Σωτήρια επέμβαση σε 8χρονο παιδί στο ΠΑΓΝΗ

Κανένα σχόλιο

Αντιμέτωποι με ένα πολύ σοβαρό περιστατικό βρέθηκαν οι γιατροί στην Κλινική ΩΡΛ του ΠΑΓΝΗ και με επιτυχία χειρούργησαν ένα 8χρονο παιδάκι με βαριά επιπλεγμένη ρινοκολπίτιδα.

Το παιδί μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση από τη Διεύθυνση της Κλινικής:

"Sponsored links"

“Ο κλινικός και απεικονιστικός έλεγχος ανέδειξαν βαριά μετωπιαία κολπίτιδα και οστεομυελίτιδα, ηθμοειδίτιδα, καθώς και συνοδό ενδοκρανιακό απόστημα. Η ζωή του παιδιού κινδύνευε σοβαρά και αποφασίστηκε χειρουργική αντιμετώπιση. Στο χειρουργείο, υπό γενική αναισθησία, παροχετεύσαμε επιτυχώς το πύο από το μετωπιαίο κόλπο και τις ηθμοειδείς, με ενδοσκοπική προσπέλαση. Ακολούθως, οι νευροχειρουργοί διενέργησαν ανοικτή κρανιοτομή και παροχέτευσαν το υποσκληρίδιο απόστημα του εγκεφάλου.

afti1

Η ανταπόκριση του μικρού ασθενούς ήταν εντυπωσιακή. Μετά από σύντομη παραμονή στη ΜΕΘ παίδων, βρίσκεται πλέον, σαφώς βελτιωμένος, στην παιδιατρική κλινική. Η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων ειδικοτήτων, ΩΡΛ, νευροχειρουργών, αναισθησιολόγων, παιδιάτρων και εντατικολόγων, ήταν εξαιρετική. Και η συμβολή όλων καθοριστική ώστε να διαφύγει τον κίνδυνο ο μικρός ασθενής μας”.

afti2

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live