16.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Ανατριχιαστική κατάθεση για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη: «Είχε σκεφτεί να πηδήξει από το παράθυρο»

Ημερομηνία:

Την Δευτέρα θα συνεχιστεί η εκδίκαση της υπόθεσης που αφορά στους βασανισμούς του Βαγγέλη Γιακουμάκη κατά το διάστημα φοίτησης στη Γαλακτοκομική Σχολή των Ιωαννίνων.

Όπως γράφει το epiruspost.grη δίκη γίνεται σε δεύτερο βαθμό με κατηγορούμενους οκτώ συμφοιτητές του, οι περισσότεροι Κρητικοί, που πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί σε ποινές φυλάκισης αλλά είχαν ασκήσει έφεση.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή κατέθεσαν οι γονείς του νεαρού σπουδαστή. Στην αίθουσα του Δικαστικού Μεγάρου περιέγραψαν τα βασανιστήρια που υπέστη το παιδί τους από ανθρώπους που πίστευε ότι είναι φίλοι του.

Η οικογένεια έμαθε τις σοκαριστικές λεπτομέρειες μετά την εξαφάνιση του Βαγγέλη και επί έξι χρόνια το μόνο που αναζητά είναι η δικαίωση της μνήμης του.

Χτυπήματα, καψόνια στο μπάνιο με διακοπή του νερού, χρώμα στο σαμπουάν, χλευασμοί.. Κλείσιμο στην ντουλάπα και άλλα.. Λεπτομέρειες που έγιναν γνωστές όταν ήταν ήδη αργά.

Συμφοιτητής του Βαγγέλη κατέθεσε όσα ο ίδιος γνώριζε και όσα είχε πληροφορηθεί ότι συμβαίνουν σε βάρος του νεαρού σπουδαστή.

Στην κατάθεση αυτή οι γονείς και η αδελφή του δεν άντεξαν την περιγραφή και αποχώρησαν από την αίθουσα του δικαστηρίου.

Τι κατέθεσε ο συμφοιτητής του Γιακουμάκη

Μετά την κατάθεση του πατέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη, σειρά πήρε ένας μικρότερος σε ηλικία συμφοιτητής του. Με τον Βαγγέλη, όπως είπε έκαναν παρέα μερικούς μήνες.

Σύμφωνα με το epirus-tv-news, ο μάρτυρας αναφέρθηκε στο περιστατικό που τον είχαν κλειδώσει έξω από το δωμάτιο, στο κλείσιμό του στην ντουλάπα, ενώ ανέφερε πως τον είχε δει με τραυματισμένο το χέρι του από σπασμένο ποτήρι.

Μία φορά που είχαν βρεθεί για καφέ, ο Γιακουμάκης φέρεται να του είχε πει πως τα είχε βρει δύσκολα με τις παρέες του, κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς, σε τέτοιο μάλιστα σημείο που είχε σκεφτεί να πέσει από το παράθυρο.

Στην κατάθεσή του αναφέρθηκε και στο περιστατικό που ο Βαγγέλης Γιακουμάκης είχε συρθεί από έναν από τους κατηγορούμενους με μία σκισμένη μπλούζα από το διάδρομο στο δωμάτιό του, για μία απόσταση δυο περίπου μέτρων καθώς και σε ένα σημάδι στο λαιμό του.

Ο Βαγγέλης αναγκάζονταν, σύμφωνα με την κατάθεση, να κάνει μπάνιο στις 2 και 3 τα ξημερώματα, γιατί του έκλειναν το νερό, ενώ απαντώντας σε ερώτηση για το πώς θα αισθανόταν ο ίδιος αν του συνέβαιναν ανάλογα περιστατικά, απάντησε πως θα στεναχωριόταν ως τα όρια της κατάθλιψης.

«Ο Βαγγέλης ήταν ένας φιλήσυχος άνθρωπος και δεν είχα ακούσει ποτέ ότι είχε λάβει μέρος σε κάποια φασαρία» είπε συμπληρώνοντας σε άλλο σημείο της κατάθεσής του ο συμφοιτητής του Γιακουμμάκη, ενώ όταν ρωτήθηκε αν η συγκεκριμένη παρέα έκανε πλάκες και σε άλλα παιδιά απάντησε «νομίζω ναι», αλλά μικρότερης έντασης. «Σταμάτησαν και συνέχισαν με τον Βαγγέλη».

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προσοχή, η Κρήτη αντιμετωπίζει «σοβαρό κίνδυνο» από επιπλέοντα ανθρώπινα …… «σκουπίδια»!!

Του Μανώλη Καπετανάκη * Βρίθει τελευταία η τοπική, εθνική αλλά...

Ελληνίδες σε θέσεις ηγεσίας

Του Γιώργου Ουρανού Θα αποτελούσε μεγάλη πρόοδο για τη χώρα...

Η άγνωστη ζωή της Αντωνούσας Καστανοπούλας (Καστανάκη)

Της Ιωάννας Σφακιανάκη «Γιεράρχη τον Γεράσιμο Κισσάμου, τον Δεσπότη, Σκαλίδη, Γιαννουδοβαρδή...