19.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

“Τα πράγματα είναι δύσκολα και οριακά”: Αναβάλλονται τακτικά ιατρεία και χειρουργεία στο Βενιζέλειο λόγω κορωνοϊού

Ημερομηνία:

Την αναστολή για τέσσερις ημέρες των τακτικών ιατρείων και χειρουργείων στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, λόγω της διασποράς του κορωνοϊού ενδονοσοκομειακά,  αποκάλυψε  στο Livetalks και τη Σώτια Πεντεδήμου ο Διευθυντής της Γαστρεντολογικής Κλινικής του νοσηλευτικού ιδρύματος και υπεύθυνος διαχείρισης περιστατικών Covid του νοσοκομείου Γρηγόρης Πασπάτης.

“Τα πράγματα είναι δύσκολα και οριακά. Στο νοσοκομείο άνοιξε και τρίτη κλινική Covid, κι αν χρειαστεί θα επεκταθεί. Την εβδομάδα που διανύουμε αναμένουμε το peak της επιδημίας, με την αποκλιμάκωση να γίνεται αργά εξαιτίας της φύσης του βρετανικού – μεταλλαγμένου στελέχους που έχει επικρατήσει ολοκληρωτικά στην Κρήτη και δη στο Ηράκλειο” τόνισε μεταξύ άλλων.

Το πρόβλημα των  ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων είναι υπαρκτό, αλλά “το ελέγχουμε” είπε ο κ. Πασπάτης, που συνέστησε “ψυχραιμία, να περάσει αυτό το 20ημερο”, το οποίο είναι και η “τελευταία άγρια επίθεση του κορωνοϊού”. “Αν δεν ανέβουν οι αριθμοί θα πάμε σχετικά καλά” εκτίμησε ο κ. Πασπάτης, αντιλαμβανόμενος πως η πυκνότητα του ιού στην κοινωνία είναι πολύ μεγάλο, πράγμα που καθιστά επιτακτικό το “να αμυνθούμε το δυνατόν περισσότερο”.

Στο Βενιζέλειο έλαβαν μέτρα “αστυνομικού τύπου”, όπως τα χαρακτήρισε ο υπεύθυνος διαχείρισης περιστατικών Covid του νοσοκομείου, με την απαγόρευση της εισόδου στους συνοδούς – κι όσοι αναγκαστικά πρέπει να εισέλθουν, θα το κάνουν με τεστ. Ο στόχος είναι ένας, αντικειμενικά δύσκολος: η μείωση των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων. Ο ρυθμός πτώσης των κρουσμάτων προδιαγράφεται αργός.

“Θα μας έχει δύσκολα ο Μάρτιος” μας προετοίμασε ο κ. Πασπάτης, που ζήτησε “τη συνεργασία των πολιτών”, όντας προβληματισμένος για ένα “υποσύνολο πολιτών” οι οποίοι “απαξιώνουν το πρόβλημα”, με αποτέλεσμα να ” ανεβαίνει η ιοφορία ασυμπτωματικούς”.

Cretalive

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Iσραήλ-Ιράν: Πώς το Πεντάγωνο κατασκεύασε έναν ψευτοπόλεμο

Φανταστείτε δύο από τους πιο ορκισμένους εχθρούς της κυβέρνησης...

«Η Εποχή των Εικόνων» – Αφιέρωμα στον Κρητικό καλλιτέχνη Στέλιο Φαϊτάκη

Η Εποχή των Εικόνων / Στέλιος Φαϊτάκης- Ένα Αφιέρωμα Κυριακή,...