Συνελήφθη ο Δημήτρης Λιγνάδης – “Έντιμος και ειλικρινής”, λέει ο δικηγόρος του – “Η χώρα έχει κράτος Δικαίου” λέει το Υπουργείο Δικαιοσύνης

Κανένα σχόλιο

Συνελήφθη ο Δημήτρης Λιγνάδης μετά και την έναρξη έρευνας από την Εισαγγελία Πρωτόδικων. Ο Δημήτρης Λιγνάδης μετέβη αυτοβούλως στη Διεύθυνηση Ασφάλειας Αττικής και συνελήφθη δυνάμει εντάλματος.

Η ελληνική Δικαιοσύνη εξέδωσε ένταλμα σύλληψης αφού συνέλεξε σειρά καταθέσεων από θύματα και ανθρώπους που είχαν γνώση για περιστατικά που σχετίζονται με τις καταγγελίες.

Σε βάρος του σκηνοθέτη έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για το κακούργημα του βιασμού κατά συρροή.

"Sponsored links"

Η δικογραφία διαβιβάστηκε αμέσως στην 19η ανακρίτρια η οποία συμφώνησε για την έκδοση του εντάλματος σύλληψης. Ο κατηγορούμενος, θα περάσει το αποψινό βράδυ στη ΓΑΔΑ και στη συνέχεια θα οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη, ενώ έχει δικαίωμα να λάβει προθεσμία για να προετοιμάσει την υπεράσπισή του. Αμέσως μετά την απολογία του, ανακρίτρια και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την περαιτέρω ποινική του μεταχείριση.

Να σημειωθεί ότι οι αρχές έχουν στη διάθεσή τους τουλάχιστον 5 περιγραφές ατόμων που αναφέρονται σε περιστατικά βιασμού.

Πλην των δύο μηνυτών και του 25χρονου που το βράδυ της Παρασκευής βρέθηκε στην Εισαγγελία, έχουν επίσης καταθέσει ακόμη ένα πρόσωπο που προκύπτει από την κατάθεση του Βασίλη Κ. αλλά και της γυναίκας μάρτυρα, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες, ανήκε μέχρι το 2017 στο πολύ στενό περιβάλλον του σκηνοθέτη. Φέρεται δε να αναφέρθηκε στη δράση του σκηνοθέτη και στον τρόπο που προσέγγιζε ανήλικους.

Στη ΓΑΔΑ το απόγευμα του Σαββάτου ο Λιγνάδης

Ο σκηνοθέτης και ηθοποιός μετέβη λίγο πριν απο τις 4 το απόγευμα του Σαββάτου στη ΓΑΔΑ με τον δικηγόρο του προκειμένου να πληροφορηθεί αν εχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης. Αφου οι αστυνομικοί τον ενημέρωσαν οτι δεν έχει εκδοθεί, ο Δημήτρης Λιγνάδης και ο δικηγόρος του αποχώρησαν. Αργότερα ομως μετέβη εκ νέου στην Ασφάλεια και συνελήφθη καθώς είχε εκδοθεί το ένταλμα.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης

“H Δικαιοσύνη έχει πλέον το λόγο. Είμαστε βέβαιοι ότι οι δικαστικές αρχές θα κάνουν ό,τι χρειαστεί προκειμένου να έρθουν όλα στο φως σε αυτή την πολύ σκοτεινή υπόθεση και να αποδοθεί δικαιοσύνη” αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Δικαιοσύνης.

“Η χώρα έχει κράτος Δικαίου και η κυβέρνηση θα συνδράμει, με όποιο τρόπο της ζητηθεί, θέτοντας στη διάθεση των δικαστικών αρχών τις υπηρεσίες της. Υποθέσεις τέτοιου είδους δεν έχουν κομματικό χρώμα. Είναι καθήκον όλων των πολιτικών δυνάμεων να συνεργαστούν, ώστε να αντιμετωπιστούν νοσηρά φαινόμενα, όπως αυτά που καταγγέλλονται. Είναι ευθύνη και καθήκον μας απέναντι στα θύματα. Η σιωπή που επικρατούσε για τόσα χρόνια έσπασε. Ήρθε η ώρα της Δικαιοσύνης” καταλήγει η ανακοίνωση.

Πώς έφτασαν οι αρχές στη σύλληψη Λιγνάδη

"Sponsored links"

Ο κύβος ερρίφθη ήδη από το πρωί της Παρασκευής, όταν -λίγο πριν η υπουργός Πολιτισμού Λινά Μενδώνη κατονομάσει το Δ. Λιγνάδη ως “επικίνδυνο άνθρωπο” που την “εξαπάτησε”- έγινε γνωστό ότι ακόμα μία μηνυτήρια αναφορά έχει κατατεθεί σε βάρος του σκηνοθέτη. Πρόκειται για άνδρα ηλικίας 25 ετών σήμερα, ο οποίος δεν σχετίζεται με τον καλλιτεχνικό χώρο.

Αργά το βράδυ της Παρασκευής άτομο ηλικίας σήμερα 25 ετών, βρέθηκε στις εισαγγελικές αρχές υποστηρίζοντας ότι έχουν τελεστεί τα αδικήματα της αποπλάνησης και του βιασμού και σε βάρος του, το 2010.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μάρτυρας που βρέθηκε στην εισαγγελία επιβεβαίωσε όσα υποστήριξε και ο 25χρονος άνδρας που υπέβαλε το πρωί της Παρασκευής μηνυτήρια αναφορά. Πρόκειται για πρόσωπο που ο 25χρονος επικαλείται στην μηνυση του, περιλαμβάνοντας τον ως ένα από τα παιδιά που είδε σε ηλικία 14 ετών.

Ο μάρτυρας φέρεται, μάλιστα, να υποστήριξε ότι βρέθηκε στο σπίτι του σκηνοθέτη όταν, μαζί με τον μηνυτή κι άλλους συνομηλίκους του, ο σκηνοθέτης τους πρόσφερε αλκοόλ και ναρκωτικές ουσίες κι έπειτα τους πρότεινε να προχωρήσουν όλοι μαζί σε ερωτικές πράξεις.

Δικηγόρος Λιγνάδη: “Ο πελάτης μου αρνείται όλες τις κατηγορίες – Είναι ειλικρινής και έντιμος”

Λίγη ώρα μετά τη σύλληψη του Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος έπειτα από το ένταλμα σύλληψης μετέβη αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ, δηλώσεις έξω από τη Διεύθυνση Ασφάλειας έκανε ο δικηγόρος του, Νίκος Γεωργουλέας.

“Από το μεσημέρι του Σαββάτου, αυτοβούλως προσήλθαμε ο κ. Λιγνάδης κι εγώ στο τμήμα Αναζητήσεων. Όπως ξέρετε η Ασφάλεια και η Εισαγγελία έχουν άριστη συνεργασία και ενημερωθήκαμε άμεσα γι’ αυτό και αποχωρήσαμε. Ο κ. Λιγνάδης έθεσε ευατόν στη διάθεση των αρχών και μόλις εκδόθηκε το ένταλμα συλλήψεως που έγινε σε μεταγενέστερο χρόνο, ενημερωθήκαμε και ήρθαμε αυτοβούλως. Άλλωστε, το έχει δηλώσει εξ αρχής σε όλη αυτή την ιστορία ότι δεν υπάρχει θέμα ούτε να κρυφτεί ούτε να διαφύγει”, είπε ο κ. Γεωργουλέας που αναφορικά με τη διαδικασία που ακολουθεί τόνισε:

“Θα προσαχθεί ενώπιον της κυρίας ανακρίτριας του 19ου τακτικού τμήματος του Πρωτοδικείου Αθηνών, θα λάβουμε την απολογία, θα μελετήσουμε τα αντίγραφα και τα υπόλοιπα με την απολογία”, ξεκαθαρίζοντας πως οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο πελάτης του “εξ όσων γνωρίζω είναι για βιασμό”.

Παράλληλα, ο δικηγόρος του Δημήτρη Λιγνάδη τόνισε πως ο συλληφθείς, όλο το προηγούμενο διάστημα βρισκόταν στην Αθήνα: “Επειδή έχω ακούσει πολλές φήμες, βρισκόταν στην Αθήνα όλο αυτό το διάστημα και αυτό είχε γνωστοποιηθεί στις αρμόδιες αρχές για το που βρίσκεται πολύ πριν εκδοθεί το ένταλμα συλλήψεως”.

“Έχει οργανωμένη σκέψη”

Από εκεί και πέρα, ο κ. Γεωργουλέας ξεκαθάρισε ότι ο πελάτης του αρνείται όλες τις κατηγορίες, χαρακτηρίζοντάς τον “έντιμο και ειλικρινή”.

“Στην παρούσα φάση, επειδή δεν έχω λάβει δικογραφία, δεν θέλω να κάνω τοποθέτηση. Αρνείται όλες αυτές τις κατηγορίες. Ο κ. Λιγνάδης είναι ένα άνθρωπος έντιμος, ειλικρινής με οργανωμένη σκέψη, που έχει θέσει τον εαυτό του στη διάθεσή των αρχών”.

Καταλήγοντας, είπε: “Ο πελάτης μου δεν θέλει να πει κάτι. Όλα αυτά που ακούγονται τα αρνείται. Θα έχει την ευκαιρία να ακουστεί και θα κρίνουν οι αρμόδιοι”.

News 24/7

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live