Σύγκρουση στα Χανιά με τον βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παύλο Πολάκη να επιτίθεται σφοδρά στον πρόεδρο του Ναυτικού Ομίλου Χανίων επειδή ως πρόεδρος έδωσε το χέρι του στον τότε Υπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη κατά την επίσκεψή του στα Χανιά. Στο πλευρό του Παύλου Πολάκη τάσσεται ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων.

Πιο αναλυτικά, το επεισόδιο ξεκίνησε όταν έγινε γνωστό το επεισόδιο με τη χειροδικεία του βουλευτή Ηρακλείου της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη εις βάρος υπαλλήλου στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” στην Αθήνα”

Ο κ. Πολάκης έσπευσε σε αναρτήσεις να βάλει στο στόχαστρο σειρά αυτοδιοικητικών στα Χανιά και άλλων εκπροσώπων φορέων επειδή έβγαιναν σε φωτογραφίες με τον πρώην Υφυπουργό Αθλητισμού. Μεταξύ αυτών που με αυτό τον τρόπο βρέθηκαν στο στόχαστρο είναι και ο κ. Χίνος ο οποίος ως πρόεδρος του ΝΟΧ, σε φωτογραφία φαίνεται να σφίγγει το χέρι του Αυγενάκη,

Η στοχοποίησή του από τον Χανιώτη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ εξόργισε τον πρόεδρο του ΝΟΧ, και πρώην στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιάννη Χίνο ο οποίος ανάρτησή του απάντησε με σκληρό τρόπο:

“Δεν υπάρχει Χανιώτης πολιτικός τα τελευταία 10 χρονια, οποιουδήποτε χώρου, σε ολες τις πολιτικές βαθμίδες που δεν έχει συμβάλει από λίγο έως πάρα πολύ προκειμένου να γίνει η ανακατασκευή του κολυμβητηρίου.

ΟΛΟΙ ΕΚΤΟΣ ΕΝΟΣ!

ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΠΟΛΑΚΗ!

Ο Παύλος Πολάκης σε μία μόνο από τις πολλές συναντήσεις που είχε γίνει επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ παρουσία των βουλευτών στο γραφείο του τότε υπουργού αθλητισμού έστειλε εκπρόσωπο του.

Ο εκπρόσωπος του δεν έβγαλε κουβέντα για το θέμα κολυμβητηρίου, άλλωστε δεν ειχε και ιδέα!

Ούτε ο ίδιος έχει ιδέα αλλά κατά διαστήματα πετάει κανένα τσιτάτο!

Την ώρα που τελείωνε η συνάντηση ο εκπροσωπος του έδωσε ένα φάκελο στον τότε υπουργό και του είπε….

ο Παύλος θα ήθελε να προχωρήσει αμεσα το γηπεδάκι 5Χ5 στο Φραγκοκάστελο.

Πρώτη του προτεραιότητα το Φραγκοκάστελο…..

Σκασίλα του για το κολυµβητήριο….

Νομίζω ότι τελικά εκεί έγινε το γηπεδάκι και με ταχύτατες διαδικασίες!

Στο κολυμβητήριο ακόμη παλεύουμε και έχουμε τον ακατανόμαστο να μας κρίνει και να μας ταυτίζει άνευ λόγου και αιτίας με περιστατικά βίας!

Δεν πειράζει όμως εμείς θα συνεχίσουμε να παλεύουμε και το έργο θα γίνει!

Θα γίνει για τα παιδιά και όχι για τα σταυρουλάκια των καιροσκόπων και των χειροκροτητών τους έμμισθων ή άμισθων!

Αμοιβόμενων ή Μη!

Τα μεγάλα έργα απαιτούν σύμπνοια και συνεργασία και δεν γίνονται με την λογική του ρουσφετιού της δεκαετίας του ’60.

Σύμπνοια και συνεργασία είναι άγνωστες λέξεις για τον Παύλο των Χανίων!”

Ο Παύλος Πολάκης έσπευσε να απαντήση άμεσα κάνοντας λογοπαίγνιο με το όνομα του προέδρου του ΝΟΧ και χαρακτηρίζοντάς τον “ξεπουπουλιασμένη και προσκυνημένη ΧΗΝΑ”

Έγραψε πιο αναλυτικά:

“Μα μπορω να ασχοληθω με ξεπουπουλιασμενη και προσκυνημενη ΧΗΝΑ;;;;(φωτο 1)

Δεν μπορω !!(φωτο2-3).

Δεν προλαβαίνω και δεν θελω.Θα δωσω αξια σε ακολουθους Σταθακη και χειροκροτητες Βολουδακη-Αυγενακη.

Παιξε παιδι μου παραπερα!”

Σε νέα του ανάρτηση ο πρόεδρος του ΝΟΧ απάντησε:

“Αυτός που δεν ασχολείται….

Τελικά ασχολείται όπως είναι αναμενόμενο ανήθικα και χυδαία….και υποτιμά την νοημοσύνη των ιδίων των ψηφοφόρων του

Καμαρώστε ένα κοινωνικό λεκέ!!!

Όσοι τον αγαπάτε, ταυτίζεστε και τον υποστηρίζετε…

Περιμένω να δω αν ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων ταυτίζεται με την ΝΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ!

Α και κάτι ακόμη…

Παυλή εγώ κάθε βράδυ κοιμάμαι με την συνείδηση μου ήσυχη χωρίς να ντρέπομαι κανένα!

Εσύ έχεις ξεχάσει ή δεν έμαθες ποτέ τι σημαίνει συνείδηση και τι σημαίνει ντροπή!

Να σε χαίρονται που σε έχουν….”.

Σε δεύτερη ανάρτησή του, ο κ. Χίνος επανήλθε αναφέροντας τα εξής:

“Για την αποκατάσταση της αλήθειας και την αποφυγή παρεξηγήσεων.

Την αντιπαράθεση με τον Πολάκη δεν την ξεκίνησα εγώ.

Αυτός έβαλε φωτογραφίες μου μαζί με αλλους, σε σχόλια και μας ταυτιζε με τα απαράδεκτα γεγονότα.

Όταν προέκυψε το θέμα με τον Αυγενάκη και την βίαιη συμπεριφορά του σε σχόλια πολλών αναρτήσεων που αφορούσαν το θέμα, ανέβαζε ο ίδιος και τα τρόλ του, φωτογραφίες μου με σχόλια του τύπου Χανιώτες υποστηρικτές, χειροκροτητές του Αυγενάκη που τρώνε σανό και αλλά τέτοια, ταυτιζοντας με έμμεσα με συμπεριφορές βίας κλπ.

Το λιγότερο που είχα να κάνω για να προστατεύσω εμένα και την οικογένεια μου ήταν να απαντήσω.

Βέβαια είναι αναμενόμενη η μετέπειτα χυδαία συμπεριφορά αυτού και του κύκλου του και αυτό διαχειριζόμαστε.

Είμαστε ένα μικρό χωριό εδώ στα Χανιά και όλοι ξέρουν το ήθος και την ικανότητα του καθενός μας.

Θα συνεχίσω να κοιμάμαι ήσυχος τα βράδια και ελπίζω να μην ξανασχοληθεί μαζί μου ούτε αυτός ούτε ο κύκλος του.

Με την στάση του δόθηκαν άλλωστε και πολλές απαντήσεις σε πολλούς.

Ευγενική Υπενθύμιση: Η ανοχή στην αλητεία σημαίνει και αποδοχή της!

Καλό Σαββατοκύριακο!!!”.

Μετά από όλα αυτά η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Χανίων εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία απαντά στον πρόεδρο του ΝΟΧ και εκφράζει την στήριξή της στον Παύλο Πολάκη.

Αναφέρει πιο συγκεκριμένα:

Αναφορικά με τις τελευταίες σας αναρτήσεις στη σελίδα σας στο fb, τις οποίες έχετε εμπλουτίσει με χυδαίους χαρακτηρισμούς κατά του βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Παύλου Πολάκη όπου τον χαρακτηρίζετε μεταξύ άλλων, ως «κοινωνικό λεκέ» ή «ντροπή των Χανίων» και ζητάτε δεικτικά την τοποθέτησή μας, έχουμε να δηλώσουμε τα εξής:

Παρόλο που η θέση μας είναι ότι οι πολίτες και η κοινωνία περιμένουν από εμάς να προσφέρουμε τον χρόνο μας για μια αποτελεσματική αντιπολίτευση και όχι να τον αναλώνουμε σε προσωπικές «ιστορίες», μας αναγκάζετε να εκφράσουμε δημόσια τα αυτονόητα.

Ο Παύλος Πολάκης όχι μόνον δεν μας κάνει να αισθανόμαστε ντροπή που συμπαρατασσόμαστε μαζί του στον αγώνα για την δικαιοσύνη και την ισοτιμία, όσο και την πάταξη της διαφθοράς σε κάθε κλάδο, αλλά μας κάνει να νιώθουμε και αμέριστη υπερηφάνεια διότι πρόκειται περί ενός ανθρώπου έντιμου, καθαρού και δίκαιου. Ενός ανθρώπου που παλεύει καθημερινά στην πρώτη γραμμή για τον τόπο και τη χώρα, με υπέρμετρη απέχθεια για τη «ρουσφετολογία του ’60 για τα σταυρουλάκια», όπως προκλητικά το περιγράψατε, και το έχει αποδείξει πολλάκις.

Όσον αφορά το Κολυμβητήριο, που ασκήσατε κριτική στον βουλευτή μας ότι δεν έχει ασχοληθεί ποτέ με το χώρο αυτό, ενώ ασχολήθηκε με το γηπεδάκι 5×5 στο Φραγκοκάστελο, να σας θυμίσουμε ότι ο Παύλος Πολάκης διετέλεσε Υπουργός Υγείας. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είχε Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού εν ενεργεία, όλοι φιλικά προσκείμενοι και σε εσάς προσωπικά, οι οποίοι είχαν κάθε ευκαιρία,  να παράγουν έργο με την ίδια θέρμη, που ο Παύλος Πολάκης έκανε για ένα γηπεδάκι 5×5 για τον τόπο του, που δεν τον ξεχνάει ποτέ και αυτό είναι προς τιμήν του.

Άδικο και εμπαθές να το εργαλοποιείτε αυτό σήμερα, σε μια χρονική στιγμή που η κοινωνική μνήμη δε μπορεί να το διαχειριστεί με αντικειμενικότητα.

Σαν πρόεδρος του ΝΟΧ, δεν έχετε μνημονεύσει έστω μια φορά, το υλοποιημένο έργο (και όχι υποσχέσεις), του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, στον χώρο του Κολυμβητηρίου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι ο μοναδικός πολιτικός χώρος, που εδώ και δεκαετίες, έχει παράγει έργο για τους αθλητικούς χώρους των Χανίων, τόσο με άμεσα κονδύλια που παραχώρησε, όσο και μέσα από την τότε διορισμένη επιτροπή του ΕΑΚ Χανίων  (Εθνικό Στάδιο Χανίων, Κολυμβητήριο, Σκοπευτήριο), που έδωσε έναν άνισο αγώνα με τις μνημονιακές περικοπές και παρόλ’ αυτά έκανε ό,τι δεν έχουν κάνει όλες οι υπόλοιπες κυβερνήσεις πριν και μετά από αυτόν.

Το έργο αυτό η τοπική κοινωνία, το ζει καθημερινά στις εγκαταστάσεις των χώρων, που σήμερα στην κυριολεξία θα ήταν ερειπωμένες εάν δεν είχε γίνει αυτή η προσπάθεια.

Από τότε έως τώρα, παρά την ανυπαρξία μνημονιακών περικοπών, την «ανάπτυξη» που ζούμε και τις «φαγωμένες» επιδοτήσεις του Ταμείου Ανάκαμψης, δεν έχει βρεθεί ένα ευρώ για τη συντήρηση αυτών των χώρων. Έμειναν όπως τους αφήσαμε και μπήκαν πάλι σε πορεία φθοράς.

Σε παλιές δηλώσεις σας, κατά την εποχή Αυγενάκη, αποδίδοντας τις «ανάλογες» ευχαριστίες προς το πρόσωπό του, δεν είχατε παραλείψει με ιδιαίτερο ζήλο, να αναφέρετε ότι κανένας δεν έχει ενδιαφερθεί επί δεκαετίες για τα προβλήματα του χώρου. Προσδίδοντας έτσι στον  κ. Αυγενάκη  και την κυβέρνησή του μια αξία που δεν τους ανήκει και αφαιρώντας την από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Επιμελώς δεν έχει γίνει ποτέ από εσάς, η απειροελάχιστη αναφορά, για το ποιος πολιτικός χώρος «έσπασε τα αυγά» με το τοπικό κατεστημένο και ανέδειξε τα προβλήματα του Κολυμβητηρίου με στόχο την πλήρη ανακαίνισή του.

– Ποιος πολιτικός χώρος, άνοιξε τα «εφτασφράγιστα» υπόγεια του Κολυμβητηρίου για να αναδείξει τα προβλήματα στατικότητας και εξασφαλίστηκε αυτοψία από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού που έφερε το πόρισμα της κατεδάφισης και απομάκρυνσης του στεγάστρου κάλυψης της 25αρας πισίνας για λόγους επικινδυνότητας;

– Ποιος πολιτικός χώρος πήρε την πολιτική ευθύνη να απομακρύνει τους πυλώνες φωτισμού στο Κολυμβητήριο που ήταν επικίνδυνοι;

– Ποιος πολιτικός χώρος αγόρασε κουβέρτα για την 50άρα πισίνα ενώ τώρα αναγκαζόσαστε να αποκτάτε τα αναγκαία σας μόνο μέσα από ιδιωτικές χορηγίες;

– Ποιος πολιτικός χώρος ανακαίνισε όλο τον μηχανολογικό εξοπλισμό στο μηχανοστάσιο των κολυμβητικών δεξαμενών;

– Ποιος πολιτικός χώρος επισκεύασε όλες τις επιφανειακές φθορές και αποκατέστησε την αξιοπρεπή λειτουργία των εγκαταστάσεων, που χωρίς αυτές τις επεμβάσεις σήμερα όλοι οι χώροι θα ήταν στην κυριολεξία σαθροί, μη λειτουργίσιμοι και επικίνδυνοι;

Και όλα τα παραπάνω είναι απλώς ενδεικτικά του αξιόλογου έργου που πρόσφερε η Τοπική Διοίκηση του ΕΑΚ Χανίων επί ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για το Κολυμβητήριο.

Σας ρωτάμε ευθέως, είναι αυτό ισότιμη μεταχείριση όλων των πολιτικών χώρων;

Ας ειπωθεί σήμερα λοιπόν πρώτη φορά, ότι κανένας αυτή τη στιγμή δε θα είχε εγκρίνει δρομολόγηση νέου έργου, εάν δεν είχε παλέψει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ επί 4 ολόκληρα χρόνια για να βγει το πόρισμα ακαταλληλότητας των εγκαταστάσεων και να μπορούν κατ’ επέκταση να δικαιολογηθούν και να εγκριθούν κονδύλια, για ένα ενιαίο έργο που εσείς σήμερα έχετε τη χαρά να αναμένετε.

Στα εγκαίνια αυτού του έργου άραγε θα καλεστεί ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ως ο θεμελιωτής αυτής της διαδρομής;

Επιλογή σας είναι, μαζί με άλλους παράγοντες των Χανίων, (δεν είσαστε ο μόνος) να αρνείστε επιμελώς να ενοχλήσετε με οποιοδήποτε τρόπο το κυβερνητικό κατεστημένο.

Αυτές οι επιλογές προκαλούν σχολιασμό, τον οποίο δεν αντέχετε να διαχειριστείτε ως δημόσιο πρόσωπο.

Με τις εν λόγω αναρτήσεις σας, εξωτερικεύετε τις προσωπικές σας διαφορές και το μένος απέναντι σε έναν άνθρωπο, καταξιωμένο επιστήμονα, επανειλημμένα εκλεγμένο βουλευτή του νομού μας με πολύ μεγάλη πλειοψηφία των συμπολιτών μας και με αποδεδειγμένα τεράστια προσφορά στον τόπο μας και στη χώρα ολόκληρη.

Η θέση σας οφείλει να είναι θέση εγκράτειας και υποδείγματος και να εξασφαλίζει τις απαραίτητες θετικές σχέσεις με όλους τους πολιτικούς χώρους αδιακρίτως, αλλά αντί αυτού, κάνετε επιλογές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ την αξιοπρέπειά του τη δείχνει με το έργο του, ομοίως και ο βουλευτής Χανίων Παύλος Πολάκης και θα ήταν δίκαιο και τίμιο να μη δεχόμαστε προκλήσεις που δεν μας αξίζουν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα βρίσκεται πάντα με το μέρος της αλήθειας και την απέχθεια σε οποιονδήποτε αθέμιτο ανταγωνισμό.

Εμείς, τασσόμαστε με τον δικό μας «Παύλο των Χανίων» και κοιτάμε τον κόσμο και τους συμπολίτες μας στα μάτια όπως κάναμε και θα εξακολουθήσουμε να κάνουμε πάντα”.