Τα 7 μέτρα που ζητάνε οι Βιοτέχνες και οι Έμποροι των Χανίων από τον πρωθυπουργό

Κανένα σχόλιο

Σειρά μέτρων στήριξης των μικρών και πολύ μικρών επιχειρηματιών ζητά η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων νομού Χανίων από τον πρωθυπουργό

H Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Νομού Χανίων με την ευκαιρία των δηλώσεών σας στη Θεσσαλονίκη αναφορικά με τις επόμενες ενέργειες της κυβέρνησης ως προς το χειρισμό των επιπτώσεων της οικονομίας από τον covid 19 και συντασσόμενη  με την γενικότερη άποψη της ΓΣΕΒΕΕ κρίνει τις εξαγγελίες θετικές, αλλά δυστυχώς μη επαρκείς για να στηριχτεί ο μικρός και πολύ μικρός επαγγελματίας, έμπορος, βιοτέχνης και αυτοαπασχολούμενος και ιδιαίτερα στα Χανιά ένα κατ εξοχήν τουριστικό προορισμό που λόγω της πανδημίας οι επιπτώσεις είναι ακόμα εντονότερες και από αυτές της δεκαετίας της οικονομικής κρίσης των μνημονίων.

Κρίνουμε  απαραίτητη την στήριξη των μικρών και πολύ μικρών επιχειρηματιών. Η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να προχωρήσει σε συμπληρωματικά μέτρα και σας αναφέρουμε μερικά από αυτά:

"Sponsored links"

  • Άμεσες φορολογικές ελαφρύνσεις.
  • Παράταση του μέτρου μείωσης του ενοικίου 40% έως τον Απρίλιο του 2021 με κρατική εντολή και ταυτόχρονη στήριξη των ιδιοκτητών.
  • Νέα χρηματοδοτικά εργαλεία και πίεση του τραπεζικού συστήματος για ρευστότητα στην αγορά. Με ταυτόχρονη διεύρυνση του πολύ σωστού μέτρου της επιστρεπτέας προκαταβολής σε κωδικούς ΚΑΔ και κεφαλαίων.
  • Δημιουργία ακατάσχετου λογαριασμού για όλες τις επιχειρήσεις.
  • Ρύθμιση επιταγών με παράλληλη ενεργοποίηση του μέτρου των 48 έως 100 δόσεων.
  • Πραγματική στήριξη της εργασίας με ταυτόχρονη στήριξη της επιχειρηματικότητας, χρηματοδοτώντας το μη μισθολογικό κόστος των εργαζομένων.
  • Έναρξη όσο το δυνατόν συντομότερα περισσοτέρων προγραμμάτων ΕΣΠΑ εκμεταλλευόμενοι τα Ευρωπαϊκά κονδύλια στήριξης της πανδημίας.

Κύριε Πρόεδρε, είμαστε βέβαιοι ότι καταλαβαίνετε τις δυσκολίες που περνάει η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και αναμένουμε συμπληρωματικά μέτρα στήριξης για να αποφύγουμε τα επερχόμενα χιλιάδες λουκέτα που διαφαίνονται στο βάθος του τούνελ.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις