είναι κατά της αποστολής γαλλικών στρατευμάτων στην Ουκρανία – Περισσότερο υπέρ της αποστολής οι Αριστεροί και οι νέοι

Tο 76% των Γάλλων είναι κατά της αποστολής γαλλικών στρατευμάτων στην Ουκρανία, αναφέρει δημοσκόπηση που...

Ατζέντα εφ όλης της κοινωνικής ύλης ξεδιπλώνει το ΚΚΕ

Στη Λάρισα βρέθηκε την Τετάρτη ο γ.γ. της Κ.Ε....