Τέλος στη συνεργασία Βάμβουκα – Σημανδηράκη: Τι αναφέρει ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Δήμος Ενεργών Πολιτών”

Κανένα σχόλιο

Η συνεργασία της παράταξης “Δημος Ενεργών Πολιτών” του Τάσου Βάμβουκα με την παράταξη του Παναγιώτη Σημανδηράκη λαμβάνει τέλος.

Η απόφαση λήφθηκε σε συνεδρίαση της παράταξης που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας.

Όπως τονιζεται σε σχετικό κειμενο το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα απο τον κ. Βαμβουκα οι δύο αντιδήμαρχοι που προέρχονται από την παράταξη, θα παραμείνουν στις θέσεις τους έως και το τελος της θητείας τους τον Νοέμβρη ώστε η μετάβαση να είναι ομαλή και να μη δημιουργηθούν προβλήματα στη λειτουργία του Δήμου.

"Sponsored links"

Πιο αναλυτικά, στην ανακοίνωση τονίζονται τα εξής:

Από τις εκλογές του 2019 έως και σήμερα η παράταξη «Δήμος Ενεργών Πολιτών» στήριξε με τρόπο ουσιαστικό και αποτελεσματικό τη νέα δημοτική αρχή. Τον Σεπτέμβριο του 2019, η ολομέλεια της παράταξής μας αποφάσισε να βοηθήσουμε για έναν χρόνο την ομαλή διοίκηση του Δήμου Χανίων, διαθέτοντας στη νέα δημοτική αρχή έμπειρα και δοκιμασμένα στελέχη μας. Το θεωρήσαμε χρέος μας απέναντι στους συνδημότες μας και το αναλάβαμε. Διαπιστώνοντας ότι υπήρχε ανάγκη περεταίρω στήριξης της διοίκησης τους δήμου και μάλιστα σε συνθήκες πανδημίας, παρατείναμε αυτή μας τη στήριξη.

Σήμερα, με τη συμπλήρωση δύο χρόνων, μπορούμε με ασφάλεια να πούμε δύο πράγματα. Πρώτον ότι οι στόχοι που θέσαμε έχουν επιτευχθεί σε μεγάλο βαθμό και δεύτερον ότι πλέον έχουν γίνει φανερά τα όρια της συνεργασίας μας με τη δημοτική αρχή. Τα έργα που παραδώσαμε βρίσκονται πλέον σε ασφαλή πορεία ολοκλήρωσης.

Με αυτό το σκεπτικό δεν κάνουμε αποδεκτή την πρόταση του κ. δημάρχου για την ανάληψη επιπλέον θέσεων ευθύνης. Αποφασίζουμε επιπλέον ότι οι δύο αντιδήμαρχοι μπορούν, για λόγους ομαλής μετάβασης, να παραμείνουν στις θέσεις τους μέχρι και τη λήξη της θητείας τους τον προσεχή Νοέμβριο. Τα ίδια ισχύουν και για λοιπά μέλη της παράταξής μας τα οποία βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης.

Σε κάθε περίπτωση, ως παράταξη θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε μέσα στο δημοτικό συμβούλιο κάθε πρόταση που θα κρίνουμε χρήσιμη και επωφελή για τα Χανιά. Την ίδια στιγμή θα καταθέτουμε τις δικές μας προτάσεις και θα εκφράζουμε τις αντιρρήσεις μας, με ευπρέπεια και δημιουργικότητα, μακριά πάντοτε από στείρες αντιπολιτευτικές λογικές. Άλλωστε αυτό κάναμε και καθ’ όλη την διάρκεια αυτής της περιόδου, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το θέμα του οικοπέδου της ΑΒΕΑ.

Ως «Δήμος Ενεργών Πολιτών» στα 11 χρόνια της παρουσίας μας στα αυτοδιοικητικά πράγματα του Δήμου μας, δώσαμε σαφή δείγματα γραφής τα οποία και επισφραγίσαμε με τη θητεία μας με τις ιδέες και τα έργα μας, πολλά από τα οποία εκτελούνται σήμερα. Είμαστε μια παράταξη που αναδείχθηκε μέσα από ενεργούς πολίτες του Δήμου μας, πέρα από άλλες λογικές και εξαρτήσεις. Στηρίξαμε με συνέπεια το συμφέρον των συμπολιτών μας και υπήρξαμε σημείο αναφοράς για την ανάδειξη νέων και ικανών ανθρώπων με εγνωσμένη πλέον προσφορά στα κοινά των Χανίων. Αυτό τον ρόλο και αυτές τις αρχές θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε με την ανεξάρτητη πορεία μας στα αυτοδιοικητικά του τόπου μας. Σε κάθε περίπτωση δηλώνουμε ότι είμαστε και θα είμαστε παρόντες.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live