Σωκράτης Μάλαμας: Αυτό που συνέβη στη συναυλία του στο Ρέθυμνο δείχνει αρρώστια και τοξικότητα

Κανένα σχόλιο

Του Στέργιου Πουλερέ

Ακόμα και στην εποχή του δημοψηφίσματος, τότε που κοντέψαμε να διαλύσουμε σπίτια και φιλίες, τέτοια πόλωση όπως αυτή που παρατηρείται σήμερα κοινωνικά, τέτοιος διαχωρισμός σε αντίπαλα στρατόπεδα δεν έχει υπάρξει και αυτό που έκανε ο Σωκράτης Μάλαμας το ανέδειξε.

Πάμε να κάνουμε μια μίνι αναδρομή. Ο Σωκράτης Μάλαμας είναι ένας καλλιτέχνης που έχει αποδείξει στην πορεία της ζωής του, της μουσικής του, της καριέρας του, των δημόσιων τοποθετήσεων του, ότι είναι παραπάνω από αριστερός, ότι τα βάζει με την εξουσία, με το σύστημα, τα καταγγέλει.

"Sponsored links"

Έρχεται λοιπόν μια και μόνο στιγμή για να γκρεμιστεί όλη αυτή η πορεία στα μάτια των κάποτε υπερασπιστών, φανατικών ακροατών, υποστηρικτών του.

Το βράδυ της Τρίτης, στη συναυλία του, ανέβηκε το πανό που ανεβαίνει σε κάθε συναυλία για τον Λιγνάδη με τη φράση Βιαστής Είναι. Ο Σωκράτης Μάλαμας ξάφνιασε αρκετούς γιατί ήταν ο πρώτος που μπήκε στη διαδικασία να ζητήσει να κατέβει το πανό.

Η αιτιολογία του ήταν πως του αποσπά την προσοχή. Παράλληλα, ήταν από τους λίγους που δε μπήκε στη διαδικασία να μιλήσει για πρόβλημα δικαιοσύνης στην Ελλάδα. Μια ημέρα πριν, το είχαν πράξει ο Νταλάρας και ο Κότσιρας.

Αντιλαμβάνομαι ότι είναι λογικό να γίνουν συγκρίσεις και να προκαλέσει μια αλγεινή εντύπωση η στάση που κράτησε ο Σωκράτης Μάλαμας. Κατανοώ απόλυτα ότι μπορεί κάποιος που πιστεύει σε αυτόν, να ένιωσε ξενερωμένος.

Αλλά η πορεία του Μάλαμα όλα αυτά τα χρόνια, δεν είναι αρκετή για να του δοθεί το benefit of doubt; Μάλλον όχι. Ακόμα και η μουσική του έγινε ξαφνικά αστεία και ανύπαρκτη.

Γιατί σε αυτή την εποχή του wokism, όλα είναι ή άσπρο ή μαύρο. Το είπε πολύ εύστοχα ο Χειλάκης πριν μερικές βδομάδες. «Αν δε βγω να πω δημόσια ότι ο Λιγνάδης πρέπει να κρεμαστεί στο Σύνταγμα, αυτομάτως με κάνει υπερασπιστή του».

"Sponsored links"

Τόσο άρρωστη έχει γίνει η κοινωνική αντίληψη πολλών «επαναστατών» και ηθικολόγων που δεν κοιτάνε ποτέ την καμπούρα τους και πάντα οι άλλοι είναι οι λίγοι, οι λιπόψυχοι.

Στα social ξεκίνησε μια διαδικασία canceling κατά του Μάλαμα γιατί πια είναι ο πιο εύκολος δρόμος για όλους. Να σβήσουμε ανθρώπους. Να τους ξεφτιλίσουμε. Να πατήσουμε πάνω τους για να φωνάξουμε «δείτε εγώ πόσο σπουδαίος είμαι και διεκδικώ δικαιοσύνη για τον λαό».

Να σου πω μια αλήθεια; Ψεύτης, υποκριτής και ματαιόδοξος είσαι. Αν η επιλογή σου είναι πάντοτε το «αυτός μας τα μασάει, άρα είναι υπέρ της παιδεραστείας και των δολοφόνων που είναι ελεύθεροι, άρα ας τον ξεσκίσουμε», τότε το πρόβλημα δεν το έχει ο εκάστοτε αυτός, αλλά εσύ.

Είσαι σφόδρα τοξικός και καλό θα είναι κάποια στιγμή να δουλέψεις με τον εαυτό σου, να βρεις την εσωτερική σου ηρεμία, γιατί είναι ξεκάθαρο πως το πρόβλημα σου είσαι εσύ. Κι αν το πρόβλημα σου είσαι εσύ και αυτό το αγκιστρώνεις στην κοινωνία, τότε προκαλείς ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα.

Όχι, δεν είναι όλα ή άσπρο ή μαύρο. Ειδικά όταν ένας άνθρωπος όπως ο Σωκράτης Μάλαμας έχει στο παρελθόν δείξει πολλά και αδιάσειστα πράγματα. Μπορεί να σε ξενίσει η χθεσινή του συμπεριφορά, αλλά απ΄αυτό μέχρι το να στηθεί ικρίωμα, υπάρχει μια απόσταση ετών φωτός.

Αν ποτέ αυτοί οι ηθικοπώληδες αποφασίσουν να αφήσουν στην άκρη την τοξικότητα τους, ας μας ενημερώσουν για να επιβιβαστούμε ξανά στο άρμα της κοινωνίας, γιατί αυτό που πάνε να χτίσουν, είναι πνιγηρό και βαθιά άρρωστο.

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live