Σ. Λαβρόφ: «Τα όσα συμβαίνουν σήμερα στον κόσμο, δεν έχουν τόσο σχέση με την Ουκρανία, όσο με τις προσπάθειες να διαμορφωθεί μια νέα τάξη πραγμάτων»

Κανένα σχόλιο

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ μιλώντας στο προσωπικό και στους φοιτητές του Κρατικού Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων της Μόσχας μίλησε για «νέα τάξη πραγμάτων».

«Τα όσα συμβαίνουν σήμερα στον κόσμο, δεν έχουν τόσο σχέση με την Ουκρανία, όσο με τις προσπάθειες να διαμορφωθεί μια νέα τάξη πραγμάτων», είπε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

Σύμφωνα με τον Λαβρόφ, η Δύση έχει παρατήσει τον όρο Διεθνές Δίκαιο για να ξεκινά τώρα να απαιτεί τον σεβασμό του.

"Sponsored links"

Όπως είπε, τέτοιοι κανόνες δημιουργούνται από ένα στενό κύκλο δυτικών χωρών “παρουσιάζοντάς τους ως την απόλυτη αλήθεια” και απαιτώντας από όλους τον σεβασμο τους.

Σε άλλο κομμάτι της ομιλίας του εξεφρασε την ανάγκη “να δουλέψουμε στο ζήτημα της μεταφοράς των κεντρικών γραφείων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών από τις ΗΠΑ” σε μία χώρα που αντιπροσωπεύει την ουδετερότητα στις διεθνείς σχέσεις.

Με πιο πρόσφατες δηλώσεις του ο Λαβρόφ μίλησε για “έναν αυθεντικό υβριδικό πόλεμο, έναν “ολοκληρωτικό πόλεμο” που έχει κυρηχθεί εναντίον μας”.

Όπως είπε:

“Αυτός ο όρος, που τον εκμεταλλεύτηκε η Γερμανία του Χίτλερ, τώρα ξεστομίζεται από πολλούς Ευρωπαίους πολιτικούς όταν μιλούν για αυτό που θέλουν να κάνουν στη Ρωσία. Οι στόχοι τους δεν αποκρύπτονται, ανακοινώνουν δημόσια ότι θέλουν να καταστρέψουν, να πνίξουν την Ρωσική οικονομία και μαζί της όλη τη Ρωσία”

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας είπε ότι αυτή μέσω της “μανίας με τις κυρώσεις” γίνεται ξεκάθαρο ότι όλες αυτές οι αξίες που η Δύση κηρύσσει στη Ρωσία, όπως η ελευθερία της έκφρασης, η ελεύθερη αγορά, η ιερότητα της ιδιωτικής περιουσίας και το τεκμήριο της αθωότητας, δεν αξίζουν ότι ένα “κόκκινο σεντ”.

 

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live