15.8 C
Chania
Wednesday, February 28, 2024

Σωκράτης Βαρδάκης: «Χιλιάδες ασθενείς αναζητούν εναγωνίως διαθέσιμο χειρουργείο»

Ημερομηνία:

Κοινοβουλευτική παρέμβαση για τα χιλιάδες εκκρεμή χειρουργεία, πραγματοποίησαν 28 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με πρωτοβουλία του βουλευτή Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη, καταθέτοντας σχετική ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας.

Συγκεκριμένα, απελπιστική εξακολουθεί να είναι η κατάσταση χιλιάδων ασθενών που περιμένουν να χειρουργηθούν, έως και έναν χρόνο στα νοσοκομεία της Κρήτης, ευρισκόμενοι μάλιστα για μήνες σε λίστες αναμονής που μακραίνουν διαρκώς, ενώ η αδιαφορία του Υπουργείου Υγείας είναι όχι μόνο προκλητική, αλλά και επικίνδυνη, υποδεικνύοντας με τη στάση τους «άλλες λύσεις» .

Παρά τις πολυάριθμες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του βουλευτή, είναι πλέον ξεκάθαρο ότι οι κυβερνητικές επιλογές που έχουν οδηγήσει στη διάλυση το Εθνικό Σύστημα Υγείας, είναι απόλυτα συνειδητές και επί σκοπού, με τις ελλείψεις σε προσωπικό να έχουν πάρει τρομακτικές διαστάσεις. Φέρουν μάλιστα ακέραια την ευθύνη της εκρηκτικής κατάστασης στα νοσοκομεία.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των εργαζομένων και με τα τελευταία στοιχεία, μόνο στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑ.Γ.Ν.Η.) εκκρεμούν πάνω από 6.000 χειρουργεία που απαιτούν γενική αναισθησία, ενώ σε επίπεδο Κρήτης τα εκκρεμή χειρουργεία στα δημόσια νοσοκομεία αγγίζουν τα 13.000!

Όπως επισημαίνει ο κ. Βαρδάκης, «Η κατάσταση αντί να εξομαλύνεται, συνεχώς εντείνεται. Υπάρχουν συμπολίτες μας, σε λίστες χειρουργείων,  που κινδυνεύει η ζωή τους και επείγει η χειρουργική αντιμετώπιση των ασθενειών τους. Δεν είναι δυνατόν να εγκαταλείπονται στην τύχη τους ασθενείς που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να καλύψουν τα υπέρογκα νοσήλια των ιδιωτικών κλινικών».

Για τους λόγους αυτούς οι βουλευτές καλούν τον αρμόδιο Υπουργό να απαντήσει:

  • Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί με σκοπό τη διευθέτηση του ζητήματος των χιλιάδων χειρουργείων που εκκρεμούν στα δημόσια νοσοκομεία.
  • Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί, ώστε να μην αναγκαστούν οι ασθενείς που είναι στις λίστες να καλύψουν υπέρογκα νοσήλια ιδιωτικών κλινικών για να χειρουργηθούν εγκαίρως.
  • Αν προτίθεται να προχωρήσει στην άμεση δρομολόγηση των μόνιμων προσλήψεων που έχει εξαγγείλει και να σταματήσει την «αποψίλωση» άλλων τμημάτων, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες που υπάρχουν .

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ελαιόλαδο: Καλπάζουν οι τιμές στην Ελλάδα

Σε υψηλά επίπεδα εξακολουθούν να κινούνται οι τιμές στο...

Νέα δραματική προειδοποίηση ΟΗΕ για τη Γάζα: «Σχεδόν αναπόφευκτος ο γενικευμένος λιμός»

Τον κώδωνα του κινδύνου για την δραματική κατάσταση στη Γάζα και...