Τέμπη: Έχασε πατέρα και αδελφό – «Δεν θέλω στήριξη, δεν μπορούν να τα ρίχνουν όλα σε έναν άνθρωπο»

Κανένα σχόλιο

«Πλήρωσαν εισιτήρια θανάτου και κανένας δεν έχει κάνει τίποτε» κατήγγειλε, μιλώντας στους δημοσιογράφους, έξω από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, ένας νεαρός που έχασε τον 15χρονο αδερφό του και τον πατέρα του.

«Δεν μας έχει ενημερώσει κανείς… Κανείς δεν ξέρει πόσα άτομα ακριβώς ήταν μέσα στο τρένο… Δεν μπορεί να τα φορτώνουμε όλα σε έναν άνθρωπο επειδή έκανε ένα λάθος. Πού είναι όλοι τους να μιλήσουν;».

Αναλυτικά όσα δήλωσε στις τηλεοπτικές κάμερες έξω από το νοσοκομείο της Λάρισας:

"Sponsored links"

«Πληρώσανε 50 εισιτήρια θανάτου. Είναι εισιτήρια θανάτου και κανείς δεν έχει κάνει τίποτα γι αυτό. Νέα παιδιά, ο αδερφός μου ήταν 15 χρονών, το καταλαβαίνετε αυτό; Είχε τη ζωή μπροστά του. Και κανείς δεν λέει τίποτα γι αυτό.

Δεν θέλω να έρθει κάποιος να μου δώσει στήριξη. Θα στηριχθώ μόνος μου. Μπορεί αύριο κάποιος να μου πει ότι δεν πρόκειται να συμβεί ξανά εν έτη 2023 τέτοιο δυστύχημα; Είναι δυνατόν; Μιλάω με την εταιρία και προσπαθώ να βρω σε ποιο βαγόνι βρίσκονταν ο πατέρας μου και ο αδερφός μου.

Μια απλή διαδικασία μέσω τραπέζης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήρθε χθες εδώ, ο υπουργός Υγείας, για ποιο λόγο; να κάνουν τι; να δώσουν εξηγήσεις σε ποιον; σήμερα που είναι; Έφεραν σήμερα την υφυπουργό Υγείας, τι να την κάνω σήμερα, να μου πει τι; Δεν μας έχει ενημερώσει κανείς!

Κανείς τους! Κανείς δεν ξέρει πόσα άτομα ακριβώς βρίσκονταν μέσα στο τρένο. Δεν μας είπαν τίποτα. Αερολογίες… για να προσπαθήσουν να καθησυχάσουν τον κόσμο. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Το εισιτήριο είχε κλειστεί ηλεκτρονικά από εταιρεία.

Εχω πάρει τρεις φορές τηλέφωνο, όπου ο αυτόματος τηλεφωνητής μιλάει για ένα “ασφαλές ταξίδι στην Ελλάδα”, και μου λένε “θα σας πάρουμε τηλέφωνο πίσω κύριε” τέσσερις φορές κατέγραψαν το όνομά μου και ακόμα δεν με έχει πάρει κανείς τηλέφωνο.

Προφανώς οι δικοί μου άνθρωποι είναι και οι δύο νεκροί αυτή τη στιγμή. Έχω χάσει τον αδερφό μου, έχω χάσει τον πατέρα μου. Δεν μπορεί να αλλάξει κάτι το γνωρίζω. Θέλω να μην υπάρξει ξανά κάτι τέτοιο. Δεν μπορούμε να τα φορτώνουμε όλα σε έναν άνθρωπο επειδή έκανε ένα λάθος.

Άνθρωπος είναι όπως άνθρωποι είμαστε όλοι και θα κάνουμε λάθη. Τι σημαίνει αυτό ότι ένα λάθος θα στοιχίσει τη ζωή σας και τις ζωές άλλων ανθρώπων; Που είναι τώρα όλοι τους; Να μιλήσουν, περιμένουν τις εκλογές για ποιο λόγο; για ποιο πράγμα; Η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω από όλα».

Ψάχνει τον γιο του, συνοδό του τρένου

"Sponsored links"

Τον γιο του που εργαζόταν ως βοηθός του μηχανοδηγού, αναζητά απεγνωσμένα ο πατέρας του, προσπαθώντας να διαχειριστεί το μέγεθος της τραγωδίας στα Τέμπη και περιμένοντας απαντήσεις για τα αίτια της φονικής σύγκρουσης.

Όπως είπε στην κρατική τηλεόραση, ο 29χρονος ήταν συνοδός, κοιτούσε τα εισιτήρια, έκανε ό,τι του έλεγε ο μηχανοδηγός και ήταν πλάι του τη στιγμή που έγινε η μοιραία σύγκρουση.

Ο κύριος Βασίλης Χατζηχαραλάμπους ακόμη δεν γνωρίζει τίποτα, δεν έχει βρεθεί κάτι για το παιδί του, έχει δώσει DNA και περιμένει με αγωνία τόσο αυτός όσο και η οικογένειά του τα νέα.

«Δούλευε στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ήταν συνοδός και είναι αγνοούμενος. Είμαστε στη δεύτερη μέρα εδώ πέρα, εντείνεται η αγωνία μας να δούμε τι κάνει το παιδί μου και περιμένουμε τώρα να μας ειδοποιήσει η Αστυνομία, έχουμε δώσει DNA για να γίνει μία ταυτοποίηση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πατέρας του 29χρονου.

Στην Ελλάδα τα ΜΜΕ που στηρίζουν τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, χρημαδοτούνται από το … κράτος. Tο tvxs.gr στηρίζεται στους αναγνώστες του και αποτελεί μια από τις ελάχιστες ανεξάρτητες φωνές στη χώρα. Mε μια συνδρομή, από 2.9 €/μήνα,ενισχύετε την αυτονομία του tvxs.gr και των δημοσιογραφικών του ερευνών. Συγχρόνως αποκτάτε πρόσβαση στα ντοκιμαντέρ και το περιεχόμενο του 24ores.gr ΚΛΙΚ για Συνδρομή