Σχετικά με τις σχολικές εκδηλώσεις για το Ολοκαύτωμα

Κανένα σχόλιο

Με αφορμή την με αρ. πρωτ. 8532/21-1-2020 εγκύκλιο της Υπουργού Παιδείας κας Νίκης Κεραμέως, με την οποία τα σχολεία καλούνται να αφιερώσουν δύο (2) διδακτικές ώρες σε εκδηλώσεις και εκπαιδευτικές δραστηριότητες για την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος, ας επιτραπεί στον γράφοντα, αφού συγχαρεί ειλικρινά και από καρδιάς την κ. Υπουργό και γι’ αυτήν την απόφασή της, να υποβάλλει την παρακάτω πρόταση:

Στις προαναφερόμενες σχολικές εκδηλώσεις εκτός των Ελλήνων Εβραίων, προτείνεται από τον γράφοντα να γίνεται ιδιαίτερη μνεία και για τους λοιπούς Έλληνες που έχασαν τη ζωή τους στη μάχη κατά των εγκλημάτων του φασισμού. Μια τέτοια υπενθύμιση της θυσίας αυτών των Ελλήνων Ηρώων, δεν αποτίει απλά τον οφειλόμενο, με κάθε ευκαιρία, φόρο τιμής προς εκείνους. Κυρίως κρατά ζωντανά στη μνήμη τα λαμπρά παραδείγματα ανιδιοτέλειας κα θάρρους τους, λειτουργώντας για τα Ελληνόπουλα ως εξαιρετικό πρότυπο προς μίμηση. Κατά την άποψη του γράφοντος, η ισχυρότερη εγγύηση για την αποτελεσματική πρόληψη παρόμοιων εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, είναι να μην πέσουν στη λήθη, οι έξοχοι αγώνες του συνόλου των Ελλήνων πατριωτών κατά του φασισμού.

Η βύθιση του πλοίου “ΤΑΝΑΪΣ” το 1944 στη περιοχή Ηρακλείου – Σαντορίνης του Κρητικού Πελάγους επισφραγίζει ως ζωντανό παράδειγμα, τα ανωτέρω αν και συνδεδεμένη με την εξόντωση της Εβραϊκής κοινότητας της Κρήτης που επέβαιναν σ’ αυτό, ο εξίσου σημαντικός αριθμός των υπολοίπων Ελλήνων που επίσης επιβιβάστηκαν βίαια στο πλοίο και χάθηκαν μαζί τους, επιβεβαιώνει την τραγική αλήθεια: όλοι τους Μάρτυρες και Ήρωες της ναζιστικής θηριωδίας…

"Sponsored links"

Νίκος Γ. Νταμπακάκη

Ιστοριοδίφης

Ηράκλειο

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live