Συνεχίζονται οι παραστάσεις με την «Αναφορά στον Γκρέκο» στην ενδοχώρα της Κρήτης

Κανένα σχόλιο

Στην ενδοχώρα της Κρήτης μεταφέρεται η επιτυχημένη παράσταση του ΔΗΠΕΘΕΚ με το έργο του Νίκου Καζαντζάκη από τις 4 έως τις 20 Αυγούστου.

Συγκεκριμένα η παράσταση θα περιοδεύσει σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (ΑΥΛΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ)

"Sponsored links"

5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΝΩΠΗΓΕΙΑ (ΠΕΤΡΙΝΟ ΘΕΑΤΡΟ)

6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΠΕΡΑΜΑ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ (ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ)

7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΚΑΝΤΑΝΟΣ (ΑΥΛΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ)

8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑ (ΑΥΛΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ-ΛΥΚΕΙΟΥ)

12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΕΜΠΡΟΣΝΕΡΟΣ (ΘΕΑΤΡΟ «ΚΡΕΜΑΣΤΟΣ»)

13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΚΟΛΥΜΠΑΡΙ ΑΓΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ (ΘΕΑΤΡΟ «ΑΛΕΞΗΣ ΜΙΝΩΤΗΣ»)

16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΑΡΧΑΝΕΣ (ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΚΙΝ/ΦΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ)

17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΑΝΩΓΕΙΑ (ΘΕΑΤΡΟ «ΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΥΡΗΣ»)

18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΦΡΑΓΚΟΚΑΣΤΕΛΟ

"Sponsored links"

19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΘΕΑΤΡΟ ΜΑΧΑΙΡΩΝ

20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΑΛΙΚΙΑΝΟΣ (ΑΥΛΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ)

ΜΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΩΝ ΔΗΜΩΝ

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 10 €, 8 € (μαθητικό, φοιτητικό, άνεργοι ΟΑΕΔ, τρίτεκνοι,

πολύτεκνοι, άνω των 65, ΑΜΕΑ 67%)

ΙΣΧΥΟΥΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΟΓΑ

Το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΡΗΤΗΣ ενημερώνει τους κατόχους που είναι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ όπως προσέλθουν στα ΚΕΠ της περιοχής τους προσκομίζοντας Αστυνομική Ταυτότητα και Ασφαλιστικό Βιβλιάριο, προκειμένου να προμηθευτούν ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ για τους ίδιους και τα προστατευόμενα μέλη τους.

Στην παράσταση πρωταγωνιστούν ο Τάκης Χρυσικάκος, που ερμηνεύει τον Νίκο Καζαντζάκη και πρόσωπα του έργου του, καθώς και δύο μουσικοί, (Σταύρος Ψαρουδάκης λύρα-τραγούδι και Απόστολος Κουνής κιθάρα-κοντραμπάσο) που με την μουσική τους και το τραγούδι συνομιλούν με τους πρωταγωνιστές του, τον Καπετάν Μιχάλη, τον Αλέξη Ζορμπά, τον Δομήνικο Θεοτοκόπουλο και την ωραία Ελένη του Ομήρου!

Μια παράσταση, που μέσα από τους ήρωες των έργων του Νίκου Καζαντζάκη και τις εξομολογήσεις του (στον παππού του, όπως αποκαλεί τον Ελ Γκρέκο) συναντάμε το μεγαλείο της Ελλάδας και το ανυπόταχτο πνεύμα του ίδιου του συγγραφέα.

«Αλάκερη η ψυχή μου μια κραυγή κι όλο μου το έργο το σχόλιο στην κραυγή αυτή. Φωνάζω τη μνήμη να θυμηθεί, περμαζώνω από τον αέρα τη ζωή μου, στέκουμαι σαν στρατιώτης και κάνω την αναφορά μου στον Γκρέκο, γιατί αυτός είναι ζυμωμένος από το ίδιο κρητικό χώμα με μένα και καλύτερα απ’ όλους τους αγωνιστές που ζουν η που έχουν ζήσει μπορεί να με νιώσει».

   Ν. Καζαντζάκης

Η «Αναφορά στον Γκρέκο», είναι το τελευταίο έργο του μεγάλου Έλληνα-Κρητικού συγγραφέα. Ένα είδος πνευματικής αυτοβιογραφίας ή, όπως τη χαρακτηρίζει ο ίδιος ο Καζαντζάκης, μια «αναφορά» με τη στρατιωτική έννοια του όρου, σχετικά με τους στόχους του και τις προσπάθειές του. Ο συγγραφέας ξεκινά από τα παιδικά του χρόνια (αφού προηγουμένως αναφέρεται στους προγόνους και τους γονείς του) και σταματά στην ημέρα της «κρητικής ματιάς» και στη σύλληψη της Οδύσσειας. Δεν αφηγείται το σύνολο της ζωής του, αλλά παρουσιάζει τους σταθμούς της πνευματικής του πορείας, χωρίς να ακολουθεί την αυστηρή χρονολογική σειρά της πραγματικής του βιογραφίας. Μια παράσταση, που μέσα από τους ήρωες των έργων του Νίκου Καζαντζάκη και τις εξομολογήσεις του (στον παππού του, όπως αποκαλεί τον Ελ Γκρέκο) συναντάμε το μεγαλείο της Ελλάδας και το ανυπόταχτο πνεύμα του ίδιου του συγγραφέα.

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ-ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ-ΕΡΜΗΝΕΙΑ: Τάκης Χρυσικάκος

ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ-ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ: Εμμανουέλα Αλεξίου

ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Βάλια Μαργαρίτη

ΛΥΡΑ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ: Σταύρος Ψαρουδάκης

ΚΙΘΑΡΑ-ΚΟΝΤΡΑΜΠΑΣΟ: Απόστολος Κουνής

 ΧΟΡΗΓΟΣ: ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΑΝΙΩΝ

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live