Τα Χανιά στο «κέντρο» της Ευρώπης: Υπεγράφη το Σύμφωνο Συνεργασίας για τη δημιουργία κέντρου του ΟΟΣΑ στα Χανιά

Κανένα σχόλιο

Στο κέντρο της Ευρώπης βρίσκονται πλέον τα Χανιά με τη υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας που προβλέπει τη σύμπραξη του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, του Δήμου Χανίων και του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

Εκ μέρους του Δήμου Χανίων, για την υπογραφή του Συμφώνου Συνεργασίας βρέθηκε στην Αθήνα ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών, Τάσο Αλόγλου και τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Γιάννη Γιαννακάκη.

Το Σύμφωνο Συνεργασίας επικυρώθηκεπαρουσία του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Παναγιώτη Πικραμμένου, του Μονίμου Αντιπροσώπου του Οργανισμού, Γιώργο Πρεβελάκη από τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού, MathiasCormann, τον Δήμαρχο Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκηκαι τον Πρόεδρο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, Συμεών Τσομώκο. Παρόντες ήταν καιπρεσβευτές των χωρών που αποτελούν μέλη του Οργανισμού.

"Sponsored links"

Σύμφωνα με το Σύμφωνο Συνεργασίας που υπεγράφη χθες, προβλέπεται η δημιουργία ενός κέντρου του Διεθνούς Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης στην Ελλάδα, με το ετήσιο συνέδριο του να λαμβάνει χώρα στα Χανιά,όπου θα παρουσιάζεται η τακτική έκθεση του Οργανισμού για τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

Ο Δήμαρχος Χανίων στο χαιρετισμό που απεύθυνε χθες κατά την υπογραφή του Συμφώνου επισήμανε πως: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που εκπροσωπώ τον Δήμο Χανίων, σεμια ιστορική στιγμή για τον τόπο μας, γιατί σήμερα, θέτουμε τις βάσειςγια μια νέα συνεργασία και χαράσσουμε μια κοινή στρατηγική.Ο παγκόσμιας εμβέλειας Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας καιΑνάπτυξης με τη βάση δεδομένων, το ανθρώπινο δυναμικό και τηντεχνογνωσία του, το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών με τοεγνωσμένο κύρος και την αξιοπιστία του στην ανάπτυξη του διαλόγου,τη μετάδοση νέων ιδεών αλλά και τη γενικότερη συμβολή του στηναποτύπωση της ταυτότητας της σύγχρονης Ελλάδας, συναντώνταιστα Χανιά» ενώ τόνισε ότι «η πόλη των Χανίων έχει όλα τα εχέγγυα καθώς και τοιστορικό και πολιτιστικό υπόβαθρο για τη φιλοξενία ενός τόσοσημαντικού συνεδρίου, οι εργασίες του οποίοι θα μπορούν ναχρησιμοποιηθούν ως εργαλεία για την αντιμετώπιση των πληθυσμιακών ζητημάτων που ταλανίζουν τη σύγχρονη Ευρώπη καιτην παγκόσμια κοινωνικο-οικονομική πολιτική σκηνή».

Κατά την ομιλία του ο Δήμαρχος Χανίων, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, MathiasCormann, τον Πρόεδρο του ΟικονομικούΦόρουμ των Δελφών, Συμεών Τσομώκο, τον Μόνιμο Αντιπρόσωπο του Οργανισμού, Γιώργο Πρεβελάκηαλλά και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη «για την καθοριστική του συμβολή στην επίτευξη αυτής της συνεργασίας» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Τέλος, ο Δήμαρχος Χανίων αναφέρθηκε και στην επιλογή των Χανίων για τη διοργάνωση του ετήσιου συνεδρίου του Οργανισμού στα Χανιά τονίζοντας πως: «Η επιλογή των Χανίων δεν αποτελεί απόρροιαμόνο του ρόλου της Κρήτης ως συνόρου της Ευρώπης αλλά τησυνισταμένη της επάρκειας των υποδομών, της πρόθεσης τωνφορέων και της διάθεσης των πολιτών καθώς και του κεντρικού ρόλουπου έχει το νησί στον μεσογειακό και στο διηπειρωτικό χώρο».

"Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live