Τα χρέη των αεροπορικών εταιρειών έφτασαν τα 340 δισ. δολάρια – Το πλήγμα της πανδημίας συνεχίζεται

Κανένα σχόλιο

Αυξάνονται τα χρέη των αεροπορικών εταιρειών καθώς αυξάνονται τα κρούσματα του κορονοϊού παγκοσμίως και αναγκάζουν τους ταξιδιώτες να ακυρώσουν τα ταξιδιωτικά τους σχέδια.

Σύμφωνα με το Bloomberg, τα εκκρεμή χρέη έχουν καταγράψει άνοδο 23% από το 2020 φτάνοντας τα 340 δισ. δολάρια, ενώ μέχρι στιγμής οι αεροπορικές εταιρείας έχουν πουλήσει 63 δισ. δολάρια σε ομόλογα και δάνεια, διεθνώς.

Είναι σαφές πως η ταξιδιωτική βιομηχανία έχει μπροστά της ένα δύσκολο «δρόμο», καθώς επηρεάζεται άμεσα από την πορεία της πανδημίας και τις συνεχείς αλλαγές στις ταξιδιωτικές οδηγίες σε ΗΠΑ και Ευρώπη.

"Sponsored links"

Μάλιστα, είναι τόσο «δύσκολη» η κατάσταση που εταιρείες όπως η Easy Jet και η Japan Airlines ανακοίνωσαν νέα σχέδια συγκέντρωσης κεφαλαίων, αυτό τον μήνα, σε μια προσπάθεια να «αντέξουν» τις συνέπειες της πανδημίας.

Εικόνα

Πολλοί αερομεταφορείς έχουν επιστρέψει στην αγορά ομολόγων και οι μεγάλες πωλήσεις δείχνουν πως οι επενδυτές είναι ακόμα διατεθειμένοι να διαθέσουν κεφάλαια…

insider.gr

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live