16.8 C
Chania
Wednesday, November 29, 2023

ΣΥΡΙΖΑ: Οι διαφωνούντες καταγγέλλουν Κασσελάκη για παραβίαση καταστατικού και ετοιμάζουν πρόταση μομφής – Αποστάσεις από Παππά

Ημερομηνία:

Γενικεύεται η σύρραξη στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την κίνηση του Στέφανου Κασσελάκη να ζητήσει από την κεντρική επιτροπή του Σαββατοκύριακου τη διαγραφή των στελεχών που του επιτέθηκαν, διαμηνύοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα καταφύγει σε εσωκομματικό δημοψήφισμα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στελέχη της Ομπρέλας και άλλων αντιηγετικών τάσεων, ετοιμάζονται να καταγγείλουν τον πρόεδρο του κόμματος για αντικαταστατική συμπεριφορά, καταθέτοντας ακόμα και πρόταση μομφής εναντίον του, κάτι που θα οδηγήσει και τον ίδιο τον κ. Κασσελάκη στην επιτροπή δεοντολογίας!

Επικαλούνται ότι από τη στιγμή που δεν υπάρχει εισήγηση της επιτροπής δεοντολογίας για τις περιπτώσεις των στελεχών που ο κ. Κασσελάκης ζητά τη διαγραφή τους, η κεντρική επιτροπή είναι αναρμόδια να τοποθετηθεί επί του ζητήματος.

Την ίδια ώρα, εκφράζονται διαφοροποιήσεις από κορυφαία στελέχη για την κίνηση του κ. Κασσελάκη να ζητήσει από την κεντρική επιτροπή να ψηφίσει διαγραφές.

Ακόμα και σύμμαχοι του προέδρου, όπως η πλευρά του Νίκου Παππά, τηρούν αποστάσεις, διαμορφώνοντας ένα εξαιρετικά ομιχλώδες τοπίο για τους συσχετισμούς στην κεντρική επιτροπή.

«Απέναντι» στο δημοψήφισμα Κασσελάκη κορυφαία στελέχη

Η δήλωση Κασσελάκη ότι θα ζητήσει από την Κεντρική Επιτροπή να εγκρίνει δημοψήφισμα για τις διαγραφές, αλλιώς θα απευθυνθεί στην κομματική βάση, έχει προκαλέσει έντονες εσωκομματικές αντιδράσεις διατασικά με τις εξελίξεις να είναι απροσδιόριστες και καταιγιστικές.

Κυκλοφορεί ακόμη και σενάριο για πρόταση μομφής προς το πρόσωπο του προέδρου, που δεν επιβεβαιώνεται πάντως μέχρι στιγμής. Η πλευρά των 6+6, στους οποίους αποδόθηκε από δημοσιεύματα η σχετική συζήτηση, διαψεύδουν κατηγορηματικά, αλλά και άλλα στελέχη που δεν ανήκουν σε κάποια τάση, βρίσκονται όμως σε συζητήσεις για το πώς θα αποσοβηθεί η νέα κρίση.

Σε κάθε περίπτωση υπάρχει μια πολύ μεγάλη κινητοποίηση στο παρασκήνιο προκειμένου να παρθεί πίσω αυτή η πρόταση και να μπει ένα φρένο σε πρωτοβουλίες που θεωρούνται πρωτοφανείς και αντιθεσμικές, πέρα από το ότι, θεωρούν, επιχειρείται η κατάργηση των οργάνων. Έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, κανείς δεν αποκλείει πλέον τίποτα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μια σειρά στελεχών που είτε μετέχουν στην ηγετική ομάδα, είτε στηρίζουν την ηγεσία γιατί θεωρούν ότι έτσι στηρίζουν το κόμμα σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία, διαφωνούν με την πρόταση του προέδρου για δημοψήφισμα. Πρόκειται για στελέχη όπως η Όλγα Γεροβασίλη, ο Νίκος Παππάς, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο Κώστας Ζαχαριάδης, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος και ο Αλέκος Φλαμπουράρης, είναι σε μεταξύ τους συνεννοήσεις με στόχο να παρέμβουν για να αποτραπούν διαλυτικές εξελίξεις στις οποίες εκτιμούν ότι οδηγεί η ανακοίνωση Κασσελάκη.

«Δεν υπάρχουν αυτά τα πράγματα» διαμηνύει στέλεχος αυτής της πλευράς, «δεν μπορούμε να στηρίξουμε αυτό το πράγμα», εξηγώντας ότι είναι παραβιάζει κάθε θεσμική τάξη και λογική η παραπομπή πειθαρχικού θέματος σε δημοψήφισμα.

Τα στελέχη της τάσης των 6+6 ετοιμάζονται για νέα σύσκεψη στις 6 το απόγευμα, καθώς τα νέα δεδομένα ανατρέπουν τις αποφάσεις που έλαβαν χθες για το πώς θα κινηθούν στην Κεντρική Επιτροπή.

Και η Ομπρέλα επανεξετάζει τις κινήσεις της, καθώς είχε αποφασίσει να αποχωρήσει στην Κεντρική Επιτροπή.

Σύσκεψη αναμένεται να πραγματοποιήσει και η τάση Τεμπονέρα (Δίκτυο Εναλλακτικής Κοινωνικής Αριστεράς).

"google ad"

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ