Σόρος: Πάρτε το Facebook από τον Ζούκερμπεργκ

Κανένα σχόλιο

Πυρά κατά του ιδρυτή και ιδιοκτήτη του Facebook  Μαρκ Ζούκερμπεργκ  εξαπέλυσε ο μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος, με αφορμή τις πολιτικές διαφημίσεις του Facebook.

Προτείνει μάλιστα, σύμφωνα με το Marketwatch, την απομάκρυνση του ιδρυτή του Facebook, από τον έλεγχο της εταιρείας και τη λήψη αποφάσεων.

Όπως αναφέρει σε επιστολή του προς τους Financial Times ο Τζορτζ Σόρος «το Facebook δεν χρειάζεται να περιμένει νέες νομοθετικές ρυθμίσεις αν θέλει να σταματήσει να δέχεται πολιτικές διαφημίσεις, ενόψει των αμερικανικών εκλογών στις 4 Νοεμβρίου 2020» και συμπληρώνει πως υπάρχει η τεχνολογία και η δυνατότητα να ελέγχονται και να απομακρύνονται οι πολιτικές διαφημίσεις, σε ελάχιστο χρόνο, ενώ η εταιρεία διατηρεί πάντα το δικαίωμα να αρνηθεί τη δημοσίευση εξαρχής.

"Sponsored links"

Σε αντίθεση με το Facebook, το Twitter αρνείται να δημοσιεύσει πολιτική διαφήμιση, ήδη από τις 22/11/19, όπως έχει ανακοινώσει ο συνιδρυτής της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης, Τζακ Ντόρσεϊ.

«Λάβαμε την απόφαση να βάλουμε τέλος σε όλες τις πολιτικές διαφημίσεις στο Twitter σε όλον τον κόσμο. Πιστεύουμε ότι η εμβέλεια ενός πολιτικού μηνύματος πρέπει να κερδίζεται, όχι να αγοράζεται», τόνισε.

Η πολιτική αυτή έρχεται σε αντίθεση με εκείνην που έχει επιλέξει το Facebook, με τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ, να υπεραμύνεται της ύπαρξης πολιτικών μηνυμάτων στο δίκτυό του, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για ελευθερία της έκφρασης.

topontiki.gr

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις