Τα σχολεία στα Χανιά ανοίγουν με συντμήσεις τάξεων

Κανένα σχόλιο

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς η περιφερειακή σύμβουλος Κρήτης και εντεταλμένη Εντεταλμένη Υγείας, Παιδείας και Πολιτισμού στην Π.Ε Χανίων, Σοφία Μαλανδράκη Κρασουδάκη κάνει λόγο για υποβάθμιση των σχολείων στα Χανιά.

Σε γραπτή της δήλωση επισημαίνει:

“Ανοίγουν τα σχολεία τη Δευτέρα 12/9;

"Sponsored links"

Στο Νομό Χανίων υπάρχουν σχολεία που υφίστανται συντμήσεις τάξεων. Ναι..τάξεων.

Οπως τον παλιό καλό καιρό.

Γιατί έτσι δείχνουν οι αριθμοί. Αλλά οι μαθητές δεν είναι αριθμοί και νούμερα, είναι τα παιδιά και το μέλλον μας. Και δεν είναι καιρός για πισωγυρίσματα. Τα κριτήρια δε μπορεί να είναι μόνο τα νούμερα. Πρέπει να είναι γεωγραφικά, κοινωνικά, πολιτισμικά και γενικότερα πρέπει να αποβλέπουν, πώς η παρεχόμενη εκπαίδευση θα είναι πάντα καλύτερη. Ενα σχολείο που υποβαθμίζεται, προβληματίζει τους γονείς και αλυσιδωτά θα οδηγήσει και σε κοινωνική  διαρροή  της περιοχής. Ετσι ενισχύεται ο κοινωνικός ιστός της ενδοχώρας; Τι λένε τα νούμερα και οι αριθμοί γι αυτό;

Σοφία Μαλανδράκη
Η κ. Σοφία Μαλανδράκη Κρασουδάκη

Οι πλατφόρμες δε μπορούν να απαντήσουν. Και αν κοκκινίζουν τα νούμερα ,τις αποφάσεις τις παίρνουν οι άνθρωποι.

Αυτό περιμένουν γονείς και μαθητές .Σωστές αποφάσεις, που θα οδηγήσουν τους μαθητές στο επόμενο σχολικό έτος, παραμένοντας τουλάχιστον ως έχουν για το τρέχον έτος. Και αμέσως μετά  να γίνει μια σοβαρή συζήτηση για να στηριχτούν, ακόμα περισσότερο με νομοθετικές ρυθμίσεις.

Για να ενδυναμωθούν οι τοπικές κοινωνίες, που κρατάνε ακόμα ζωντανά τα χωριά. Για να παρέχεται ισότιμη εκπαίδευση σε όλους τους μαθητές, δικαίωμα αναφαίρετο σε μια δίκαιη Πολιτεία”. “

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live