Τα Εργατικά Κέντρα όλης της Κρήτης και της Ρόδου συντονίζονται και διεκδικούν

Κανένα σχόλιο

Με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε συνάντηση των προέδρων και των εκπροσώπων των Εργατικών Κέντρων Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνου, Λασιθίου και Ρόδου, την Πέμπτη, 12/03/15, στα γραφεία του Ε.Κ. Ηρακλείου.

Στη συνάντηση εκπροσώπησαν το Ε.Κ. Χανίων ο Πρόεδρός του, Ιωάννης Μανωλικάκης και η Γεν. Γραμματέας του Όλγα Τζοτζολάκη. Πήραν μέρος επίσης πρόεδροι και συνδικαλιστικά στελέχη από σωματεία των εργαζομένων της Κρήτης.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν όλα τα ανοιχτά θέματα, που απασχολούν τους εργαζόμενους και επιβεβαιώθηκαν οι πάγιες θέσεις και διεκδικήσεις των συνδικάτων, όπως :

"Sponsored links"

· Επαναφορά των κατώτατων μισθών και ημερομισθίων στα επίπεδα προ του μνημονίου, δηλαδή άμεση επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ.

· Άμεση υπογραφή νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

· Κατάργηση της υπερίσχυσης των επιχειρησιακών και ατομικών συμβάσεων έναντι των κλαδικών συμβάσεων.

· Επαναφορά της υποχρεωτικότητας – δεσμευτικότητας των κλαδικών Σ.Σ.Ε.

· Επαναφορά του θεσμού του ΟΜΕΔ.

· Ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών (ΣΕΠΕ, ΥΠΕΑ – ΙΚΑ, κλπ).

· Επιτάχυνση της εκδίκασης υποθέσεων που αφορούν απλήρωτους εργαζόμενους.

· Άμεση επαναφορά του επιδόματος ανεργίας στα επίπεδα προ του μνημονίου.

· Επέκταση του χαρακτηρισμού ως εποχιακών και άλλων κλάδων εργαζομένων, που απασχολούνται σε τουριστικές περιοχές, όπως οδηγοί τουριστικών λεωφορείων, οδηγοί ΤΑΞΙ, εργαζόμενοι σε εταιρίες security, εργαζόμενοι στα αεροδρόμια, κλπ.

"Sponsored links"

Στη συνάντηση αποφασίστηκε να αποσταλεί κοινό υπόμνημα προς τον Υπουργό Εργασίας των 5 προαναφερόμενων Εργατικών Κέντρων με τα αιτήματά τους και να ζητηθεί άμεσα συνάντηση μαζί του. Αποφασίστηκε επίσης να υπάρξει τακτική και οργανωμένη επικοινωνία και συντονισμός των Εργατικών Κέντρων Κρήτης και Ρόδου για την προώθηση κοινών θεμάτων.

Αποφασίστηκε ακόμα να διευκολυνθεί η συνεργασία και ανταλλαγή εμπειριών ανάμεσα στα Πρωτοβάθμια Σωματεία της δύναμής τους.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live