Σύλλογοι Γονέων Χερσονήσου: Καμία διακοπή ρεύματος σε καμία οικογένεια

Κανένα σχόλιο
H Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δ. Χερσονήσου, καταγγέλλει τη διακοπή της ηλεκτροδότησης σε οικία οικογένειας με τρία παιδιά και δύο διαβητικούς γονείς που είναι εκπαιδευτικοί στο επάγγελμα.

Σύμφωνα με την Ένωση, η οικογένεια, αφού προσπάθησε επανειλημμένα να είναι συνεπείς στις υπέρογκες χρεώσεις και μετά από μία σειρά λάθη και παραλείψεις από το δαιδαλώδη μηχανισμό τηλεφωνικών κέντρων και υπηρεσιών με το ρεύμα εμπόρευμα, βρέθηκε εκτός ρύθμισης και με κομμένο το ρεύμα.

Όπως επισημαίνεται το γεγονός αυτό έθεσε σε κίνδυνο την υγεία της οικογένειας αφού έπρεπε να συντηρηθούν τα φάρμακα στο ψυγείο, το οποίο και έπαψε να λειτουργεί.

Μετά από παρέμβαση της οικογένειας και εργαζομένων στα γραφεία της ΔΕΗ, η οικογένεια κατάφερε να μπει σε ρύθμιση και η ΔΕΔΔΗΕ επανασύνδεσε το ρεύμα, ωστόσο η Ένωση Γονέων ζητά να μην επαναληφθεί κάτι τέτοιο και να μην γίνονται διακοπές ρεύματος σε οικογένειες ή σε ανθρώπους με προβλήματα υγείας, καθώς τίθεται σε κίνδυνο η υγεία τους.

"Sponsored links"

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ακόμα μία οικογένεια προχθες Τετάρτη 24/08/2022 «βυθίστηκε στο σκοτάδι» μετά την απροειδοποίητη και άδικη διακοπή ρεύματος όταν ήρθε ο λογαριασμός πάνω από 900€, πολύ πάνω από το μέσο μηνιαίο μισθό.

Πρόκειται για 5μελή οικογένεια με τρία παιδιά και δύο διαβητικούς γονείς –εκπαιδευτικοί στο επάγγελμα– οι οποίοι διατηρούν φάρμακα στο ψυγείο τους. Η οικογένεια, αφού προσπάθησε επανειλημμένα να είναι συνεπείς στις υπέρογκες χρεώσεις και μετά από μία σειρά λάθη και παραλείψεις από το δαιδαλώδη μηχανισμό τηλεφωνικών κέντρων και υπηρεσιών με το ρεύμα εμπόρευμα, βρέθηκε εκτός ρύθμισης και με κομμένο το ρεύμα. Το γεγονός αυτό έθεσε σε κίνδυνο την υγεία της οικογένειας αφού έπρεπε να συντηρηθούν τα φάρμακα.

Τη στιγμή που οι μισθοί μας είναι στον πάτο, στενάζουμε από την ακρίβεια, τη στιγμή που μπροστά στο άνοιγμα των σχολείων θα κληθούμε να πληρώσουμε αδρά για τη μόρφωση και την υγεία των παιδιών μας, η κυβέρνηση μας καλεί να «σφίξουμε κι άλλο το ζωνάρι».

Μετά από παρέμβαση της οικογένειας και εργαζομένων στα γραφεία της ΔΕΗ, η οικογένεια κατάφερε να μπει σε ρύθμιση και η ΔΕΔΔΗΕ επανασύνδεσε σύντομα το ρεύμα.

Ως εδώ! Δεν αντέχουμε άλλο! Οι νέες αυξήσεις στις τιμές του ρεύματος έρχονται να επιβαρύνουν ακόμα παραπάνω το μηνιαίο προϋπολογισμό κάθε λαϊκού σπιτιού. Πληρώσαμε την ανάπτυξή τους, πληρώσαμε την κρίση τους και τώρα μας ζητάνε να πληρώσουμε και τον πόλεμό τους. Με την ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, την απελευθέρωση της ενέργειας το ρεύμα μετατράπηκε σε ένα πανάκριβο εμπόρευμα.

Απαιτούμε:

  • Άμεση επανασύνδεση του ρεύματος στο σπίτι της οικογένειας
  • Καμία διακοπή ρεύματος σε καμία οικογένεια. Κανένα εργατικό, λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο.
  • Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.
  • Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου».
efsyn.gr

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live