Σύγχυση για τον πραγματικό αριθμό κρουσμάτων στην Κρήτη – 30 από τις αρχές Φεβρουαρίου, λέει η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ – Δεν υπάρχει εικόνα για το τι συμβαίνει στις πύλες εισόδου

Κανένα σχόλιο

30 συνολικά καταγράφονται, τα 21 διαχειρίστηκε η ΥΠΕ Κρήτης – Δεν έχει εντοπιστεί κρούσμα σε τουρίστες στο Ρέθυμνο

Πολλή συζήτηση έχει προκύψει τις τελευταίες ημέρες σχετικά με τα κρούσματα Covid -19 που έχουν εντοπιστεί στην Κρήτη, τα οποία σύμφωνα με τον χάρτη, που δημοσιεύθηκε μέχρι και την Τετάρτη 15 Ιουλίου στην επίσημη ιστοσελίδα της κυβέρνησης.

Ο χάρτης αυτός αναφέρει ότι στην Κρήτη έχουν εντοπιστεί 30 κρούσματα κορωνοϊού και, όπως ξεκαθαρίζει και στην Κρητική Επιθεώρηση η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Ελένη Μπορμπουδάκη, ο αριθμός αυτός αφορά το σύνολο των κρουσμάτων από την ημέρα που άρχισαν να καταγράφονται στα τέλη Φεβρουαρίου.

"Sponsored links"

Η κα Μπορμπουδάκη υποστήριξε πως στα νοσοκομεία της Κρήτης έχουν νοσηλευτεί συνολικά 21 ή 22 ασθενείς με covid –19, συμπεριλαμβανομένων και των δύο περιστατικών, που αφορούν την Κάρπαθο, δηλαδή του ζευγαριού, που μεταφέρθηκε για νοσηλεία στην Κρήτη, αλλά δεν εντοπίστηκαν ως κρούσματα στο νησί μας.

Σε ό,τι αφορά τα κρούσματα που εντοπίζονται στις πύλες εισόδου, η κα Μπορμπουδάκη υποστήριξε πως η Υγειονομική Περιφέρεια της Κρήτης δεν έχει εικόνα για τη διαχείριση τους, γιατί αυτή γίνεται από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, η οποία λαμβάνει τα αποτελέσματα από το Εργαστήριο Ιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης όπου εξετάζονται τα δείγματα.

Σε κάθε περίπτωση, τα 30 κρούσματα αφορούν όλο το χρονικό διάστημα από την αρχή της πανδημίας.

Η κα Μπορμπουδάκη, μιλώντας στην Κρητική Επιθεώρηση, ανέφερε πως σε ό,τι αφορά τα κρούσματα των πυλών εισόδου, η ΥΠΕ Κρήτης έχει τη διαχείριση μόνο εάν κάποιο από αυτά κριθεί ότι πρέπει να νοσηλευτεί και μέχρι στιγμής κανένα δεν έχει νοσηλευτεί.

Σύμφωνα, δε, και με τον πρόεδρο του Συλλόγου Ξενοδόχων Ρεθύμνου, Μανώλη Τσακαλάκη, στα ξενοδοχεία κορωνοϊού της Κρήτης βρίσκονται συνολικά οκτώ περιστατικά, κανένα όμως στο Ρέθυμνο.

Μάλιστα το ξενοδοχείο καραντίνας στο Ρέθυμνο ξεκίνησε να λειτουργεί μόλις χθες, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει κάποιον τουρίστα ως επισκέπτη του.

goodnet.gr

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις