Σχέδιο ψηφίσματος Λαϊκής Συσπείρωσης Κρήτης: «Να αποσυρθεί συνολικάτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη»

Κανένα σχόλιο

Σχέδιο ψηφίσματος καταθέτει η Λαϊκή Συσπείρωση Κρήτης στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Σε σχετικό κείμενο αναφέρει:

Τη στιγμή που τα δημόσια Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας «γονατίζουν» από το βάρος των μεγάλων ελλείψεων σε προσωπικό, υποδομές και εξοπλισμό και η αναμονή για ένα χειρουργείο ή μια απλή εξέταση, φτάνει ολόκληρους μήνες, ενώ οι ασθενείς αναγκάζονται να στρέφονται στον ιδιωτικό τομέα,  η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο –  λαιμητόμο για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη παραδίδει στους επιχειρηματικούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στον χώρο ό,τι έχει απομείνει από το σμπαραλιασμένο, υποχρηματοδοτούμενο και υποστελεχωμένο δημόσιο σύστημα Υγείας .

"Sponsored links"

Παίρνοντας τη σκυτάλη από τις προηγούμενες κυβερνήσεις,  εμπορευματοποιεί ακόμα περισσότερο την Υγεία,έρχεται να τσακίσει το πετσοκομμένο δικαίωμα του λαού στη δωρεάν περίθαλψη, καταργεί την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση των νοσοκομειακών γιατρών, οδηγεί τους ασθενείς κανονική βορά στα μεγάλα κοράκια της ιδιωτικής υγείας, που σημαίνει ότι το κράτος αναγνωρίζει πως αν έχεις χρήμα θα γίνεις καλά, αν θέλεις να βρεις γιατρό, πλήρωσε, βάλε βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Την απόσυρση του κατάπτυστου νομοσχεδίου τη στηρίζουν οι Σύλλογοι των υγειονομικών, τα εργατικά σωματεία, φορείς και συνταξιουχικές οργανώσεις της Κρήτης, όπως και πανελλαδικά,  που δίνουν τη μάχη για όλο τον λαό,με τις συνεχείς αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις και με  το παγκρήτιο συλλαλητήριο στο Ηράκλειο, είτε για να αποσυρθεί είτε για να ακυρωθεί στην πράξη το αντιδραστικό νομοσχέδιο.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Κρήτης προτείνει το περιφερειακό συμβούλιο,ως ελάχιστη κίνηση,  να εγκρίνει το παρακάτω ψήφισμα :

Ψήφισμα

«Το περιφερειακό συμβούλιο Κρήτης, εκφράζει την αλληλεγγύη και στήριξή του στους αγώνες των υγειονομικών στη δημόσια υγεία και αξιώνει από την κυβέρνηση τη συνολική  απόσυρση του νομοσχεδίου για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη, το οποίο υψώνει νέα, ακόμα μεγαλύτερα εμπόδια στην πρόσβαση των ασθενών σε δωρεάν υπηρεσίες περίθαλψης στα δημόσια νοσοκομεία. Παράλληλα απαιτείνα καταργηθεί κάθε πληρωμή στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό και κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία. Μόνιμες προσλήψεις υγειονομικών στα δημόσια νοσοκομεία και τα Κ.Υ της Κρήτης και όλης της χώρας.Αυξήσεις στους μισθούς των εργαζόμενων στη δημόσια υγεία-πρόνοια. Ενιαίο, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας για όλους.».

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

 

ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΑΛΕΚΟΣ- ΜΑΝΟΥΣΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ- ΧΟΥΣΤΟΥΛΑΚΗ ΓΕΝΟΒΕΦΑ

"Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live