21 C
Chania
Τρίτη, 2 Ιουνίου, 2026

Τεστ αίματος θα επιτρέπει την εξατομικευμένη αντικαρκινική θεραπεία

Ημερομηνία:

Ένα τεστ αίματος που σχεδιάζεται από τους ερευνητές του Πανεπιστημίου Cambridge σύντομα θα επιτρέπει στους γιατρούς να προσαρμόζουν την θεραπεία για τον καρκίνου του μαστού εξατομικευμένα σε κάθε ασθενή. Μέχρι σήμερα, οι γιατροί βασίζονται σε απεικονιστικές εξετάσεις για να δουν πώς ανταποκρίνεται ένας κακοήθης όγκος στην αγωγή.

Ωστόσο, το τεστ που αναπτύσσεται στο Πανεπιστήμιο Cambridge θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια πιο έγκαιρη διαπίστωση της αποτελεσματικότητας της χορηγούμενης θεραπείας, επιτρέποντας στους ερευνητές να δοκιμάσουν μια εναλλακτική θεραπευτική προσέγγιση.

Για τη διαμόρφωση του τεστ οι ερευνητές βασίζονται σε δείγματα αίματος από 30 γυναίκες με προχωρημένο καρκίνο του μαστού. Οι ειδικοί παρακολουθούν τρεις δείκτες αίματος για να δουν αν αντανακλούν την επιδείνωση ή την ύφεση της νόσου. Ανάμεσα στους δείκτες υπό εξέταση είναι και το «κυκλοφορούν καρκινικό DNA».

Εκτιμάται ότι το τεστ θα είναι διαθέσιμο για κλινική χρήση σε τρία χρόνια και με την εφαρμογή του θα μπορεί να σωθεί ή να παραταθεί η ζωή των ασθενών, αλλά και να περιορισθούν οι δυσάρεστες παρενέργειες της χημειοθεραπείας. Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό New England Journal of Medicine.

Πηγή: vita.gr

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στις Βρυξέλλες το 1ο Παγκρήτιο Forum προώθησης κρητικών προϊόντων

Το 1ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες με τη συμμετοχή 34 επιχειρήσεων και 40 Βέλγων αγοραστών. Στόχος η ενίσχυση της εξωστρέφειας.

Ορκωμοσία νέων και εξελιχθέντων μελών Δ.Ε.Π. στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Ορκωμοσία τεσσάρων μελών Δ.Ε.Π. στο Πανεπιστήμιο Κρήτης στις 2 Ιουνίου 2026. Νέες προσλήψεις και εξελίξεις σε Παιδαγωγικό και Ιατρική Σχολή παρουσία του Πρύτανη Γ. Κοντάκη.

Φεστιβάλ Ποίησης «Νέες Φωνές» στο Ρέθυμνο στις 5-6 Ιουνίου 2026

Το Φεστιβάλ Ποίησης «Νέες Φωνές» έρχεται στο Ρέθυμνο στις 5-6 Ιουνίου 2026. Ποιητικά εργαστήρια, Ανοιχτό Μικρόφωνο και Νύχτα Ποίησης στη Φορτέτζα.

Συνάντηση Σημανδηράκη με τον Αρχιεπίσκοπο Σινά κ.κ. Συμεών στα Χανιά

Ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης υποδέχθηκε στο Δημαρχείο τον Αρχιεπίσκοπο Σινά κ.κ. Συμεών. Συζητήθηκαν οι δεσμοί της πόλης με την Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης.