Με μήνυμα συμπαράστασης και ελπίδας, η Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου ανακοινώνει τη διενέργεια παγκρήτιου εράνου στις ενορίες της, με στόχο την οικονομική ενίσχυση της μικρής Μαρίας από τον Γαλατά Χανίων, η οποία δίνει μάχη ζωής και πρόκειται να μεταβεί στις Ηνωμένες Πολιτείες για εξειδικευμένη θεραπεία.
Έρανος στις 22 και 29 Ιουνίου σε όλες τις ενορίες
Η εκστρατεία αγάπης θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες δύο Κυριακές, 22 και 29 Ιουνίου, με τη συμμετοχή όλων των ενοριών της Μητροπόλεως. Κάθε πιστός καλείται να συμβάλει στο μέτρο των δυνατοτήτων του, ώστε να συγκεντρωθεί το απαιτούμενο ποσό για τη σωτήρια θεραπεία της μικρής Μαρίας.
Το συνολικό ποσό που απαιτείται για το ταξίδι και τη νοσηλεία στην Αμερική ανέρχεται στα 800.000 ευρώ – ένα δυσβάσταχτο βάρος για την οικογένεια της μικρής, η οποία καλείται να σηκώσει, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση, «τον δικό της Σταυρό».
Έκκληση της Μητρόπολης για έμπρακτη στήριξη
Η Ιερά Μητρόπολη, εκτός από τη συγκέντρωση των εσόδων μέσω του εράνου, θα συμβάλει και η ίδια οικονομικά, παρά τους περιορισμένους πόρους που διαθέτει. Με λόγια βαθιά ανθρώπινα και συγκινητικά, καλεί την τοπική κοινωνία να γίνει «μια ανοιχτή-ζεστή αγκαλιά», για να στηρίξει τη Μαρία σε αυτό το ταξίδι ελπίδας και ζωής.
Κάλεσμα αλληλεγγύης
«Ας γίνουμε όλοι μαζί συγκυρηναίοι», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κάλεσμα της Μητρόπολης, υιοθετώντας τον ρόλο του ανθρώπου που βοηθά να σηκωθεί το βάρος του πόνου. Σε μια εποχή όπου οι δυσκολίες είναι πολλές, η Εκκλησία καλεί τους πιστούς να ανταποκριθούν με γενναιοδωρία και αγάπη, αποδεικνύοντας για ακόμα μία φορά ότι η δύναμη της αλληλεγγύης μπορεί να προσφέρει ζωή.
Η υπόθεση της μικρής Μαρίας αποτελεί κοινό σκοπό για την τοπική κοινωνία των Χανίων, που καλείται να ενώσει τις δυνάμεις της για να στηρίξει ένα παιδί που έχει ανάγκη από την πιο σημαντική βοήθεια: την ελπίδα.