19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Συνελήφθη και διώκεται ποινικά επειδη εγραψε σύνθημα αλληλεγγύης προς τον Κουφοντίνα στις φυλακές Αγυιάς – Τι λέει σε μήνυμά του

Ημερομηνία:

O Στέφανος Δ.Λ. συνελήφθη την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου στις δικαστικές φυλακές Αγυιάς και ασκήθηκε ποινική διωξη εναντιον του από τη διοίκηση των φυλακών επειδή έγραψε ένα σύνθημα αλληλεγγύης στον Δημήτρη Κουφοντίνα ο οποίος βρίσκεται στην 50η ημέρα απεργίας πείνας και την 5η ημέρα απεργία δίψας.

Σε σχετικό κείμενο που απέστειλε στην εφημερίδα μας αναφέρει τα εξής:

Στις 25/2 το πρωί συνελήφθη από αστυνομικές δυνάμεις σε επαρχιακό δρόμο των Χανίων, λίγο μετά την αποχώρησή μου από τις δικαστικές φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αγυιάς. Σκοπός της εκεί παρουσίας μου, ήταν η αναγραφή ενός συνθήματος αλληλεγγύης στον αγωνιστή Δημήτρη Κουφοντίνα, το οποίο και έγραψα σε εξωτερικό τοίχο των φυλακών. Μετά τη σύλληψη και αφού η διοίκηση των φυλακών επέλεξε την ποινική μου δίωξη, ακολούθησε η γνωστή αλληλουχία γεγονότων, διανθισμένη επιπρόσθετα με την κατηγορία της απείθειας, πέρα από τις ήδη υπάρχουσες “φθορές”. Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω ήταν να μείνω το βράδυ στο κρατητήριο και εν τέλει μετά από τον εισαγγελέα και το ακροατήριο, ζήτησα και έλαβα τακτική δικάσιμο η οποία ορίστηκε για την Δευτέρα 1/3.

Σήμερα 26/2 ο Δ. Κουφοντίνας διανύει ήδη την 50η μέρα απεργίας πείνας και την 5η μέρα απεργίας δίψας, με τη ζωή του να κρέμεται πλέον από μία κλωστή. Μοναδικό του αίτημα είναι η μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου και ήταν μέχρι πρότινος, κάτι που αναφέρεται ρητά και στο πρόσφατο “φωτογραφικό” νομοσχέδιο(Ν4760/2020).

Στο πρόσωπο το δικό του συμπυκνώνεται και εκφράζεται μία λυσσαλέα κρατική επικοινωνιακή πολιτική. Επιχειρείται η συνολική αποδόμηση του ιδίου για την αδιάλλακτη στάση του ως αγωνιστής κρατούμενος, καθώς και της επαναστατικής οργάνωσης 17Ν, στην οποία και συμμετείχε. Οι κρατικοί ιθύνοντες, μέσω της εσκεμμένης και πλήρους συνειδητής στάσης τους, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια έναν πολιτικό κρατούμενο στον θάνατο. Αυτονόητα δικαιώματα και κατακτήσεις που κερδήθηκαν μέσω αγώνων, όχι απλά δεν εφαρμόζονται από το αστικό κράτος, αλλά αντιθέτως καταργούνται και τα ήδη κεκτημένα. Ο στόχος είναι ωμός και σαφής, να μπει οριστική ταφόπλακα στους ανατρεπτικούς αγώνες με τον πιο στυγνό και μακάβριο τρόπο.

Η συστηματική απαξίωση και η αντίστοιχη μιντιακή κάλυψη από τους έμμισθους κοντυλοφόρους καθεστωτικής προπαγάνδας με φληναφήματα περί “serial killer, αμετανόητου φονιά” κλπ., αποσκοπεί στην καθολική επικράτηση του φόβου στις τάξεις της κοινωνικής βάσης. Παράλληλα, η κυβέρνηση της ΝΔ, λειτουργεί με αποκλειστικό γνώμονα έναν δυνητικό και δόλιο ρεβανσισμό, εξοντώνοντας με τον πλέον βάρβαρο τρόπο έναν πολιτικό της αιχμάλωτο.

Τέλος, προφανώς και δεν είναι καθόλου τυχαίο, πως παρά τα έκτακτα μέτρα λόγω covid-19, οι μοναδικές κινητοποίησεις στις οποίες ακόμα εφαρμόζεται η συνθήκη απαγόρευσης συναθροίσεων, είναι αυτές που αφορούν το συγκεκριμένο ζήτημα. Επιχειρείται με αυτόν τρόπο η επιβολή ενός πέπλου σιωπής, το οποίο ξεδιπλώνεται με προσαγωγές, συλλήψεις, τραμπουκισμούς, ξύλο, χημικά, αύρες μέσω τον πάνοπλων και πολυάριθμων μπάτσων καθώς και σχεδόν οτιδήποτε μπορεί να φανταστεί ένας δυστοπικός νους.

Ήμουν και θα συνεχίσω να είμαι περήφανος συμμετέχων στους κοινωνικούς/ταξικούς αγώνες. Η αναγραφή του συνθήματος στις φυλακές, αποτέλεσε μια ελάχιστη συμβολική πράξη προκειμένου να αναδειχτεί ο δίκαιος αγώνας του Δ. Κουφοντίνα. Ένα ελάχιστο λιθαράκι στον πολύμορφο και συνεπή αγώνα που αναπτύσσεται το τελευταίο διάστημα, ένα φευγαλέο σινιάλο αλληλεγγύης. Κι αν ακόμα, για τη διοίκηση των φυλακών, ένα τέτοιο σύνθημα έχει μεγαλύτερη βαρύτητα από την ίδια την απεργία πείνας και διψάς, τότε ναι, είμαι ένοχος.

Ένοχος για την εξουσία που μας θέλει απαθείς, φιμωμένους και υποταγμένους στα κελεύσματα και στις ορέξεις της. Ένοχος για όλες τις όμορφες,έντονες και ανιδιοτελείς στιγμές που έχουμε βιώσει στο μετερίζι των κινημάτων.

Ένοχος για την πλέρια μου παρουσία μου σε εργατικούς, περιβαλλοντικούς, αντιφασιστικούς/αντιρατσιστικούς, αντιπολεμικούς αγώνες, σε κινητοποιήσεις για τη στέγαση και για το ζήτημα της τουριστικοπίησης των πόλεων, για την ισότητα και την ορατότητα των αποκλεισμένων.

Ένοχος, για παρεμβάσεις που κατέδειξαν δολοφονικές αστυνομικές πρακτικές και αυθαιρεσίες, αλλά και τις απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης στα σύγχρονα κολαστήρια των φυλακών και των “κέντρων κράτησης”.

Ένοχος, για τη στήριξή μου και την αμέριστη συμπαράσταση προς φυλακισμένους αγωνιστές.

Ένοχος, γιατί ακόμα οραματίζομαι και παλεύω για μία κοινωνία ελευθερίας, ισότητας και αλληλεγγύης, απελευθερωμένη μια για πάντα από τα δεσμά των κρατών, των συνόρων και του ντόπιου και διεθνούς κεφαλαίου.

Νίκη στον αγώνα του Δημήτρη Κουφοντίνα

"google ad"

Άμεση δικαίωση του αιτήματός του για μεταγωγή στις φυλακές Κορυδαλλού

Στέφανος Δ.Λ.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News και στο facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...