Σύλλογος Κυριών και Δεσποινίδων Καντάνου «Η ΤΑΒΙΘΑ»: Η «Γιορτή Καλιτσουνιού» γίνεται μόνο στην Κάντανο

Κανένα σχόλιο

Ανακοίνωση Συλλόγου Κυριών και Δεσποινίδων Καντάνου «Η ΤΑΒΙΘΑ»:

Ο Σύλλογός μας ενημερώθηκε σήμερα από τρίτο, στέλνοντας μας και σχετική αφίσα, ότι αύριο 20 Αυγούστου 2022,αγνώστων στοιχείων φορέας διοργανώνει γιορτή καλιτσουνιούστο γήπεδο του ΜΑΙΧ στη Σούδα.

Ως γνωστόν, ο Σύλλογός μας επί 30 συναπτά έτη διοργανώνει, το πρώτο Σαββατοκύριακο μετά τον Δεκαπενταύγουστο, την γνωστή σε όλους, παραδοσιακή πλέον, «Γιορτή Καλιτσουνιού» στην Κάντανο.

"Sponsored links"

Ειδικά εφέτος, λόγω διαδοχικών θανάτων συγχωριανών μας που έπληξαν το χωριό, και μάλιστα νέων ανθρώπων, το Συμβούλιο του Συλλόγου μας αποφάσισε ομόφωνα την ματαίωση της καθιερωμένης γιορτής μας για φέτος, που ήταν προγραμματισμένη για την ίδια ημέρα, το Σάββατο 20 Αυγούστου 2022.

Με μεγάλη μας έκπληξη είδαμε σήμερα την παραπάνω ανακοίνωση για διενέργεια γιορτής καλιτσουνιού σε άλλο χώρο από άγνωστο φορέα στη Σούδα. Τηρώντας τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις του τόπου μας, έχουμε την αξίωση, σεβόμενοι ο ένας τον άλλο, να τα τηρούμε όπως έχουμε μάθει από τους προγόνους μας, και όχι να τα οικειοποιούμαστε.

Να γνωρίζουν όλοι οι συντοπίτες και φίλοι μας που χρόνια μας τιμούν με την παρουσία τους, και τους οποίους ευχαριστούμε για μία ακόμα φορά, ότι η «Γιορτή Καλιτσουνιού»γινόταν και θα γίνεται μόνο στην Κάντανο.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live