27.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Τα πανηγύρια του Αυγούστου στα Χανιά

Ημερομηνία:

Ο Αύγουστος είναι ο κατεξοχήν μήνας που στα χωριά της Κρήτης στήνονται πανηγύρια και γίνονται συναυλίες.

Γιορτές κάθε λογής, ανάλογα με τα προϊόντα που παράγει ο τόπος, τη μουσική παράδοσή τους, τους αγίους τους.

Τα τραπέζια απλώνονται και γεμίζουν με ψητά αλλά και πιλάφι. Και μπόλικο κρασί. Κάποια πανηγύρια εστιάζουν σε συγκεκριμένους μεζέδες, όπως τα καλτσούνια ή η γραβιέρα. Το μέλι.

Και το γλέντι για να φουντώσει, όπως η φωθιά θέλει τον αέρα της, έτσι και αυτό θέλει τη μουσική του. Τα όργανα κουρντίζονται, και οι μουσικοί συνοδεύουν τη γιορτή, στα όμορφα χωριά μας που φοράνε τα γιορτινά τους τις μέρες του Αυγούστου.

Εδώ, σε αυτό το κείμενο συλλέξαμε κάποια μόνο από τα πανηγύρια που θα γίνουν στα Χανιά το μήνα Αύγουστο. Είμαστε βέβαιοι ότι είναι πολλά παραπάνω.

Παρασκευή 4 Αυγούστου 

Βούβες  – Γιορτή Κρασιού

Διήμερη Γιορτή Κρασιού στις Βούβες Κισάμου. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βουβών διοργανώνει για 33η χρονιά την Γιορτή Κρασιού στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Βουβών. Στην φετινή εκδήλωση θα μας διασκεδάσουν την Παρασκευή 4 Αυγούστου ο Νίκος Γωνιανάκης και ο χορευτικός σύλλογος “Τα Σφακιά” και το Σάββατο 5 Αυγούστου ο Αντρέας Μανωλαράκης και ο χορευτικός σύλλογος “Οι Πελασγοί”. Είσοδος: €5 (δωρεάν κρασί), ώρα έναρξης: 21.00.

Σάββατο 5 Αυγούστου

Ξηροστέρνι – Κρητικό γλέντι

Σας περιμένουμε και φέτος στο πανηγύρι του συλλόγου Ξηροστερνιανών παρέα με τα “Περουλάκια”. Τα παραδοσιακά φαγητά φτιαγμένα από τις νοικοκυρές του χωριού αλλά και ο όμορφος χώρος του παλιού δημοτικού σχολείου σας υπόσχονται μια μοναδική βραδιά!

Πατεριανά Λουσακιών – Κρητική βραδιά

Παραμονή του τοπικού πανηγυριού της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, ΚΡΗΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ στα Πατεριανά Λουσακιών, στο χώρο που πρωτοπαίχτηκε και πρωτοχορεύτηκε ο Κρητικός Συρτός.

18.30-20:00 Εσπερινός στην τοπική εκκλησία της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος
21:00 Kρητική Βραδιά

"google ad"

Θα παίξουν: Καστρινάκης Νίκος (βιολί), Παπαδάκης Γιάννης (λαγούτο), Μπουρδάκης Μανώλης (λαγούτο).

Συρίλι, Πλατανιάς  – Γιορτή ξεροτήγανου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Συριλίου «Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος» σας προσκαλεί στη γιορτή ξεροτήγανου στην πλατεία Συριλίου. Ζωντανή μουσική από τους Μάρκο Ρενιέρη και Γιάννη Πολυχρονάκη.

Βρύσες Αποκορώνου – Παραδοσιακό πανηγύρι

Ο Πολιτιστικός & Μορφωτικός Σύλλογος Βρυσών διοργανώνει παραδοσιακό πανηγύρι για τον εορτασμό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρως στην αυλή του Συλλόγου. Θα μας διασκεδάσει το συγκρότημα του Γιώργο Πατσουράκη.

Κυριακή 6 Αυγούστου

Ξηροστέρνι – Πανηγύρι με τον Ανδρέα Μανωλαράκη

Σας περιμένουμε και φέτος στο πανηγύρι του συλλόγου Ξηροστερνιανών παρέα με τον Ανδρέα Μανωλαράκη. Τα παραδοσιακά φαγητά φτιαγμένα από τις γυναίκες του χωριού αλλά και ο όμορφος χώρος του παλιού δημοτικού σχολείου σας υπόσχονται μια μοναδική βραδιά!

Σούδα – Γιορτή Ψαριού

Πανηγύρι για την εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στον ομώνυμο ναό, με ζωντανή κρητική μουσική και άφθονο ψάρι. Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Σούδας. Είσοδος 5 ευρώ.

Ξηροστέρνι, Αποκόρωνας – Κρητική βραδιά

Μια Κρητική βραδιά γεμάτη κέφι, με μουσική από τον Α. Μανωλαράκη και το συγκρότημά του στις 6 Αυγούστου στο Ξηροστέρνι Αποκορώνου.

Δευτέρα 7 Αυγούστου

Ασή Γωνιά – Κρητική βραδιά

Μια γνησια κρητικη βραδια με καλη μουσικη απο το Νικο Ζωιδακη και το Μανωλη Κονταρο με παραδοσιακο μενου και οσο κρασι μπορειτε να πιειτε!! Απολαύστε χορούς Κρητικούς και Ποντιακούς από τα χορευτικά του πολ.συλλογου Αση Γωνιας και ποντιακά νιάτα από το Ανω Ζερβοχωρι Ημαθιας. Όλα αυτά στον πανέμορφο χώρο εκδηλώσεων του συλλόγου μας. Καλώς να ορίσετε!!! Είσοδος 15 ευρώ. Παιδιά 12 ετών και κάτω, ελεύθερη είσοδος. Μενού: τυρί, καλιτσουνάκια, παξιμάδι, σαλάτα, συκωτάκι αρνίσιο κοκκινιστό, βραστό με πιλάφι, χοιρινό στο φούρνο με πατάτες, και νηστίσιμα!

Τρίτη 8 Αυγούστου

Τοπόλια – Διάβαση Τοπολιανού Φαραγγιού και Κρητική Βραδιά

Διάβαση Τοπολιανού Φαραγγιού με αναχώρηση από τα Τοπόλια το απόγευμα και Κρητική Βραδιά με τον Ηλία Χορευτάκη και το συγκρότημα του στο Δημοτικό Σχολείο Τοπολίων. Διοργάνωση: Πολιτιστικός & Περιβαλλοντικός Σύλλογος Τοπολίων. Είσοδος: 5€ (στην Κρητική Βραδιά)

Πέμπτη 10 Αυγούστου 

Γαβαλοχώρι – Κρητική βραδιά με τους Ν. Ζωιδάκη και Μ. Κονταρό

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γαβαλοχωρίου διοργανώνει την Πέμπτη 10 Αυγούστου κρητική βραδιά με τον Νίκο Ζωιδάκη και τον Μανώλη Κονταρό. Είσοδος: 15€ με πλήρες μενού.

Σάββατο 12 Αυγούστου

Κίσαμος – Φεστιβάλ Κισαμίτικης Κουλτούρας

Άρχίζει το 10ο Φεστιβάλ Κισαμίτικης Κουλτούρας στην Παραλία του Γηπέδου, στην Κίσαμο, με έκθεση παραδοσιακών κρητικών προϊόντων, ειδών λαϊκής τέχνης και σχεδόν κάθε βράδυ κρητική διασκέδαση μέχρι τις 20 Αυγούστου.Τηλ. επικοινωνίας: 2822340222.

Δελιανά – Μπαλαντίνεια 2017

Κρητική βραδιά με το συγκρότημα του Ηλία Χορευτάκη στο Δημοτικό Σχολείο Δελιανών. Είσοδος: με εισιτήριο. Υπεύθυνος Εκδήλωσης: Κατσουλάκης Ελευθέριος. Τηλ. Επικοινωνίας: 6972923235

Φραγκοκάστελο – Συναυλία με τον Μ. Τζουγανάκη

Μεγάλη συναυλία στο Φραγκοκάστελο με τον Μιχάλη Τζουγανάκη

Κυριακή 13 Αυγούστου

Βλαχερωνίτισσα – Γιορτή μπουρεκιού

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βλαχερωνίτισσας σας προσκαλεί στον προαύλιο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου για να απολαύσετε το φημισμένο κρητικό μπουρέκι και ένα κρητικό γλέντι με το συγκρότημα του Αντώνη Μαρτσάκη. Είσοδος 15€ με πλήρες μενού.

Καρές  – Γιορτή λαδιού

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καρών Κισάμου «Ο Ραδάμανθυς» σας προσκαλεί στην πλατεία του χωριού σε μια γιορτή αφιερωμένη στο λάδι και κρητικό γλέντι με το συγκρότημα του Στέλιου Μπικάκη. Με είσοδο.

Δευτέρα 14 Αυγούστου 

Φρες Αποκορώνου – Κρητική βραδιά

Η Ένωση Φρεδιανών “Η Παναγία των Δυο Βράχων” και ο Σύλλογος Γυναικών Φρε διοργανώνουν Κρητική βραδιά με το συγκρότημα του Μανώλη Κονταρού.

Κάμποι Κεραμιών – Κρητικό Πανηγύρι

Για ακόμη μια χρονιά ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΌΣ ΣΎΛΛΟΓΟΣ “ΚΆΜΠΩΝ ΚΕΡΑΜΕΙΩΝ” διοργανώνει Μεγάλο Κρητικό Πανηγύρι τη Δευτέρα 14 Αυγούστου και ώρα 21.00 στη πλατεία του χωριού…

Θα μας διασκεδάσει ο Νίκος Ποντικάκης με το συγκρότημα του. Τη βραδιά θα πλαισιώσει το χορευτικό συγκρότημα του συλλόγου. Επίσης η βραδιά θα περιέχει πλούσια παραδοσιακά δώρα…

ΜΕΝΟΥ:

-Χειροποίητα κρητικά παξιμαδάκια

-Χειροποίητα μυζηθρένια καλιτσούνια

-Γραβιερα και ντόπιο μελι

-Χωριάτικη Σαλάτα

-Συκωτάκια στιφάδο

-Τσιγαριαστό αρνί

-Βραστό κρέας με πιλάφι

-Ψητό κρέας με πατάτες στο φούρνο

-Γλυκό και φρούτο εποχής

-Τσικουδιά και Άφθονο Καμπιανό Κρασί….

Επίσης θα υπάρχουν και σαρακοστιανά εδέσματα..

(Όλα τα φαγητά σερβίρονται ανά 4-5 άτομα)

Τιμή εισόδου: 15€. ΚΑΛΩΣ ΝΑ ΟΡΊΣΕΤΕ!!!!

Πεμόνια Αποκορώνου – Κρητική βραδιά

Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Πεμονίων διοργανώνει κρητική βραδιά με τα Περουλάκια στα Πεμόνια Δήμου Αποκορώνου

Τρίτη 15 Αυγούστου

Ανώπολη Σφακίων – Γιορτή Γραβιέρας 

Την ετήσια «Γιορτή Γραβιέρας» διοργανώνει τη Δευτέρα 15 Αυγούστου 2017 στις 21.00, στην πλατεία Ανώπολη Σφακίων, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανώπολης Σφακίων με τη συνδρομή του Δήμου Σφακίων. Στη γιορτή θα προσφερθούν πλούσια Σφακιανά εδέσματα, όπως βραστό, πιλάφι, σφακιανό γιαχνί, στιφάδο, τυρί και μέλι. Ζωντανή κρητική μουσική από το συγκρότημα «τα Περουλάκια».

Σκλαβοπούλα – Γιορτή τσιγαριαστού

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σκλαβοπούλας «Η ΒΙΕΝΝΑ» σας προσκαλεί στον προαύλιο χώρο του δημοτικού σχολείου του χωριού στη γιορτή τσιγαριαστού με κρητική μουσική από τους Κωνσταντίνο Σκουλούδη και Γιώργο Στρατάκη.

Πεμόνια – Πανηγύρι της Παναγίας

Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Πεμονίων διοργανώνει κρητική βραδιά με το συγκρότημα του Γιωργο Μανωλιούδη και Γιωργο Χαλκιαδάκη στα Πεμόνια Δήμου Αποκορώνου.

Τετάρτη 16 Αυγούστου

Ξαμουδοχώρι – Γιορτή Σταφίδας 2017

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ξαμουδοχωρίου μας προσκαλεί σε μια παραδοσιακή κρητική βραδιά στο προαύλιο του δημοτικού σχολείου με κρητική μουσική και κρητικούς χορούς. Πλήρες μενού. Έναρξη: 20.30.

Κουρνάς – Κρητική βραδιά

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κουρνά “Αγ. Γεώργιος” διοργανώνει κρητική βραδιά με το συγκρότημα του Νίκο Ζωιδάκη

Πέμπτη 17 Αυγούστου

Σφακοπηγάδι (Χανιά) – Γιορτή Τρυγητού 

Συμβολικό πάτημα σταφυλιών και κρητικό παραδοσιακό γλέντι στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου Σφακοπηγαδίου. Είσοδος: ελεύθερη

Σάββατο 19 Αυγούστου

Κάνδανος – Γιορτή καλιτσουνιού

Ο Σύλλογος Γυναικών Κανδάνου διοργανώνει Γιορτή Καλιτσουνιού στο προαύλιο του Γυμνασίου Κανδάνου. Ώρα έναρξης: 21.00

Καθιανά – Τρυγοπατήματα

Ο πολιτιστικός Σύλλογος Καθιανών διοργανώνει ετήσια εκδήλωση με κρητικό μουσικό πρόγραμμα από τον Γιώργο Ζερβάκη και το συγκρότημα του. Με είσοδο και πλήρες παραδοσιακό μενού, στην Πλατεία Καθιανών, Ακρωτήρι.

Κυριακή 20 Αυγούστου 

Σφακιά – Γιορτή Σφακιανής Πίτας

Γιορτή Σφακιανής Πίτας στο παλιό λιμάνι Σφακίων, παρέα με το συγκρότημα των Μανώλη Κονταρού & Νίκο Ζωϊδάκη.

Κυριακή 27 Αυγούστου 

Περιβόλια – Πανηγύρι του Αγίου Φανουρίου

Θεία λειτουργία στην πλατεία των Περιβολιών και πανηγύρι με κρητική μουσική στο δημοτικό σχολείο.

Δευτέρα 28 Αυγούστου

Βαφές Αποκορώνου – Κρητική βραδιά

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βαφέ διοργανώνει κρητική βραδιά με το συγκρότημα του Χάρη και Γιωργο Παντερμακη.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων για την πρωτοφανή δίωξη στον Δ. Ανθούση

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν Χανίων καταγγέλλει  στον Χανιώτικο...

Μπορεί κάποιος άνθρωπος να μας “κάψει” τον εγκέφαλο;

Ενίοτε αισθάνεσαι πως «καίγονται» εγκεφαλικά κύτταρα σε συναναστροφές. Όντως...