Σχόλιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Κρήτης για την έκκληση του περιφερειάρχη Κρήτης για τον εμβολιασμό: «Καθιστά υπεύθυνο τον λαό της Κρήτης για το αν θα πάει καλά ο τουρισμός»

Κανένα σχόλιο

Με κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα η περιφερειακή παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης Κρήτης αναφέρεται στο μήνυμα του Περιφερειάρχη Κρήτης σχετικά με τους εμβολιασμούς:

Στην «ατομική ευθύνη» των πολιτών ρίχνει το βάρος της αντιμετώπισης της πανδημίας ο περιφερειάρχης Κρήτης,με το μήνυμά του στους κατοίκους του νησιού να εμβολιαστούν, επισημαίνοντας «τους κινδύνους για την οικονομία και την κοινωνία του νησιού από τη διασπορά της μετάλλαξης «Δέλτα».

Αποδεικνύεται, άλλη μια φορά, πως η «ευαισθησία» της περιφερειακής αρχής για τη δημόσια υγεία εκδηλώνεται επιλεκτικά:

"Sponsored links"

Σε κοινή γραμμή με την κυβέρνηση προτάσσει τον αναγκαίο εμβολιασμό ως το μοναδικό μέτρο για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού, αποφεύγοντας να μιλήσει για την ενίσχυση των δημόσιων δομών υγείας, που στο νησί μας δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες ούτε σε κανονικές συνθήκες πόσο μάλλον σε «έκτακτες».

Αποσιωπά πως οι σοβαρές καθυστερήσεις των εμβολίων(ιδιαίτερα για την ηλικιακή ομάδα 18-29 στην Κρήτη) και ο χαμηλός ρυθμός εμβολιασμού πανελλαδικά, οφείλεται κυρίως στη μειωμένη διαθεσιμότητα των εμβολίων, με αποκλειστική ευθύνη κυβέρνησης -ΕΕ.

Καθιστά υπεύθυνο τον λαό της Κρήτης για το αν θα πάει καλά ο τουρισμός κι αν θα εκπληρωθούν οι προσδοκίες της ανάκαμψης των κερδών για τις αεροπορικές εταιρείες, τους μεγάλους τουριστικούς πράκτορες και μεγαλοξενοδόχους, αποσιωπώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα – λάστιχο, που βάζουν σε κίνδυνο την ασφάλεια και του λαού και των τουριστών.

Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα, οι νέοι της Κρήτης να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να στρέψουν οργανωμένα και πιο μαζικά την πάλη τους για ζωή και δουλειά με σύγχρονα δικαιώματα, ουσιαστική προστασία της υγείας και της ζωής τους.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live