25.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Τα Χανιά ο μόνος νομός στην Κρήτη που παραμένει στο πορτοκαλί

Ημερομηνία:

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, παρατηρείται μικρή αύξηση στο ιικό φορτίο στην Κω και συνεπώς η περιοχή «ανεβαίνει» επίπεδο στον επιδημιολογικό χάρτη και τοποθετείται στο επίπεδο 3 «πορτοκαλί». Κάλεσε τους κατοίκους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για να μην υπάρξει περαιτέρω διασπορά του ιού στην κοινότητα και διαβεβαίωσε ότι η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας κάνει τα πάντα για να στεγανοποιήσει τις μικρές συρροές που παρατηρούνται. Στην υπόλοιπη χώρα το ιικό φορτίο δείχνει σημεία υπαναχώρησης ή σταθερότητας και σε 24 Περιφερειακές Ενότητες σημειώνει υποχώρηση.

Ειδικότερα, 16 Περιφερειακές Ενότητες «πέφτουν» στο επίπεδο 2 «κίτρινο» από το επίπεδο 3 «πορτοκαλί». Πρόκειται για τις Περιφερειακές Ενότητες Βόρειου Τομέα Αθηνών, Βοιωτίας Θεσσαλονίκης Ιωαννίνων, Γρεβενών, Αχαΐας, Ρεθύμνου, Τήνου, Ευβοίας, Αιτωλοακαρνανίας, Λέσβου, Κιλκίς, Ηρακλείου, Σύρου, Άνδρου και Καλύμνου.

Επίσης οκτώ περιοχές «πρασινίζουν» στον επιδημιολογικό χάρτη: Πρόκειται για τις Περιφερειακές Ενότητες Πρέβεζας, Σάμου, Λευκάδας, Κεφαλληνίας, Ευρυτανίας, Θάσου, Λήμνου και Μήλου.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς επισήμανε ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός καθώς η βελτίωση των επιδημιολογικών δεδομένων δεν αναιρεί την ανάγκη να μείνουμε προσεκτικοί και να τηρούμε τα μέτρα.

Η χαλάρωση των μέτρων

Η παρούσα φάση επιτρέπει να γίνουν νέα βήματα για την ανάκτηση της ελευθερίας μας τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ενώ πρόσθεσε ότι η πανδημία δεν έχει τελειώσει.

Ο Ν. Χαρδαλιάς στη συνέχεια υπενθύμισε ότι:

Από 14/06 επανεκκινούν οι πρακτικές, εργαστηριακές και κλινικές ασκήσεις όλων των φοιτητών, όλων των εξαμήνων καθώς και των κέντρων διά βίου μάθησης των ΑΕΙ.

Από 12/06 η απαγόρευση κυκλοφορίας επεκτείνεται κατά μία ώρα (δηλαδή από τη 01:30 ως τις 05.00 το πρωί).

Από 01/07 και πάντα με την προϋπόθεση ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέπουν, η απαγόρευση κυκλοφορίας σταματά εντελώς.

Από 12/06 θα επιτρέπεται η μουσική μόνο σε εξωτερικούς χώρους εστίασης στους οποίους φιλοξενούνται μόνο καθήμενοι πελάτες. Σε περίπτωση καταστρατήγησης του μέτρου, το πρόστιμο θα είναι 5.000 ευρώ για την πρώτη παράβαση και αναστολή λειτουργίας 15 ημερών σε οποιαδήποτε δεύτερη παράβαση.

-Από 12/06 ανοίγουν οι επιχειρήσεις εστίασης σε αεριζόμενες στοές και μόνο για εκείνες που έχουν δύο ελεύθερες διόδους ώστε να διασφαλίζεται η διαφορετική είσοδος και έξοδος καθώς και ο φυσικός αερισμός.

-Από 12/06 στις 06.00 το πρωί αυξάνεται το ποσοστό πληρότητας σε δραστηριότητες ακροάματος – θεάματος από 50% σε 75% όταν το θέατρο είναι χωρητικότητας ως 1.000 θέσεις, σε 70% έως 5.000 θέσεις, σε 65% όταν είναι δυναμικότητας έως 15.000 θέσεων και αν είναι πλέον των 15.000 θέσεων, ο μέγιστος αριθμός οριστικοποιείται σταθερά στα 10.000 άτομα. Σε κάθε περίπτωση με υποχρεωτική μάσκα για όλους.

-Σε καταστήματα κινητής τηλεφωνίας επιτρέπεται ταυτόχρονη παρουσία τεσσάρων πελατών σε καταστήματα εμβαδού ως 100 τετραγωνικά.

"google ad"

Από 01/07 το όριο για τις υπηρεσίες catering – δεξιώσεων αυξάνεται σε 300 άτομα από 100 που είναι αυτή τη στιγμή.

Όσον αφορά στις εμποροπανηγύρεις, αποφασίστηκε η επανέναρξή τους μόνο στις Περιφερειακές Ενότητες που το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων θα ξεπερνά το 50%. Και το σχετικό υγειονομικό πρωτόκολλο θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ