Σύμφωνος ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων με την νέα χωροθέτηση στάθμευσης των τουριστικών λεωφορείων

Κανένα σχόλιο

Με ανακοίνωσή του ο Εμπορικος Σύλλογος Χανίων εκφράζει τη συμφωνία του με τη νέα χωροθέτηση για τη στάθμευση των τουριστικών λεωφορείων κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

Σε σχετικη ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Με δεδομένη την απόφαση του Δήμου Χανίων, σχετικά με τη στάθμευση επί της οδού Πλουμιδάκη και των δύο επίσης θέσεων σε κεντρικά σημεία της πόλεως, του συνόλου των τουριστικών λεωφορείων που θα φτάνουν το καλοκαίρι στην πόλη μας , είτε εξυπηρετώντας τους επισκέπτες μέσω των κρουαζιερόπλοιων είτε άλλα τουριστικά λεωφορεία προερχόμενα από την υπόλοιπη Κρήτη, ως Εμπορικός Σύλλογος θα θέλαμε να τονίσουμε τα εξής.

Από το 2014 έχουμε υποβάλλει την ίδια πρόταση στην τότε δημοτική αρχή επί δημαρχίας του αειμνήστου Μανώλη Σκουλάκη δεδομένου ότι μετά από την σχολαστική ενασχόληση μας με το πρόβλημα που δημιουργούσαν τα σταθμευμένα λεωφορεία στο καθαρά Κέντρο της πόλης, είχαμε διαπιστώσει ότι πρέπει να δοθεί μία άλλη λύση σχετικά με το που θα μπορούσαν αυτά να σταθμεύουν.

Η συγκεκριμένη απόφαση που έλαβε ο Δήμος πέρα των άλλων διευκολύνει πολυεπίπεδα την πρόσβαση των επισκεπτών μας σε μεγαλύτερο κομμάτι της πόλης, ενώ παράλληλα τους δίνει την δυνατότητα να γνωρίσουν και να βρεθούν σε πολλά ακόμη κομβικά σημεία κατά τη γνώμη μας, της πόλης μας.

Αναγνωρίζουμε τη σπουδαιότητα τόσο της Αγοράς όσο και του Παλιού μας Λιμανιού, όμως θεωρούμε ότι το σύνολο του αστικού Κεντρικού Ιστού των Χανίων αξίζει της επισκεψιμότητας των τουριστών και όχι μόνο.

Παράλληλα με την νέα χωροθέτηση που αφορά στη στάθμευση των τουριστικών λεωφορείων, η Κεντρική μας Αγορά και το Εμπορικό Τρίγωνο της πόλης μας αποσυμφορίζεται και το γνωστό σε όλους μας κομφούζιο που δημιουργεί η μέχρι σήμερα κατάσταση, λόγω της στάθμευσης ειδικά κατά τους θερινούς μήνες, θα πάψει να υφίσταται.

Τέλος, θα πρέπει να αναγνωρίσουμε πως με τη νέα χωροθέτηση οι επισκέπτες που θα αποβιβάζονται θα κατευθύνονται αναγκαστικά σε ένα πολύ μεγαλύτερο μέρος του Ιστορικού Εμπορικού μας Κέντρου με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το όφελος των επιχειρηματιών.

ΖΩ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ…ΣΤΗΡΙ-ΖΩ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live